Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » De vele voordelen van een transportfiets

De vele voordelen van een transportfiets


Transportfietsen zie je steeds vaker in het straatbeeld. Transportfietsen springen gelijk in het oog, want ze vallen goed op met hun voordrager die vaak is voorzien van een grote mand of krat. En transportfiets is niet alleen een trendy vervoermiddel, het is ook een reuze praktische fiets.

Een tas boordevol boodschappen plaats je makkelijk in de mand of krat voorop de fiets. Geen gezeur met snelbinders of fietstassen waarin de spullen net niet passen. Het is niet verwonderlijk dat de transportfiets zo'n succesnummer geworden is. Vooral scholieren zijn dol op een transportfiets, zowel jongens als meisjes. Gewoon de schooltas of rugtas in de bak. Voor meisjes een versierde mand, of voor jongens een omgebouwde bierkrat.

Transportfietsen met of zonder achterdrager

Iedere echte transportfiets beschikt over een flinke voordrager, maar achterop zijn er verschillen. Er zijn modellen met een stevige bagagedrager, wat ideaal is als je echt heel veel mee wilt nemen op je transportfiets. Maar er zijn ook transportfietsen waarbij de bagagedrager compleet ontbreekt.

Waar je voor kiest is een persoonlijke keuze. Het aanbod aan transportfietsen is tegenwoordig groot genoeg, zowel qua damesfietsen als herenfietsen dus je hoeft niet met minder genoegen te nemen dan wat je wil. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke transportfiets, maar ook voor een moderne cruiser met voordrager.Bijna alle online fietsenwinkels verkopen tegenwoordig transportfietsen. Kijk voor de beste aanbieders, tips, informatie en reviews van transportfietsen bij de tips transportfietsen.
-->