Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » BSP fietsen. Voordelige kwaliteitsfietsen uit Nederland

BSP fietsen. Voordelige kwaliteitsfietsen uit Nederland

Als je een nieuwe fiets zoekt, kijk dan vooral eens naar BSP fietsen. Goede fietsen tegen een lage prijs. Hier vind je de aanbiedingen van BSP fietsen.

BSP fietsen

BSP is een Nederlandse fietsfabrikant die goede maar goedkope fietsen maakt. BSP fietsen waren bijvoorbeeld testwinnaar in diverse categorieën bij de Nationale Fietstest van De Telegraaf, de ANWB en de Fietsersbond. En dat voor fietsen in zo'n lage prijsklasse!

Waar koop je BPS fietsen?

BSP fietsen zijn voordelig online te koop. Kijk hieronder voor de aanbiedingen.


Alle BSP fietsen

BSP maakt stadsfietsen, transportfietsen en city toer fietsen voor de wat langere afstanden. Bovendien is er een hele reeks BSP elektrische fietsen. Hier onder een overzicht.

We beginnen bij de stadsfietsen en eindigen bij de BSP e-bikes.

BSP Gaev stadsfiets

De BPS Gaev is de stadsfiets van deze fietsfabrikant uit Utrecht. 

Het is een klassiek ogende fiets met stalen frame, een strak jaren 70 design en de rechte zithouding die een echte stadsfiets kenmerkt. Maar hoe retro de BSP Gaev er ook uit ziet, dit is een moderne onderdelen opgebouwde BSP fiets die in vele kleuren te koop is. Hoewel d BSP Gaev geen echte transportfiets is, beschikt deze BSP standfiets wel over een handige voordrager.

De BSP Gaev is er ook als elektrische fiets.

BSP fiets

BSP Metropolis transportfiets

Wel een echte transportfiets, met een robuuste voordrager, stuurslot en dubbele pootstandaard is de BSP Metropolis. Deze BSP fiets is eerder uitgroepen tot beste schoolfiets en beste transportfiets in diverse fietstesten. De BSP Metropolis is DE hit van BSP.

Met zijn stalen spatborden, assieve spatbordstangen, sterke harde kettingkast, oversized BigFoot dubbele poot standaard en Steco voordrager is de BSP Metroplist een topfiets als je een goede transportfiets zoekt. Ook deze BSP fiets is als elektrische fiets te koop.


BSP La Dolce Vita moederfiets

Een andere topper onder de BSP fietsen is de BSP La Dolce Vita, de BSP moederfiets / familiefiets. Zo'n mammafiets biedt extra ruimte voor een kinderzitje tussen zadel en stuur danzij een verlengd frame. De instap is verlaagd en een dubbele poot standaard en stuurslot zorgen ook bij deze fiets voor meer stabiliteit als de fiets geparkeerd staat. Ook voor niet-ouders is dit een prima fiets die ook als elektrische moederfiets te koop is.


BSP moederfiets

BSP Voyager toerfiets

BSP noemt de Voyager zelf een tour city fiets. Je kunt deze fiets inderdaad plaatsen tussen de stadsfiets en de hyride fiets, een comfortabele stadsfiets die ook zeer geschikt wordt voor lagere afstanden zoals een fietstocht of een lange afstand naar school of werkplek. De BSP Voyager beschikt over een Shimano Nexus 7 versnellingsapparaat en een naafdynamo.

Er is geen e-bike versie, maar wel de BSP Voyager Belt met beltdrive (aandrijfriem), 8 versnellingen en hydraulische schijfremmen. Het topmodel van fietsfabrikant BSP.


BSP elektische fietsen


Naast de "gewone" fietsen heeft deze fietsenmaker ook een hele reeks BSP elektrische fietsen.

BSP Geav E Midden

De Gaev E is de e-bike versie van de bovenstaande stadsfiets. Deze is voorzien van een comfortabele Shimano Steps middenmotor. 

De middenmotor is de beste fietsmotor omdat deze zijn krachtt op de trapas geeft waardoor de ondersteuning het meest natuurlijk aanvoelt. Net of je zelf de kracht levert.

Bij alle BSP e-bikes wordt gebruik gemaakt van een middenmotor.

BSP Metropolis E Midden

Deze middenmotor komen we dus ook tegen bij de BSP Metropolis E Midden, de elektrische transportfiets van BSP. Als je een goede elektrische schoolfiets zoekt, kijk dan absoluut eens naar deze goede relatief goedkope elektrische transportfiets.

BSP La Dolce Vita

Ook de BSP La Dolce Vita is er als elektrische moederfiets, Hiermee rij je ook volgeladen met kinderen en boodschappen heerlijk licht naar huis.

BSP Hermitage

De BSP elektrische fietsen tot dusver zijn e-bike versies van de bovengenoemde BSP fietsen, maar er zijn ook specifiek als elektrische fiets ontworpen fietsen zoals de BSP Hermitage.

Wel kun je de BSP Hermitage vergelijken met de BSP Voyager. Ook dit is een Shimano nexus 7-speed fiets  die zeer geschikt is voor fietstochten, maar dan elektrisch.

BSP Musa e-bike

BSP Musa

Heel mooie BSP ebike, met de accu verzonken in het frame.  Je ziet de BSP Musa elektrische fiets op de foto hier direct boven.

BSP Musa S

De belt drive versie van de BSP Musa. Deze elektrische fiets was de beste koop in de AD E-bike test 2022.

BSP Boozz

Bij de BSP Boozz zit de accu wel onder de achterdrager. De fiets is mooi en zorgvuldig afgewerkt.


BSP Brazz

Ook de BSP Brazz is voorzien van een middenmotor, zoals alle BSP e-bikes, maar in dit geval is het een Bafang motor. 


Vaak als beste fiets getest

Opvallend vaak winnen de goedkope BSP fietsen een vergelijkende fietsentest. De BSP Metropolis was bijvoorbeeld de beste transportfiets voor meisjes volgens een test van het Algemeen Dagblad, met een 9,7 als cijfer. 

Bij de Nationale Fietstest was de BPS Voyager de beste stadsfiets onder de 799 euro en eveneens bij de Nationale fietstest werd enkele jaren terug een BSP e-bike uitgeroepen tot beste elektrische fiets.

Informatie BSP fietsen

Alle BSP fietsen worden volledig in Nederland (Utrecht) geproduceerd. Met veel zorg, zodat BSP fietsen altijd van goede kwaliteit zijn. En toch biedt BSP zijn fietsen voordelig aan. Vooral online (zie bovenstaande aanbiedingen) zijn BSP fietsen goedkoop te bestellen.

BSP is een Utrechts familiebedrijf dat in 1983 door de vader van de huidige eigenaren is opgericht. Deze fietsenmaker besloot zijn eigen fietsen te gaan ontwikkelen en maken en noemde dit "huismerk" BSP (Bike Shop Products). 


BSP fietsfabriek Utrecht

De verkoop van die eigen fietsen begon een beetje als hobby maar door de goede kwaliteit en het aansprekende design kon succes niet uitblijven. Andere fietsenwinkels vroegen of ze de fietsen ook mochten verkopen, en een nieuw Nederlands fietsenmerk was geboren. 

Jaarlijks werden er weer meer BSP fietsen verkocht, en er kwamen steeds meer verschillende modellen uit.

Het éénmans fietsfabriekje is nu een serieus fietsenmerk. Groot genoeg voor een eigen ontwerpafdeling en ontwikkelingsafdeling, maar nog steeds klein genoeg om aan iedere BSP fiets veel aandacht te kunnen besteden.

Belangrijk want BSP wil kwaliteit leveren. Alle BSP fietsen worden voorzien van twee harde, duurzame en corrosie bestendige laklagen en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van onderdelen van goede fabrikanten. 

Zo werkt BSP uitsluitend met kwaliteit velgen van de merken Rodi en Ryde en komen de spaken van de  gerenommeerde Belgische leverancier Sapim. Andere bekende fabrikanten die onderdelen voor BSP fietsen maken zijn Shimano, Selle Royal, Abus, Curana en Freeway.

En alle BSP elektrische fietsen zijn voorzien van een middenmotor waardoor de veel comfortabeler rijden dan de goedkope e-bikes van andere merken die met een voorwielmotor of achterwielmotor zijn uitgerust.

Kijk bij de eerder genoemde online aanbieders voor BSP fietsen tegen de laagste prijs.

Zie ook:

Foto's: BSP Fietsen


Onderwerp:
BSP fietsen zijn relatief goedkope fietsen van goede kwaliteit. BPS maakt naast stadsfietsen ook veel e-bikes. Vooral de BSP moederfiets (mammafiets) en BSP transportfiets zijn populair. Ook als schoolfiets.. Hier boven vind je alle aanbiedingen BSP fietsen. Kijk daar voor een voordelige BSP elektrische fiets of andere BSP fiets.

-->