Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Navigatie fiets. Informatie, aanbiedingen en tips

Tips en aanbiedingen navigatie voor op de fiets.

Welke automobilist kan er nog zonder navigatie? En ook op de fiets kan het reuze handig zijn om goede navigatie bij de hand te hebben. Maar die navigatie heeft natuurlijk alleen zin als de navigatie op fietsen is afgestemd. Dus geen snelwegen, maar wel fietspaden.

Fiets navigatie is beschikbaar op telefoons, maar het meest plezierig (en nauwkeurig) werken de speciale navigatiesystemen voor op de fiets. Onder andere Garmin, Wahoo, Mio, Sigma Sport. Polar en Bosch maken dit specifieke fietsnavigatie systemen. 

Kijk hier onder bij de aanbiedingen voor alle fiets navigatie.

Hier koop je goedkoop fietsnavigatie systemen online


Onderstaande winkels bieden online een mooie collectie fietsnavigatiesystemen aan tegen lage prijzen.

Fietskaarten en fietsroutes

Naast de moderne GPS navigatie voor op de fiets, zijn er natuurlijk ook nog de oude vertrouwde fietskaarten. Een papieren fietskaart of een boek met fietsroutes kan heel handig zijn om voor vertrek een mooie fietsroute te plannen. Als je gebruik maakt van knooppunten (de meeste fietsroutes zijn tegenwoordig fietsknooproutes) hoef je de alleen maar de nummers te volgen. Bij twijfel of fout rijden kan een goede fietskaart je weer op weg helpen.

GPS fietscomputer

Voor de sportfietser is een fietscomputer met GPS beter geschikt. Deze apparaatjes zijn veel kleiner en lichter en registeren ook de sportieve prestaties. Tijdens het fietsen geeft de GPS fietscomputer de route met pijlen aan zodat je snel kunt reageren en niet onder het snel fietsen de kaart hoeft te bestuderen.

Fietsnavigatie op de telefoon

Gebruik je liever je smartphone voor navigatie op de fiets? Bijvoorbeeld een fiets navigatie via Google Maps? Hou er dan wel rekening mee dat een telefoon in de hand je tegenwoordig een boete van 95 euro oplevert. Gebruik voor navigatie op de fiets via de telefoon daarom altijd een telefoonhouder, handsfree op je telefoon kijken mag namelijk wel.


Waarom aparte fietsnavigatie en geen telefoon navigatie?

Waarom zou je aparte navigatie voor de fiets aanschaffen, en geen gebruik maken van bijvoorbeeld de fiets routeplanner van Google Maps op je smartphone? De voordelen van een navigatiesysteem voor de fiets zijn groot.
  • Een goed fietsnavigatiesysteem brengt alle fietsroutes goed in kaart. Dus ook fietspaden door het bos e.d.

  • De Google Maps fietsnavigatie wijst je alleen de snelste route (in tijd) of kortste route (in afstand) maar nooit de mooiste route. Met een goed fiets navigatiesysteem kun je ook een mooie route uitzetten en deze via de navigatie volgen.

  • Een goede fietsnavigatie heeft ook de functies van een fietscomputer. Soms zijn er specifieke sensoren aanwezig en soms kun je je fietsprestaties analyseren en online publiceren.

  • Fietsnavigatie voor sporters kent soms zelfs de mogelijkheden om virtueel tegen anderen of met jezelf (eerdere prestaties) de strijd aan te gaan.

  • Goede fietsnavigatie systemen kunnen tegen weer en wind. Een telefoon is daar niet voor gemaakt.

  • Een fiets navigatie systeem kan makkelijk op een stuur worden bevestigd en goed vanaf de fiets worden bediend (soms ook met handschoenen).

Kortom aparte fiets navigatie is veel beter voor gebruik op de fiets geschikt. De navigatiesystemen zijn er namelijk voor gemaakt, en het is geen nevenfunctie.

Goede fietsnavigatie systemen

Er is maar een beperkt aantal fabrikanten die specifieke fietsnavigatie systemen maken. Hieronder vind je een korte introductie van de beste fietsnavigatie merken. Hun fietsnavigatie systemen vind je bij de aanbiedingen bovenaan.

Mio fietsnavigatie

Mio heeft de Mio Cyclo fietsnavigatie systemen. Geef de locatie en gewenste fietstijd of afstand op en de Mio Cyclo geeft je enkele mooie fietsroutes op om uit te kiezen. Of laat je verassen door de Surprise Me functie. Natuurlijk kun je ook de kortste of snelste route laten berekenen. De Mio Cyclo fietsnavigatie is weer en wind bestendig. 

De Mio fietsnavigatie is relatief goedkoop. Kijk voor de prijzen bij de bovenstaande aanbiedingen.

Garmin navigatie fiets

Of kijk bij de Garmin Edge fietsnavigatie. Garmin maakt een hele reeks fietsnavigatie computers. Van eenvoudige (goedkope) Garmin Edge fietsnavigatie tot geavanceerde modellen die een paar honderd euro kosten. Deze Garmin fietscomputer doen veel meer dan je alleen de weg wijzen tijdens het fietsen. Ze houden ook je prestaties en lichamelijke inspanningen bij, geven je trainingsadvies en veel meer.

Zowel de goedkope fietsnavigatie van Gamin als de luxe uitgebreide systemen zijn bij de bovenstaande aanbiedingen te vinden.


Andere goede fietsnavigatie merken

Mio en Garmin zijn met afstand de marktleiders bij deze routenavigatie systemen, maar er zijn meer fabrikanten die navigatie voor op de fiets maken. Bijvoorbeeld Bryton, Wahoo, Bsoch en Meilan. Het gaat dan echter om fietscomputers met GPS die maar beperkte grafische mogelijkheden hebben.

Artikelen met tips navigatie fiets

Hieronder vind je een selectie met artikelen met tips over fiets navigatie.
-->