Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Navigatie fiets. Informatie, aanbiedingen en tips

Welke automobilist kan er nog zonder navigatie? En ook op de fiets kan het reuze handig zijn om goede navigatie bij de hand te hebben. Maar die navigatie heeft natuurlijk alleen zin als de navigatie op fietsen is afgestemd. Dus geen snelwegen, maar wel fietspaden.

Fiets navigatie is beschikbaar op telefoons, maar het meest plezierig (en nauwkeurig) werken de speciale navigatiesystemen voor op de fiets. Onder andere Garmin, Wahoo, Mio, Sigma Sport. Polar en Bosch maken dit specifieke fietsnavigatie systemen. Kijk hier onder bij de aanbiedingen voor alle fiets navigatie.

Hier koop je goedkoop fietsnavigatie systemen online


Onderstaande winkels bieden online een mooie collectie fietsnavigatiesystemen aan tegen lage prijzen.

Artikelen met tips navigatie fiets

Hieronder vind je een selectie met artikelen met tips over fiets navigatie.


Naast de moderne GPS navigatie voor op de fiets, zijn er natuurlijk ook nog de oude vertrouwde fietskaarten.
Voor de sportfietser is een fietscomputer met GPS beter geschikt. Deze apparaatjes zijn veel kleiner en lichter en registeren ook de sportieve prestaties.
Gebruik je liever je smartphone voor navigatie op de fiets? Hou er dan wel rekening mee dat een telefoon in de hand je tegenwoordig een boete van 95 euro oplevert. Gebruik voor navigatie op de fiets via de telefoon daarom altijd een telefoonhouder, handsfree op je telefoon kijken mag namelijk wel.


Waarom aparte fietsnavigatie en geen smartphone?

Waarom zou je aparte navigatie voor de fiets aanschaffen, en geen gebruik maken van bijvoorbeeld Google Maps op je smartphone? De voordelen van een navigatiesysteem voor de fiets zijn groot.
  • Een goed fietsnavigatiesysteem brengt alle fietsroutes goed in kaart. Dus ook fietspaden door het bos e.d.
  • Een goede fietsnavigatie heeft ook de functies van een fietscomputer. Soms zijn er specifieke sensoren aanwezig en soms kun je je fietsprestaties analyseren en online publiceren.
  • Fietsnavigatie voor sporters kent soms zelfs de mogelijkheden om virtueel tegen anderen of met jezelf (eerdere prestaties) de strijd aan te gaan.
  • Goede fietsnavigatie systemen kunnen tegen weer en wind.
  • Een fiets navigatie systeem kan makkelijk op een stuur worden bevestigd en goed vanaf de fiets worden bediend (soms ook met handschoenen).
Kortom aparte fiets navigatie is veel beter voor gebruik op de fiets geschikt. De navigatiesystemen zijn er namelijk voor gemaakt, en het is geen nevenfunctie.


-->