Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietsstoeltjes (fietszitjes) informatie en tips

Een fietsstoeltje (kinderzitje, fietszitje) is een kinderstoeltje voor op de fiets. Je hebt deze fietsstoeltjes als voorzitje en achterzitje. Hier vind je alle informatie over deze fietsstoeltjes verzameld.

Beste fietsstoeltje kopen

Kijk als je op zoek bent naar een fietszitje vooral eens op Beste Fietstoeltje Kopen. Daar vind je de beste en goedkoopste aanbieders en de top 10 van kinderzitjes voor op de fiets.

Overzicht alle fietsstoeltjes

Wil je weten wat er allemaal aan fietsstoeltjes te koop is? In het overzicht met alle fietsstoeltjes vind je meer dan 400 voorzitjes en achterzitjes voor op de fiets. Natuurlijk allemaal met hun prijs, met de mogelijkheid ze voordelig aan te schaffen en met de mogelijkheid om via zoekmogelijkheden het voor jou beste fietsstoeltje te vinden.

Alle informatie over fietszitjes

We hebben een groot aantal informatieve artikelen met tips over fietsstoeltjes gepubliceerd. Hieronder vind je de meest gelezen artikelen over dit onderwerp.


Je hebt dus twee soorten fietsstoeltjes. Je hebt kinderzitjes die je op de bagagedrager plaatst (achterzitjes) en zitjes die je aan het stuur of stuurpen bevestigd (voorzitjes). In de praktijk komt het er meestal op neer dat een kindje eerst voorop de fiets meegaat en pas als hij of zij daarvoor te groot en te zwaar wordt naar achter verhuist. Voorop een kindje vervoeren is namelijk veel gezelliger, maar op een gegeven moment wordt het gewoon te lastig sturen.

Als merk fietsstoeltje staan de merken Yepp en Bobike duidelijk bovenaan, maar ook Qibbel, Polisport en Thule bieden een breed assortiment aan fietsstoeltjes aan.
-->