Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietsstoeltjes (fietszitjes), aanbiedingen, informatie en tips

Een fietsstoeltje (kinderzitje, fietszitje) is een kinderstoeltje voor op de fiets. Je hebt deze fietsstoeltjes als voorzitje en achterzitje. Hier vind je alle informatie over deze fietsstoeltjes verzameld.

Fietsstoeltje goedkoop fietszitje online kopen

Beste fietsstoeltje kopen

Kijk als je op zoek bent naar een fietszitje vooral eens bij onderstaande online winkels. Fietszitjes zijn voordelig online te koop bij deze goede en goedkope webwinkels. Hier vind je het beste assortiment fietsstoeltjes tegen de laagste prijzen.

Deze winkels verkopen alle soorten fietsstoeltjes. Voorstoeltjes, achterstoeltjes, zadels voor op de stang, maar ook windschermen, kussentjes en andere benodigdheden.  Je vind hier de fietszitjes van hoge kwaliteit van GMG Yepp, Polisport, Qibbel en Bobike.

Overzicht alle fietsstoeltjes

Wil je weten wat er allemaal aan fietsstoeltjes te koop is? In het overzicht met alle fietsstoeltjes (te vinden bij de aanbiedingen van Bol.com hier boven) vind je meer dan 350 voorzitjes en achterzitjes voor op de fiets. Natuurlijk allemaal met hun prijs, met de mogelijkheid ze voordelig aan te schaffen en met de mogelijkheid om via zoekmogelijkheden het voor jou beste fietsstoeltje te vinden.

Je vindt er alle specificaties, laagste winkelprijzen en ook reviews en ervaringen van gebruikers. Kortom, alles om het voor jou beste fietsstoeltje tegen de laagste prijs te vinden.

Fietsstoeltje voorop of achterop de fiets

Je hebt de fietsstoeltjes ruwweg in twee soorten. Je hebt kinderzitjes die je op de bagagedrager plaatst (achterzitjes) en zitjes die je aan het stuur of stuurpen bevestigd (voorzitjes). 

In de praktijk komt het er meestal op neer dat een kindje eerst voorop de fiets meegaat en pas als hij of zij daarvoor te groot en te zwaar wordt naar achter verhuist. Voorop een kindje vervoeren is namelijk veel gezelliger, maar op een gegeven moment wordt het gewoon te lastig sturen.

Naarmate het kind namelijk ouder en zwaarder wordt neemt de stabiliteit bij het fietsen steeds meer af, tot het moment dat zelfs gevaarlijk wordt omdat de kans op een val groot wordt. Bovendien zijn voorzitjes (daarom) voor kleine kinderen ontworpen. Op een gegeven moment past het groeiende kind eenvoudig niet meer in het fietsstoeltje op het stuur.

Beste fietsstoeltjes

Het aantal fabrikanten dat goede fietsstoeltjes maakt is beperkt. Dit zijn de beste fietsstoeltjes merken:

Yepp fietsstoeltjes (Thule Yepp)

Twee fietsstoel fabrikanten springen er bovenuit. Één van deze toonaangevende fietszitjes merken is Yepp. Het Nederlandse bedrijf Yepp werd in 2009 opgericht en was een specialist in fietsstoeltjes. In 2013 nam Thule Yepp over. Thule is een Zweeds bedrijf dat vooral bekend staat om hun dakkoffer en fietsendragers.

Tegenwoordig worden de Yepp fietsstoeltjes als Thule Yepp fietsstoeltjes verkocht.

Bobike fietsstoeltjes

Het tweede grote merk voor kinderstoeltjes op de fiets is Bobike. Ook Bobike is een Nederlands fietsstoeltjes merk. Achter Bobike gaat een grote Nederlandse fabrikant schuil. Bobike is namelijk eigendom van de Accell Group dat ook het moederbedrijf is van onder andere Sparta, Batavus, Koga, Raleigh, Ghost (sportfietsen), Babboe (bakfietsen) en Loekie (kinderfietsen).

Qibbel fietsstoeltjes

Op eerbiedwaardige afstand van Thule Yepp en Bobike (voor wat betreft marktaandeel) volgen diverse andere fabrikanten van fietsstoeltjes zoals Qibbel.

Het wordt saai, maar ook Qibbel fietsstoeltjes komen uit Nederland (nergens zie je zoveel fietsstoeltjes als hier). Qibbel is een echte specialist, want ze maken niets anders dan fietszitjes en bevestigingsmaterialen voor deze stoeltjes. Qibbel is minder bekend, maar qua kwaliteit kunnen Qibbel fietsstoeltjes zich meten met de zitjes van Bobike en Thule Yepp en is daarmee ook één van de beste fietsstoeltje merken.

Polisport fietsstoeltjes

Polisport is een wat breder georienteerd merk dat naast fietsstoeltjes onder andere ook fietshelmen, fietskarren, bidons en fietstassen maakt, maar de Polisport fietsstoeltjes zijn hun belangrijkste product.

Fietszitjes top 10

Wat zijn de meest populaire, meest gewilde, meest verkochte en beste kinderstoeltjes van dit moment? Hieronder vind je de actuele voorzitjes top 10, achterzitjes top 10 en algemene fietszitjes top 10.


Beste fietsstoeltje test

Wat zijn de beste fietsstoeltjes volgens experts, test-organisaties en gebruikers? Op TestResults.nl vind je de beste fietsstoeltjes uit diverse testen. Kijk daar wat de beste voorzitjes, beste achterzitjes en andere beste fietszitjes zijn.Alle informatie over fietszitjes

We hebben een groot aantal informatieve artikelen met tips over fietsstoeltjes gepubliceerd. Hieronder vind je de meest gelezen artikelen over dit onderwerp.

Onderwerp:
Hierboven vind je alle informatie over fietsstoeltjes voor kinderen op de fiets. Zowel voorzitjes, achterzitjes als andere fietszitjes. We hebben de beste fietsstoeltjes uit de test, de beste winkels om deze fietszitjes goedkoop te kopen en heel veel informatie en tips die handig zijn bij het kiezen van je persoonlijk beste fietsstoeltje tegen de goedkoopste prijs.

-->