Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietsendragers. Tips, informatie, aanbiedingen

Aanbiedingen van fietsendragers en tips voor bij het kiezen van je beste fietsendrager waaronder de beste fietsendrager uit de test.


Ieder fietsliefhebber wil ook wel eens in een andere omgeving fietsen. Dat verklaart de grote populariteit van fietsendragers. Je zet je fietsen op een fietsendrager en rijdt naar een startpunt in een heel andere omgeving. Ook kun je met een fietsendrager makkelijk gestrande fietsers (bijvoorbeeld schoolkinderen) ophalen, en de fiets kan mee op vakantie.

De meeste fietsendragers zijn ervoor gemaakt om op een trekhaak te plaatsen, maar je hebt ook fietsendragers voor op het dak of voor op de achterklep. Hou wel rekening met het maximaal te belasten gewicht. Voor het vervoer van twee elektrische fietsen (zwaarder dan een stadsfiets) ben je al snel op de trekhaak aangewezen, omdat de het grootste gewicht kan dragen.

Fietsdrager aanbiedingen beste winkels om een fietsdrager te kopen

Fietsdragers zijn goedkoop online bij diverse winkels. Je koopt de fietsendragers hier met hoge korting. Bespaar veel geld en koop je fietsdrager online. Onderstaande winkels hebben het beste aanbod fietsendragers, met alle topmerken en goede goedkopere alternatieven.


Fietsendrager keuzehulp

Ben je nog op zoek naar de voor jou beste fietsendrager? Gebruik dan de Fietsendrager Keuzehulp van Bol.com. Deze keuzehulp vind je bij de aanbiedingen van Bol hier boven.

Maak door jouw wensen en eisen aan te vinken een selectie uit meer dan 250 fietsendragers en vind zo snel en makkelijk de voor jou beste fietsendrager. Voor hoeveel fietsen zoek je een fietsendrager? Waar wil je de drager plaatsen? Om wat voor fietsen gaat het? Wat is je maximale budget? Geef deze en meer eisen op en de keuzehulp geeft je een advies op maat.Thule fietsendrager 2 elektrische fietsen

Thule fietsendrager voor op de trekhaak geschikt voor 2 elektrische fietsen


Tips kiezen fietsendrager 

Hieronder geven we een korte toelichting op enkel van die keuzemogelijkheden die je in de bovenstaande fietsendrager keuzehulp hebt.

Fietsendrager elektrische fietsen, gewone fietsen of sportfietsen
Het gewicht dat op de fietsendrager geplaatst wordt is erg belangrijk bij het bepalen wat voor jou de beste fietsdrager is. Daarbij zijn twee factoren van belang voor het gewicht. Het aantal fietsen dat op de fietsendrager wordt geplaatst en het soort fietsen dat je plaatst.

Voor wat betreft het gewicht kan bij een mountainbike of racefiets vaak een eenvoudige fietsendrager al volstaan. Deze sportfietsen zijn immers erg licht. De fietsdrager hoeft dan niet veel gewicht te dragen.

Een heel ander verhaal is het bij elektrische fietsen die door de motor en andere techniek een stuk zwaarder zijn dan een gewone fiets. Vroeger was dat echt een probleem omdat de fietsendragers niet op dat gewicht berekend waren. Tegenwoordig wordt er meer rekening gehouden met de populaire e-bike, waardoor veel goede fietsendragers twee elektrische fietsen kunnen dragen. 

Maar het is wel iets dat je altijd even in de gaten moet houden als je een fietsendrager kiest en je daarop twee e-bikes wilt plaatsen.

Tip: Haal altijd de accu van de elektrische fiets als je deze op de fietsendrager plaatst. Dat scheelt enorm in het gewicht.


Aantal fietsen op de fietsendrager
En het is natuurlijk voor het gewicht belangrijk hoeveel fietsen er geplaatst worden op het fietsenrek op de auto. Een tweede fiets verdubbelt immers het gewicht. Daarnaast moet de fietsendrager zelf ook geschikt zijn voor het plaatsen van meerdere fietsen. Je hebt fietsendragers tot wel vier fietsen!


Buzz Rack fietsdrager 4 fietsen

Fietsendrager kantelbaar met 4 fietsen Buzz Rack


Tip: Als je kiest voor een fietsendrager die heel zwaar belast kan worden dien je ook te controleren of de auto en de trekhaak dat gewicht wel kunnen dragen.


Plaats van de fietsendrager
De meeste fietsendragers worden op de trekhaak geplaatst. Dat deel van de auto kan het meeste gewicht dragen, maar het nadeel is dat je dan wel over een trekhaak moet beschikken of deze moet aanschaffen en laten monteren.

Lichtere fietsen kunnen ook op het dak van de auto geplaatst worden. Het gaat daarbij meestal om (meerdere) racefietsen en mountainbikes. Hou er wel rekening mee dat je auto een stuk hoger wordt als er een fiets op staat. En ook qua wind / geluid is dit niet optimaal. Bovendien is het moeilijker om een fiets op de auto te plaatsen dan er achter. Alleen dit al maakt een dakdrager voor de fiets minder geschikt voor zwaardere fietsen.

Mottez achterklepdrager fiets

Mottez achterklepdrager 3 fietsen


Een derde manier van bevestigen van een fietsendrager is via een frame dat met banden op de achterklep wordt bevestigd en die als het ware aan de achterkant van de auto hangt. Let bij aanschaf extra goed op het gewicht wat deze fietsendragers kunnen  dragen. Je hebt ze die 10 kilo aankunnen, maar dat is te weinig voor één normale herenfiets of damesfiets. Met een draaggewicht van 30 kilo kun je één e-bike meenemen, en je hebt ze ook voor twee gewone fietsen. Twee elektrische fietsen is te zwaar voor dit soort fietsendragers.

Tip: Veel fietsendragers werken met een goot waarin de fietswielen staan. Gebruik je een mountainbike? Contoleer dan of de banden niet te breed zijn voor de goot.


Oprij-goot voor de fietsendrager
Heb je moeite om de fiets op de fietsendrager te tillen? Een oprij-goot biedt dan uitkomst. Bij veel trekhaak-fietsendragers staat de fiets in een goot. Deze goot kun je verlengen met een oprij-goot. Je rijdt de fiets dan zo de fietsendrager op.  Na gebruik berg je de oprij-goot compact op in de achterbak.

Beste fietsendragers uit de test

Fietsendragers worden regelmatig getest. Door de ANWB, de Consumentenbond en door andere experts op het gebied van testen en / of fietsen. Dit levert diverse beste fietsendragers uit de test op. Zo is er een beste fietsendrager voor 2 elektrische fietsen, voor 2 gewone fietsen, voor 3 gewone fietsen, voor een racefiets, voor gebruik op een caravan en veel meer. Kijk hierboven bij TestResults.nl voor alle beste fietsendragers uit de tests van experts.

Fietsendrager top tien

Kijk in de Fietsendrager Top 10 voor de tien meest populaire fietsendragers en fietsdrager accessoires van dit moment. Je kunt er nog verder doorbladeren of gericht zoeken met de Fietsendrager Zoekmachine.

Lees hier al onze informatie over fietsendragers


Foto bovenaan: Pro User Diamant fietsendrager


Onderwerp:
Wat is de beste fietsdrager uit de fietsendrager test? Waar koop je een goede fietsendrager goedkoop? Wat is voor jou persoonlijk de beste fietsendrager? Hier vind je het antwoord op al deze vragen.


-->