Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietsen met terugtraprem

Fietsen met terugtraprem

fiets met terugtraprem

De één vindt het ouderwets en soms zelfs gevaarlijk, de ander zweert er bij: Een fiets met terugtraprem. En mensen die ook op hun nieuwe fiets een terugtraprem willen hebben zijn er genoeg. Dat heeft weer als gevolg dat fietsen met terugtraprem nog door veel merken aangeboden worden. Hier kijken we naar fietsen met terugtrapremmen.

Terugtrapremmen kom je vooral tegen bij retro modellen als transportfietsen en omafietsen, maar ook bij modern uitgevoerde stadsfietsen, hybride toerfietsen en e-bikes. Fabrikanten die fietsen met terugtraprem in hun nieuwste collectie hebben zijn onder andere Gazelle, Cortina, Laventino, Azor, Victesse, Van Tuyl, Brinckers, Scott en Giant.

Aanbiedingen fietsen met een terugtraprem

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen fietsen met een terugtraprem welke fietsen dit allemaal betreft en wat deze fietsen (met korting) kosten.Omafietsen met terugtraprem (ook voor opa)

Het zal je niet verbazen dat vooral de retro modellen als de transportfiets en de omafiets vaker dan andere fietsen met een terugtraprem zijn uitgerust.  Vooral de omafiets hoort natuurlijk eigenlijk gewoon een terugtraprem te hebben, al is dat stiekem bij de meeste retro ogende omafietsen helemaal niet het geval.

Gazelle Classic met  terugtraprem zonder versnellingen


Wel vinden we de terugtraprem op de Gazelle Classic en de Azor Pick-Up (een mix van een transportfiets en een oma/ opa fiets).

Transportfietsen met terugtraprem

Het aantal transportfietsen met terugtraprem is nog heel veel groter. Voor de prijs zijn terugtrapremmen ook interessant dus we komen de terugtraprem veel tegen op voordelige transportfietsen als de Laventino Ranger, de Van Tuyl Porter en de Cortina U4, maar ook bij luxere transporters als de bovengenoemde Azur Pick-Up, Giant Triple, Gazelle  DutyNL en de Gazelle Puur.

Gazelle DutyNL met versnellingen en  terugtraprem

Stadsfietsen met terugtraprem

Wil je een moderne standaard fiets (tegenwoordig stadsfiets genoemd al kun je er met gerust hart ver buiten de bebouwde kom mee bewegen)? Dan kun je ook met een gerust hart nog steeds op de vertrouwde terugtraprem vertrouwen. Ook van populaire fietsen als de Cortina Common, de Cortina U1 en de Gazelle Esprit zijn versies met terugtraprem beschikbaar. Daarvan heeft de Cortina Common wel versnellingen, de twee andere genoemde stadsfietsen doen hun werk zonder versnellingen.

Cortina Common Basic fiets met terugtraprem


Bij de bovenstaande aanbiedingen vind je al deze fietsen met terugtraprem met hoge korting.

Hybride fietsen met terugtraprem

Een hybride fiets is een sportieve versie van de stadsfiets, geoptimaliseerd om er lange fietstochten mee te kunnen maken. Hybride geeft aan dat we te maken hebben met een kruising (hybride) van een stadsfiets en een racefiets. Met dat in het achterhoofd is het begrijpelijk dat deze fietsen zelden van een terugtraprem voorzien worden. Een uitzondering is de zeer sportieve Corina Blau.


Victesse Atlas e-bike met terugtraprem

Elektrische fietsen met terugtraprem

Diverse van de bovenstaande soorten fietsen met terugtraprem zijn ook in e-bike versie te koop. Zo zijn er bijvoorbeeld elektrische transportfietsen met terugtraprem (Victesse Atlas en Brinckers Baker) en hybride e-bikes met terugtraprem (Victesse Strada).

Kijk in het bovenstaand overzicht met aanbiedingen met fietsen met terugtraprem wat er allemaal aan fietsen met terugtraprem te koop is en wat deze fietsen met korting online kosten.


Onderwerpen:
De fiets met terugtraprem komen we nog volop tegen. Veel dames en heren geven de voorkeur aan een fiets met terugtrap rem. Fietsen met terugtraprem geeft veel mensen meer zekerheid. Kijk hier boven voor aanbiedingen van goede fietsen met terugtraprem.

-->