Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Hybride fietsen. Aanbiedingen, tips, informatie

Een hybride fiets is een lichte sportieve fiets voor alledaags gebruik. Je kunt een hybride fiets gebruiken voor recreatieve fietstochten, om naar school of werk te gaan of om gewoon even naar stad of dorp te rijden voor een boodschapje.  Een hybride fiets wordt ook wel toerfiets of toerhybride genoemd.

Je kunt de hybride fiets zien als een mix van een stadsfiets met een sportfiets / racefiets. Vandaar de naam hybride.


Goedkoop online een hybride fiets kopen

Alle goede fietsenwinkels verkopen hybride fietsen / toerfietsen. Maar als je goedkoop uit wil zien moet je een fiets vooral online kopen. De kortingen bedragen dan namelijk meestal vele honderden euro's. Bovendien worden deze hybride fietsen meestal rijklaar gratis thuisbezorgd.


Bovenstaande winkels bieden allemaal een goed assortiment hybride fietsen / toerfietsen tegen de laagste prijzen. 


Sportieve fiets voor dagelijks gebruik

Een hybride fiets / toerfiets is een sportieve fiets, maar geen echte sportfiets. Het is namelijk een fiets die je ook voor dagelijks gebruik kunt gebruiken. Het is geen fiets voor er bij (zoals een racefiets) maar een volwaardige fiets met verlichting, spatborden, bagagedrager en alles er op en er aan. Een hybride fiets lijkt op een stadsfiets, en is als zodanig te gebruiken, maar is lichter, comfortabeler en voorzien van meer versnellingen.

Dat alles maakt een hybride fiets veel meer geschikt voor recreatief gebruik in de vorm van langere fietstochten dan een stadsfiets. De houding die je op een toerfiets aanneemt is op de langer op een plezierige manier vol te houden dan bij een stadsfiets waarbij je meer rechtop zit om een beter overzicht over het stadsverkeer te hebben. Ook trapt een hybride fiets lichter en daarmee plezieriger, je komt sneller en makkelijker vooruit en hebt meer keuze uit versnellingen wat wel zo fijn is bij heuvels en tegenwind.

De hybride fiets wordt ook wel toerfiets genoemd.

Merken voor een goedkope hybride fiets

Hybride fietsen heb je in diverse prijsklassen. De meeste hybride fietsen worden door de A-merk fabrikanten gemaakt, maar je kunt ook kiezen voor een hybride fiets van een goedkoop merk fietsen, Hieronder vind je een overzicht met een aantal fietsfabrikanten die goede goedkope hybride fietsen maken.

Meer informatie over de hybride fiets

-->