Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Test: De beste transportfiets

Test: De beste transportfiets

Kijk hier voor de beste transportfiets uit de tests. Onder andere de beste transportfietsen uit de test van ANWB, Consumentenbond, AD, Telegraaf en meer.

beste transportfiets test

De transportfiets is vooral onder jongeren een erg populaire fiets. Niet alleen is zo'n stadsfiets met voordrager erg praktisch, ook is een goede transportfiets cool en trendy. Maar wat is de beste transportfiets? Dat wordt regelmatig getest. Hier de beste transportfietsen uit de testen.


Wat is een transportfiets?

Een transportfiets is een stadsfiets met een voordrager waarop een mand of krat kan worden bevestigd. Een moderne transportfiets heeft de uitstraling van een klassieke Hollandse fiets, maar beschikt vaak wel over eigentijds comfort zoals handremmen en versnellingen.

Wat is de beste transportfiets?

Om uit te vinden wat de beste fietsen zijn worden er ieder jaar meerdere vergelijkende testen van fietsen gehouden. Onder andere de Fietsersbond, de ANWB, de Telegraaf, het Algemeen Dagblad en de Consumentenbond hebben zo'n test van fietsen.

Vaak worden er bij een fietstest van deze organisaties ook de transportfietsen getest. Kijk bij de beste transportfietsen uit de test voor de best geteste transportfietsen uit al deze testen.

Tips goede transportfiets kopen

Kijk bij de bovenstaande testen voor de beste transportfietsen. Hieronder willen we je nog wat tips geven voor bij het kiezen en kopen van de voor jou beste transportfiets.


 • Let bij een transportfiets goed op de fietsstandaard. Met een gevulde krat of mand op de voordrager kan de fiets niet op een simpele enkele standaard blijven staan. Een goede transportfiets beschikt over een stevige dubbele fietsstandaard en een stuurvergrendeling die er voor zorgt dat de voorkant van de fiets in de gewenste stand blijft staan.
   
 • Zoals je in de bovenstaande fietstesten kunt zien is een dure transportfiets of een fiets van een bekend merk niet per definitie de beste. Maar echt heel goedkope fietsen zijn wel altijd minder van kwaliteit.
   
 • Een transportfiets is meestal een stadsfiets. Gebruik je de fiets om grotere afstanden af te leggen naar school of werk? Kies dan voor een licht fietsende transportfiets met (minimaal) zeven versnellingen en een laag gewicht. De meeste transportfietsen zijn tegenwoordig gemaakt van licht aluminium. Een zwaar stalen frame is minder geschikt als je ver moet fietsen.

 • De elektrische transportfiets zien we steeds vaker. Ook bij scholieren. Steeds meer fabrikanten brengen e-bike versies van hun transporters uit. Ideaal voor wie lange afstanden moet fietsen naar school of werk.
   
 • Niet alleen voor forenzen en scholieren is een transportfiets ideaal, ook voor vaders en moeders die kinderen op de fiets meenemen. Achterop is ruimte voor een kinderzitje en de boodschappen kunnen voorop.
   
 • Transportfietsen, ook van de bekende merken, koop je online vaak met een zeer hoge korting terwijl je bij een normale fietswinkel vaak de adviesprijs moet betalen. Kijk bij de beste online fietsenwinkels waar je goedkoop je beste transportfiets kunt kopen. Vaak wordt de fiets gratis rijklaar thuis afgeleverd.
Onderwerp:
De transportfiets is een heel populaire stadsfiets en dat is niet voor niets. Een goede stadsfiets is cool en praktisch. Hierboven vind je alle informatie over de transport fiets en tips voor het kiezen van de beste transport fiets en goedkoop een goede transportfiets kopen. Ook vind je er de beste transportfietsen uit de test. Een goede transportfiets is soms een goedkope transportfiets.

-->