Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietskleding, wielerkleding, regenkleding. Tips, informatie en aanbiedingen

Fietsen vraagt soms om speciale kleding. Of je nu aan het wielrennen bent of naar school of werk fietst, of het nu heel warm, heel nat of heel koud is. 

Hier kijken we naar alle informatie en tips met betrekking tot fietskleding en wielerkleding. Zowel voor sportief, recreatief als dagelijks gebruik.

Fietskleding online kopen


Waar koop je goedkope goede fietskleding en wielerkleding

Maar laten we eerst kijken waar je alle fietskleding tegen de laagste prijs kunt vinden. We hebben een lijst samengesteld met beste winkels om fietskleding te kopen. 

Bij deze winkels koop je tegen heel interessante prijzen wielerkleding en andere fietskleding waarbij je heel veel keuze uit goede fietskleding hebt. Kijk hier onder voor hun aanbiedingen.


Regenkleding voor op de fiets

Veel aandacht besteden wij aan regenkleding voor op de fiets. Veel Nederlanders, jong en oud, zijn voor hun transport aangewezen op de fiets. Bijvoorbeeld om naar hun school of werk te gaan, of om boodschappen te doen. Ook als het regent!

Er zijn diverse manieren om je te beschermen tegen de regen. Met een fietsjack, waarbij je broek helaas wel nat wordt, of met een volledig regenpak voor op die fiets. Of met een cape of poncho waarbij je je benen wel tegen de regen beschermt. Natuurlijk kies je dan wel voor een geschikte fietscape of fietsponcho om een valpartij te voorkomen.


Fietskleding voor de winter

Niet alleen tegen nattigheid dien je je te beschermen op de fiets, maar ook tegen de kou. Je kunt een dikke trui aantrekken op de fiets, maar je moet altijd wel opletten dat je niet gaat zweten door de inspanning. Goede fietskleding voor de winter houdt je warm, maar voorkomt zoveel mogelijk dat zweten, en voert de transpiratie die toch ontstaat snel af.
Ook fietshandschoenen zijn ideaal voor de winter. Je handen worden zonder handschoenen namelijk ijskoud onder het fietsen.
En voor als het echt koud wordt is thermo ondergoed ideaal op de fiets. Speciaal thermo ondergoed voor op de fiets is zo ontworpen dat het ook goed en aangenaam zit onder het fietsen.

Fietsaccessoires voor de fietser

Naast de kleding als shirts, jassen en broeken zijn er ook de accessoires voor fietser en wielrenner. Deze fietskleding zorgt voor bescherming van bijvoorbeeld je ogen of je hoofd tijdens het fietsen of in geval van een valpartij of ander ongeluk. 

Fietsbrillen
Ongelukken voorkomen kan met een goede fietsbril, want tijdens het fietsen is goed zicht belangrijk. Een goede fietsbril beschermt je onder het fietsen tegen fel licht, regen en wind. Hieronder alle tips en informatie.

Fietshelmen
Ook de fietshelm wordt steeds belangrijker. Met name de hoofden van wielrenners en kinderen worden al jaren beschermt tegen letsel bij valpartijen, maar de laatste tijd komen daar ook de e-bike gebruikers bij. Voor fietsers op een snelle e-bike is een geschikte fietshelm al verplicht, en ook voor de gebruikers van een "normale" elektrische fiets wordt een fietshelm aanbevolen. Door de hogere snelheid vinden er met elektrische fietsen namelijk meer ongelukken plaats dan met gewone fietsen.

Fietsschoenen
Fietsschoenen behoren tot de wielerkleding, fietskleding voor sporters zoals wielrenners en mountainbikers. Fietsschoenen zorgen voor een goed contact op pedalen, voor meer snelheid en meer grip om ongelukken te voorkomen.

Fietshandschoenen
Fietshandschoenen voor de winter hebben we hierboven al genoemd, maar ook in de zomer en andere minder koude maanden van het jaar zijn fietshandschoenen goed om te gebruiken. Goede fietshandschoenen geven je grip op het stuur en voorkomen klachten aan je handen door het schokken en wrijven van het stuur.

Zie verder


Onderwerp:
Hierboven de beste winkels om goedkoop fietskleding, wielerkleding en regenkleding voor op de fiets te kopen. Ook vind je hier boven informatie over alle soorten fietskleding en wielerkleding waaronder ook fietshelmen, fietsbrillen, fietshandschoenen, fietsschoenen en veel meer. Via de tips wijzen we je de weg naar de beste fietskleding tegen de laagste prijs.


-->