Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Opafiets: Aanbiedingen goede goedkope opafietsen

De opafiets is de herenversie van de populaire omafiets. Het aanbod aan deze klassiek ogende herenfietsen is een stuk kleiner dan het aanbod aan omafietsen. Toch zijn er diverse fietsenmerken die opafietsen maken. Onder andere Avalon, Tulp en Altec hebben opafietsen in hun assortiment.

Hier koop je online goedkoop een opafiets


Wat is een opafiets?

De kenmerken van opafietsen zijn gelijk aan die van omafietsen, het zijn stadsfietsen die er klassiek en retro uitzien, maar stiekem ook voorzien zijn van alle mogelijkheden van modern fietscomfort. Van een lichter frame, led verlichting op batterijen en vaak ook handremmen en versnellingen. Kortom, moderne fietsen in een klassiek jasje.

Avalon opafiets
Avalon opafiets


Waar de omafietsen niet alleen in het klassieke zwart maar ook in kleuren als rood, groen, lichtblauw, paars en roze worden aangeboden blijft het aanbod aan opafietsen vrijwel beperkt tot de voor dit soort klassieke zwarte kleur. Hoogstens vormt donkerblauw of donkergrijs een uitzondering.

Een ander verschil tussen de opafiets en de omafiets is de grootte van het aanbod. Terwijl omafietsen massaal door fietsfabrikanten worden gemaakt en aangeboden is het aanbod aan opafietsen maar klein. Fietsmerken die opafietsen in hun collectie hebben zijn onder andere Avalon, Altec, Amigo, BSP, Crown en Villette bieden goede goedkope opafietsen aan.

Bij bovenstaande aanbiedingen kun je alle opafietsen met hoge korting vinden. Kijk vooral eens bij deze winkels als je een goede goedkope opafiets zoekt.

Samenvatting:
De opafiets is het herenmodel van de omafiets. De keuze uit opafietsen is echter veel kleiner omdat het aanbod aanmerkelijk minder is. Ook is er weinig variatie in opafietsen. Een pluspunt is echter dat de opafiets een goedkope fiets is, vooral als je de opafiets goedkoop online koopt.
-->