Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Speed pedelec (aanbiedingen, tips, informatie)

De speed pedelec (snelle e-bike, speed e-bike, speedbike of fast e-bike) is een elektrische fiets die hogere snelheden kan halen dan een gewone e-bike. Bij een gewone elektrische fiets stopt de trapondersteuning als de snelheid 25 kilometer per uur bedraagt. Met een speed pedelec mag je echter 45 kilometer per uur rijden. Dat maakt de speed pedelec een serieus alternatief voor forenzen die normaal gesproken met de auto of het openbaar vervoer rijden.

Met korting een speed pedelec kopen

Een speed pedelec is helaas wel een stuk duurder dan een gewone e-bike. Je kunt echter veel geld besparen door je speed pedelec online te kopen. Online worden er vaak hoge kortingen gegeven terwijl je je fast e-bike netjes rijklaar thuis afgeleverd krijgt. Hieronder vind je de aanbiedingen van speed pedelecs bij de beste online winkels om deze snelle e-bikes te kopen.

Regels voor de speed pedelec

Per 1 januari 2017 zijn de verkeersregels aangescherpt. Vanaf die datum gold de speed pedelec niet meer als (elektrische) fiets maar als bromfiets. Dat betekent onder andere dat er helmplicht is voor de speed pedelec,  je moet een voor de speed pedelec goedgekeurde helm dragen. Aan deze speed pedelec helm worden hogere eisen gesteld dan aan een gewone fietshelm.

Ook gelden andere regels voor de brommer ook voor de speed pedelec. Je hebt een bromfiets rijbewijs nodig om op een speed e-bike te mogen rijden (en dus ook minimaal 16 jaar zijn), je moet WA verzekerd zijn en een geel kenteken plaatje op je snelle elektrische fiets hebben.

Voordelen speed pedelec

Met al deze regeltjes zou je denken dat het rijden op een speed pedelec niet leuk meer is. Maar het tegendeel is waar. Vooral als je met hoge snelheid op je speed ebike langs de file scheurt kun je de aanschaf van je speed pedelec wel waarderen.

En er zijn meer voordelen. Een speed pedelec kopen is even een uitgave, maar de kosten voor brandstof zijn te verwaarlozen, vooral als je hem op je werk oplaadt, Ook scheelt het je een duur abonnement voor het openbaar vervoer en meestal kun je de fiets wel ergens gratis parkeren.

En dan hebben we het nog niets eens over de gezonde eigenschappen van het fietsen, want evenals bij een gewone elektrische fiets moet er bij een speed pedelec nog wel wat getrapt worden.

Beste speed pedelec merken

In tegenstelling tot bij gewone elektrische fietsen is het aantal fabrikanten dat speed pedelecs maakt nog beperkt. Het gaat vaak om internationale specialisten zoals Strömer, Riese & Muller, Kalkhoff en Klever, maar ook Nederlandse fietsfabrikanten als Gazelle, Sparta en QWIC maken goede speed pedelecs.

Zoals alle fietsen worden speed pedelecs regelmatig getest. Organisaties als de ANWB, de Fietsersbond, de Consumentenbond, de Telegraaf en het Algemeen Dagblad testen jaarlijks fietsen, waaronder steeds vaker ook speed pedelecs. Kijk bij de beste speed pedelecs uit de test welke speed ebikes er als beste speed pedelec uit hun testen komen.

Bij de recente verkiezing van de Speed E-Bike van het Jaar was het de de Gazelle No1 die als beste speed pedelec uit de test kwam terwijl de Gazelle Ultimate Speed eerder als beste speed pedelec werd getest.

Zie ook:-->