Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

De beste elektrische transportfietsen (met aanbiedingen beste winkels)

Hier vind je een overzicht van de beste elektrische transportfietsen en aanbiedingen van deze beste transportfietsen bij de goedkoopste aanbieders.

Een elektrische fiets (e-bike) is niet alleen interessant voor recreatieve fietstochten en voor woon-werk verkeer, maar de e-bike is ook zeer geschikt voor praktisch gebruik zoals voor het vervoeren van boodschappen en andere bagage. 

Veel fietsfabrikanten hebben daarom elektrische transportfietsen in hun collectie. Ook bij scholieren die een eind van school wonen is de elektrische transportfiets populair.

Hieronder kijken we naar een aantal fabrikanten die in Nederland goede elektrische transportfietsen aanbieden.

Stella elektrische transportfiets

Stella heeft twee min of meer gelijke elektrische transportfietsen in de collectie, de Forte en de Dolce. De Stella Forte is een damesmodel en de Stella Dolce is een elektrische transportfiets voor heren. Het zijn twee vergelijkbare modellen, goede comfortabele e-transporters die zowel geschikt zijn voor stadsgebruik als voor langere afstanden.

Stella elektrische transportfiets
Stella Forte elektrische transportfiets

De Stella Forte en de Stella Dolce elektrische transportfietsen zijn dan ook heel populair als elektrische schoolfiets. Vooral ook omdat ze heel betaalbaar zijn.


Cortina elektrische transportfietsen

Cortina biedt een hele reeks modellen van zijn E-U4 transportfiets als elektrische transportfiets aan. Deze e-transportfiets is er met Bafang middenmotor of Cortina voorwielmotor, met 7 of 8 versnellingen. als herenfiets, als damesfiets en als familiefiets (moederfiets), en met rollerbrakes of met hydraulische velgremmen. Kortom bij Cortina valt er heel wat te kiezen als je een goede elektrische transportfiets zoekt. Er is voor iedereen een geschikte transportfiets, die bovendien ook nog heel betaalbaar is.

Cortina elektrische transportfiets

Cortina E-U4 elektrische transportfietsBovendien biedt Cortina ook nog de E-Common met voordrager. Ook de Cortina E-Common is te koop als damesfiets, als herenfiets en als familiefiets, een verlengde extra sterke en veilige versie waarmee je goed de kinderen kunt vervoeren (een moederfiets). En ook de Cortina e-Common elektrische transportfiets is te koop met voorwielmotor en met middenmotor in verschillende versies.


BSP elekrische transportfietsen

De Utrechtse fietsfabrikant BSP biedt een grote variƫteit aan e-bikes met voordrager. De BSP Metropolis met Shimano middenmotor is de meest klassieke elektrische transportfiets van het stel. Hoewel ook deze BSP elektrische fiets met voordrager er moderner en frisser uitziet dan de gemiddelde transporter, vooral in een wat lichtere kleurstelling.


BSP elektrische transportfiets

BSP Metropolis elektrische transportfiets


Verder biedt BSP nog de La Dolce Vita E, een elektrische moederfiets met een bescheiden maar stevige voordrager  en de zeer sportieve BSP Gaev E, een echte design fiets met voordrager. DE BSP Gaev is ene heel goede keuze als je een moderne elektrische transportfiets zoekt.


BSP Gaev E e-bike met voordrager

BSP Gaev E e-bike met voordrager

Vogue elektrische transportfietsen

Het Noord Hollandse fietsenmerk Vogue is helemaal overgeschakeld op het maken van elektrische fietsen. In het grote Vogue e-bike aanbod bevindt zich ook een serie elektrische fietsen met de naam Vogue Elite.


Vogue elektrische transportfiets

Vogue Elite elektrische transportfiets


In de Vogue Elite serie vinden we elektrische transportfietsen met een achterwielmotor en Vogue elektrische transportfietsen met een middenmotor. Kijk bij onderstaande aanbiedingen voor de verschillende versies van de Vogue Elite elektrische transportfiets en hun laagste prijs.


Gazelle elektrische transportfietsen

Ook Gazelle heeft nog meer goede elektrische transportfietsen in zijn collectie. Het betreft de e-bike versie van de populaire Gazelle HeavyDutyNL transportfiets en elektrische versies van de Gazelle Bloom en Gazelle Miss Grace damesfietsen. Vooral de Gazelle Miss Grace elektrische transportfiets is populair bij schoolgaande tienermeisjes.

Gazelle HeavyDutyNL elektrische transportfiets
Gazelle HeavyDutyNL elektrische transportfiets


De Gazelle HeavyDuty is qua uitstraling een echte transportfiets. De Gazelle Miss Grace en Gazelle Bloom e-bikes zijn beter te omschrijven als mooie design damesfietsen met een voordrager.


Andere elektrische transportfietsen zijn onder andere de Batavus Packed-D E-Go, de Batavus Quip Extra Cargo, de Giant Triple X E, de Brinckers Baxter en de Popal Daily Dutch Prestige-E.


Zie ook:

Elektrische transportfiets vooral gewild als schoolfiets

De elektrische transportfiets is vooral bij scholieren populair. Dat is niet verwonderlijk want ook de niet gemotoriseerde transportfiets is een populaire schoolfiets en steeds meer scholieren kiezen voor een e-bike als schoolfiets.

Voor een scholier is een elektrische transportfiets een bijzonder goede fiets. De scholier of student kan zonder al te veel moeite een veel grotere afstand afleggen en het meenemen van schoolspullen is met een mand of krat op de elektrische transportfiets geen enkel probleem.


-->