Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Accu e-bike. Aanbiedingen en tips gebruik accu elektrische fiets

Koop relatief goedkoop een fiets accu. Aanbiedingen van fietsaccu's en tips om de levensduur van de accu van je elektrische fiets te verlengen.

De accu is niet alleen een belangrijk onderdeel van de elektrische fiets, die bepaalt hoe ver je met je e-bike met trapondersteuning kunt fietsen, maar de fietsaccu is ook het meest dure onderdeel van je elektrische fiets. 

Dat merk je als je accu versleten is en vervangen moet worden. De prijs van de nieuwe fietsaccu is dan even slikken. Daarom hier tips en informatie over de accu van de elektrische fiets, zoals het sparen van de e-bike accu en de beste winkels waar je online een fietsaccu goedkoop kunt kopen.

De beste winkels voor een losse fietsaccu

We beginnen met de beste online winkels waar je een fietsaccu goedkoop online kunt kopen. Kijk bij deze aanbiedingen als je een vervangende accu voor je elektrische fiets nodig hebt.


Je vindt daar aanbiedingen van meer dan 150 fietsaccu's voor alle merken elektrische fietsen.

Elektrische fietsen met een hoge actieradius

Het bereik van een elektrische fiets is belangrijk als je lange fietstochten wilt maken. Gebruik je de e-bike alleen voor korte ritjes en vind je het niet erg op de accu vaak aan de stroom te hangen, dan kun je volstaan met een goedkope accu met een lage capaciteit. Dat geldt ook als je de trapondersteuning lang niet altijd gebruikt onder net fietsen.

Maar als je een elektrische fiets met een ver bereik (een hoge actieradius) wilt hebben, dan moet deze voorzien zijn van een goede accu. In het onderstaande overzicht vind je alle elektrische fietsen met een actieradius van meer dan 100 euro volgens de leverancier. Hou er wel rekening mee dat er altijd van  optimale omstandigheden wordt uitgegaan. Wil je meer dan 70 km elektrisch kunnen fietsen, dan is een accu met een hoge actieradius van meer dan 100 km een verstandige keuze. Dit geeft je ook wat meer marge voor als de capaciteit van de e-bike accu door slijtage terug loopt.

Meer bereik van de fietsaccu

Valt het bereik van je elektrische fiets / fietsaccu tegen? Dan kun je natuurlijk een andere accu voor je e-bike kopen. Maar zelfs bij de bovenstaande goedkope aanbieders is dat een behoorlijke uitgave. Je kunt ook proberen een hoger bereik te halen met je huidige fietsaccu. 

De afstand die je met trapondersteuning kunt afleggen neemt flink toe als je voor wat minder ondersteuning kiest. Helaas heb je op de factoren die de actieradius bepalen niet altijd invloed. Denk aan tegenwind en heuveltjes die genomen moeten worden. Hieronder informatie en tips over de actieradius.

Zo gaat je fietsaccu langer mee

Niet alleen het fietsgedrag heeft invloed op het bereik van de accu. Ook hoe je er buiten het fietsen mee omgaat. Je kan de levensduur van een fietsaccu aanmerkelijk verlengen door deze op de juiste manier te bewaren en op de juiste manier op te laden. Door op de juiste manier met de e-bike accu om te springen loopt de actieradius minder snel terug en hoeft de fietsaccu minder snel vervangen te worden. De tips om de levensduur van je e-bike accu te verlengen lees je hier onder.

Accu in frame of onder de bagagedrager? 

Als je een elektrische fiets koopt heb je de keuze tussen e-bikes met een accu onder de bagagedrager en elektrische fietsen met een accu in het frame. Vroeger waren de accu's van e-bikes van Nederlands fabricaat bijna altijd onder de achterdrager te vinden, dat is de goedkoopste plek om ze te plaatsen, maar tegenwoordig komen er ook in Nederland steeds meer elektrische fietsen met accu in het frame.

Dat staat mooier en voor het opladen maakt het niet uit. Bij een goede e-bike met accu in het frame kun je de accu ook makkelijk loshalen om deze mee naar binnen te nemen. Ook is de gewichtsverdeling van de e-bike beter met een accu midden in het frame. Meer informatie vind je hier onder.

Afneembare fietsaccu of uitneemnare accu

De keuze of je een afneembare accu of een vaste accu in je e-bike wil hoeft niet vaak meer gemaakt te worden. Vast in het frame opgenomen fietsaccu's komen nauwelijks nog voor. Ook de fietsaccu's die (voor het oog) in het frame geïntegreerd zijn kunnen meestal eenvoudig losgeklikt worden om binnenshuis op te laden.

accu e-bike fietsaccu elektrische fietsZie ook:

Onderwerp:
Aanbiedingen van fiets accu's. Koop een fietsaccu goedkoop online. Een goedkope fietsaccu bestaat niet, maar je kunt er wel een accu voor je e-bike relatief goedkoop kopen. Met fietsaccu's voor elektrische fietsen. Ook hebben we veel elektrische fiets accu tips.

-->