Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Aanbiedingen van de beste kinderfietsen

Ben je op zoek naar een kinderfiets voor je zoon of dochter? Hier kijken we naar de beste kinderfietsen en naar de beste winkels waar je deze beste kinderfietsen goedkoop online kunt kopen.

Ook geven we tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van een kinderfiets.

Goedkoop kinderfietsen online kopen

Hieronder vind je de aanbiedingen van kinderfietsen (zowel jongensfietsen als meisjesfietsen) bij de beste online fietsenwinkels. Bij deze aanbieders kun je online tegen aantrekkelijk prijzen kinderfietsen kopen, vaak met een hoge korting.


Informatie en tips kinderfietsen

Als je een kinderfiets koopt wil je natuurlijk een veilige fiets van goede kwaliteit. Je zoon of dochter wil vooral een coole jongensfiets of meisjesfiets en natuurlijk wil je niet meer geld dan nodig aan deze mooie, veilige en goede kinderfiets uitgeven. Daarom hier alle informatie over kinderfietsen, zowel jongensfietsen als meisjesfietsen.

Hieronder vind je informatie en tips met betrekking tot kinderfietsen.

De beste kinderfietsen

Maar wat zijn bijvoorbeeld de beste kinderfietsen? Er is veel keuze uit jongensfietsen en meisjesfietsen voor kinderen in alle leeftijden. Maar lang niet al deze kinderfietsen zijn even goed. Hieronder vind je een overzicht van de beste fietsmerken die in Nederland kinderfietsen verkopen.

Volare kinderfietsen

Volare is een fietsmerk uit Volendam dat bekend staat om zijn mooie en goede kinderfietsen voor jongens en meisjes. Volare kinderfietsen zijn er in vele stijlen. Volare jongenfietsen zijn vaak stoere fietsen, in de stijl van bijvoorbeeld een mountainbike. Bij de meisjes zijn vooral de Volare kinderfietsen populair die in een thema van een kinderheld zijn uitgevoerd. Bijvoorbeeld Disney Prinsessen, Frozen of Minions.
Informatie en aanbiedingen Volare fietsen

Yipeeh kinderfietsen

Yipeeh is een zustermerk van Volare. Deze kinderfietsen komen uit dezelfde fabriek in Volendam dan de Volare fietsen. De merknaam Yipeeh wordt vooral gebruikt voor kinderfietsen voor de allerkleinste. Zo is Yipeeh marktleider in Nederland met zijn loopfietsen.
Aanbiedingen Yipeeh fietsen / loopfietsen

Alpina kinderfietsen

Een ander Nederlands topmerk in kinderfietsen is Alpina, een label van Kruithof Fietsen dat ook de Cortina fietsen maakt. Onder de naam Alpina verkopen ze fietsen voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. Alpina is een echt A-merk kinderfietsen, ze maken sterke veilige kinderfietsen van hoge kwaliteit. Bovendien is er een heel ruime keuze uit mooie kinderfietsen voor meisjes en jongens.

Loekie kinderfietsen

Wederom een Nederlandse fietsfabrikant die goede en mooie kinderfietsen maakt. Loekie fietsen komen van dezelfde fietsfabrikant als Sparta en Batavus. Loekie kinderfietsen kom je vaak onder die naam tegen, maar nog vaker onder merchandise namen. Zo maken ze bijvoorbeeld kinderfietsen onder de naam Dora. Ook Loekie fietsen zijn er voor kinderen van 2 tot 12 jaar.

Dino kinderfietsen

Ook in het buitenland maken ze goede kinderfietsen. De Dino Bikes kinderfietsen komen uit Italiƫ. En ook Dino Bikes verkoopt veel van zijn kinderfietsen onder andere namen. Zo komen er bijvoorbeeld Hello Kitty, Spiderman, Barbie, Ben 10, Paw Patrol, Disney Frozen, Pepa Big Thomas de Trein, Brandweerman Sam en Cars kinderfietsen uit de fabriek van Dino Bikes.

Bikestar kinderfietsen

Bikestar maakt kinderfietsen voor meisjes en jongens en fietsen voor tieners. Vooral als je een mountainbike voor kinderen zoekt is een Bikestar fiets een aanrader.
Aanbiedingen Bikestar fietsen

Andere goede kinderfietsen

En zo zijn er nog meer goede merken kinderfietsen. Kijk bij de beste kinderfiets merken voor informatie over deze merken, hun fietsen en hun aanbiedingen bij de beste Nederlandse fietswinkels.

Hoe zit het met de maten van kinderfietsen?

En dan heb je bij het kiezen van de beste kinderfiets altijd te maken met de verschillende maten van de fietsen. De maten van kinderfietsen worden in inches uitgedrukt. Daarbij lopen de kinderfietsen tot 26 inch. Bij maten vanaf 27 inch meer spreekt men over fietsen voor volwassenen (of tieners).

De inches hebben betrekking op de wielmaat. Omdat dit de meeste mensen weinig zegt vind je hieronder een overzicht waarbij de inches vergezeld gaan van de bijbehorende kledingmaat.

12 inch - Kledingmaat 91-98
16 inch - Kledingmaat 104-110
18 inch - Kledingmaat 116 
20 inch - Kledingmaat 116-122 
22 inch - Kledingmaat 128
24 inch - Kledingmaat 134-140
26 inch - Kledingmaat 146-158

Zie ook: Meer over maten kinderfietsen

Leuke kinderfietsen

We hebben veel artikelen over leuke kinderfietsen op onze website staan. Kinderfietsen van bovenstaande kinderfiets-specialisten, maar ook van goedkopere merken als Troy, 2Cycle en Hollandia, en kinderfietsen van de bekende algemene fietsmerken zoals Gazelle, Sparta en Batavus.

Hieronder vind je alle artikelen met tips voor bij het kiezen van een kinderfiets,

Loopfietsen en driewielers

De loopfietsen en driewielers worden gezien als het voorportaal van de kinderfiets. Kindjes die nog te klein zijn voor een gewone kinderfiets kunnen deze fietsen gebruiken.

De verschillen zijn wel groot, waar een driewieler stabiel en makkelijk te berijden is heeft de loopfiets juist als voordeel dat de kleintjes hun evenwicht moeten leren houden. Een loopfiets is daarmee een goede voorbereiding op een gewone kinderfiets met twee wielen.

Op de driewielers kunnen kleine kinderen het trappen vast oefenen, via een kinderfietsje met zijwielen komen ze dan uiteindelijk ook terecht op een kinderfiets zonder zijwieltjes.


Samenvatting:
Koop de beste kinderfiets tegen de laagste prijs. Hier vind je alle informatie voor het goedkoop online kopen van een goede jongensfiets of goede meisjesfiets. Met aanbiedingen van de beste winkels om goede jongensfietsen en goede meisjesfietsen goedkoop online te kopen. 

Verder vind je hier boven tips voor het kopen voor de beste kinderfiets voor een jongen of meisjes, met bijvoorbeeld de beste merken, het bepalen van de juiste maat kinderfiets en ook tips met betrekking tot loopfietsen en driewielers voor kleinere kinderen.

-->