Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Kinderfietsen. Aanbiedingen. Tips. Informatie.

Als je een kinderfiets koopt wil je natuurlijk een veilige fiets van goede kwaliteit. Je zoon of dochter wil vooral een coole jongensfiets of meisjesfiets en natuurlijk wil je niet meer geld dan nodig aan deze mooie, veilige en goede kinderfiets uitgeven. Daarom hier alle informatie over kinderfietsen, zowel jongensfietsen als meisjesfietsen.

We kijken naar aanbiedingen van kinderfietsen bij de beste en goedkoopste aanbieders en geven veel informatie en tips voor bij het kiezen en kopen van een kinderfiets.

Hier koop je goedkoop kinderfietsen online

Laten we beginnen bij de beste en goedkoopste aanbieders. Onderstaande online winkels verkopen met hoge kortingen kinderfietsen. Bovendien hebben ze een groot en mooi assortiment jongensfietsen en meisjesfietsen. Kijk hier als je een kinderfiets goedkoop wilt kopen.

Informatie en tips kinderfietsen

Hieronder vind je informatie en tips met betrekking tot kinderfietsen.

Hoe zit het met de maten van kinderfietsen?

De maten van kinderfietsen worden in inches uitgedrukt. Daarbij lopen de kinderfietsen tot 26 inch, bij 27 inch meer spreekt met over fietsen voor volwassenen.

De inches hebben betrekking op de wielmaat. Omdat dit de meeste mensen weinig zegt vind je hieronder een overzicht waarbij de inches vergezeld gaan van de bijbehorende kledingmaat (Bron: 123Kinderfietsen).

12 inch - Kledingmaat 91-98
16 inch - Kledingmaat 104-110
18 inch - Kledingmaat 116 
20 inch - Kledingmaat 116-122 
22 inch - Kledingmaat 128
24 inch - Kledingmaat 134-140
26 inch - Kledingmaat 146-158

Zie ook: Meer over maten kinderfietsen

Wat zijn de beste kinderfietsen?

Er zijn erg veel merken kinderfietsen, maar er zijn een aantal merken die er voor wat betreft kwaliteit echt uitspringen. Merken met een heel goede reputatie zijn Alpina, Volare, Yipeeh, Loekie en Dino. Kijk bij de beste kinderfiets merken voor informatie over deze merken, hun fietsen en hun aanbiedingen bij de beste Nederlandse fietswinkels.

Leuke kinderfietsen

We hebben veel artikelen over leuke kinderfietsen op onze website staan. Kinderfietsen van bovenstaande kinderfiets-specialisten, maar ook van goedkopere merken als Troy, 2Cycle en Hollandia, en kinderfietsen van de bekende algemene fietsmerken zoals Gazelle, Sparta en Batavus.


Loopfietsen en driewielers

De loopfietsen en driewielers worden gezien als het voorportaal van de kinderfiets. Kindjes die nog te klein zijn voor een gewone kinderfiets kunnen deze fietsen gebruiken.

De verschillen zijn wel groot, waar een driewieler stabiel en makkelijk te berijden is heeft de loopfiets juist als voordeel dat de kleintjes hun evenwicht moeten leren houden. Een loopfiets is daarmee een goede voorbereiding op een gewone kinderfiets met twee wielen.

Op de driewielers kunnen kleine kinderen het trappen vast oefenen, via een kinderfietsje met zijwielen komen ze dan uiteindelijk ook terecht op een kinderfiets zonder zijwieltjes.

-->