Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietspompen. Tips, informatie en aanbiedingen

Hier geef ik tips en informatie voor bij het vinden van je beste fietspomp en heb ik aanbiedingen van fietspompen bij de beste winkels online.


Fietspompen heb je tegenwoordig in vele soorten. Je hebt de klassieke vloerpomp, maar ook kleine handpompjes die je makkelijk kunt meenemen en nog kleinere CO2 fietspompjes waarbij je je band vol lucht blaast zonder te pompen.

Hier vind je informatie over al deze soorten fietspompen en tips om voordelig de voor jou beste fietspomp te kopen.

Aanbiedingen fietspompen

Een fietspomp is ene belangrijke fietsaccessoire. Dat merk je wel als je ergens met een lege of lekke band staat. Hieronder vind je de beste winkels om een fietspomp te kopen.

Bij bovenstaande online winkels vind je een ruim aanbod aan goede fietspompen tegen een lage prijs. Het betreft alle soorten fietspompen zoals vloerpompen (de klassieke fietspomp die je op de grond plaatst), minipompjes die je makkelijk mee kunt nemen, voorvorkpompen die je op je fiets kunt plaatsen en CO2 pompen die zelf de lucht in je banden blazen. Ook de CO2 patronen voor de laatste soort fietspompen kun je bij bovenstaande webshops voordelig aanschaffen.

Tips fietspompen

Hieronder vind je de informatie en tips met betrekking tot fietspompen op deze site.


CO2 fietspomp SKS

De beste fietspompen uit de test

Ook fietspompen worden regelmatig getest. Wat zijn momenteel de beste fietspompen die je kan kopen? Bij de beste fietspompen uit de test op TestResults.nl kun je dat zien

Kies je beste fietspomp

Wat is voor jou de beste fietspomp? Dat kun je achterhalen via het overzicht alle fietspompen en de selectiemogelijkheden om uit dit overzicht de voor jou geschikte fietspompen te selecteren. Het overzicht geeft je alle mogelijkheden, specificaties, gebruikerservaringen en actuele lage winkelprijzen van al deze fietspompen. Het gaat daarbij om ruim 600 goede fietspompen.

Verschillende soorten fietspompen

In bovenstaand overzicht kom je verschillende soorten fietspompen tegen.

Vloerpomp

Dit is de klassieke fietspomp. Waarvan de Jumbo fietspomp op een houten plankje de meest bekende is. En ook nog steeds de meest populaire en meest verkochte vloerpomp. Overigens heeft deze klassieke Jumbo fietspomp van staal met een hardhouten handvat en plank, metalen klem en lederen zuiger concurrentie van vele kunststof voetpompen maar deze kunnen qua kwaliteit niet in de schaduw staan van deze beste vloerpomp.


Klassieke fietspomp Jumbo

Klassieke fietspomp JumboMini pomp (hand fietspomp)

Een mini pomp is een klein handpompje om met de hand je fietsband op te pompen. Een mini fietspomp neem je heel makkelijk mee als je gaat fietsen, bijvoorbeeld in je fietstas. Heel handig bij een lekke band onderweg.


Mini fietspomp hand Topeak

Mini fietspomp hand Topeak


Naast klein is een mini pomp ook zo licht mogelijk uitgevoerd. Dit soort fietspompen wordt namelijk ook vaak door wielrenners gebruikt, en voor hen telt iedere gram.

Dit zijn kleine fietspompen die makkelijk in een fietstas of rugzak passen. Ze pompen minder comfortabel dan een vloerpomp, maar zijn reuze handig als je onderweg een fietspomp nodig hebt.

CO2 fietspompen

Met een CO2 fietspomp blaas je je fietsband op met lucht uit een patroon. Je hoeft dus niet te pompen. Zo'n CO2 fietspomp en één of meer patronen stop je gewoon in je zak. Ze zijn namelijk piepklein.


Lezyne fietspomp met CO2 patroon

Lezyne fietspomp met CO2 patroon


Dit is het nieuwste soort fietspomp. Het is een fietspomp zonder pomoen, want deze moderne fietspomp maakt gebruik met een cilinder met zuurstof. Met deze fietspomp pomp je je banden razendsnel op maar je moet er wel rekening mee houden dat er genoeg lucht in de cilinder zit. Het meenemen van een extra cilinder is aan te raden.

Voorvorkpomp

De voorvorkpomp of framepomp is de fietspomp zoals deze soms bij een fiets wordt meegeleverd. Deze fietspompen bevestig je aan de fiets waardoor je ze altijd bij je hebt. Op zich reuze praktisch, maar helaas ook diefstalgevoelig waardoor de voorvorkpomp in de loop der tijd minder populair is geworden.

Elektrische fietspomp / accu fietspomp

Je fietsband elektrisch oppompen, ook onderweg, dat kan met een elektrische fietspomp met accu. De fietspomp blaast de lucht in je band zonder dat je hoeft te pompen. Dat is zowel thuis als onderweg als je geconfronteerd wordt met een platte band erg handig.


Ventielen voor een fiets

Ooit had iedere fiets het "Hollands ventiel" en was iedere fietspomp daar dus voor geschikt. Tegenwoordig zijn er ook andere soorten ventielen en moet je dus opletten of een fietspomp wel geschikt is voor jou ventiel. Gelukkig is dat bij het bovenstaande overzicht alle fietspompen goed aangegeven.

Er zijn drie soorten ventielen die je op een fiets aan kunt treffen.

Dunlop ventiel

Dit is het klassieke Hollandse ventiel waarover we het hier boven hebben. Iedere Hollandse fiets had tegenwoordig zo'n wat groter ventiel. Het Hollands ventiel is een gebruiksvriendelijk ventiel. Haal het ventieldopje er af en pompen maar. 

Dunlop ventiel

Dunlop ventiel / Hollands ventiel


Het Hollandse ventiel / Dunlop ventiel is onze favoriet, maar in deze internationale tijden moeten we steeds meer afscheid nemen van het Hollandse ventiel.

Frans ventiel

Het Franse ventiel of Presta ventiel heeft een beetje de macht overgenomen. Dit dunnere ventiel treffen we tegenwoordig op de meeste fietsen aan. In België heet het Presta ventiel overigens een Belgisch ventiel.

Presta ventiel / Frans ventiel / Belgisch ventiel

Presta ventiel / Frans ventiel / Belgisch ventiel


Bij het Franse ventiel moet je voor je kunt pompen het ventiel nog iets opendraaien. Je kunt dus niet meteen pompen zoals bij een Hollands Dunlop ventiel. Een ander nadeel is het zeer dunne bovenste gedeelte van het Franse Presta ventiel dat snel verbuigt als je de fietspomp wat te stevig aanbrengt.

Auto ventiel

Het auto ventiel. ook wel Schrader ventiel of Amerikaans ventiel genoemd, is vooral op mountainbikes te vinden. Toch komen de dit dikke ventiel, dat inderdaad dezelfde is als op auto's, steeds minder vaak bij fietsen tegen. 


Schrader ventiel auto ventiel fiets

Schrader ventiel / auto ventiel fiets


Het Schrader ventiel is dan ook een wel erg fors ventiel, maar het voordeel is wel dat je je zachte band bij (bijna) ieder tankstation kan oppompen.

Kijk in het bovenstaande overzicht met alle fietspompen voor pompen in alle soorten voor al deze ventielen, kijk op Beste Fietspomp Kopen voor de beste aanbieders en bij de beste fietspompen uit de test voor de best geteste fietspompen.

Zie ook: Fietsen tips

Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de verschillende soorten fietspompen zoals handpompen, vloerpompen, CO2 fietspompen en voorvorkpompen. Ook kijken we naar de verschillende ventielen ( Hollands ventiel, Belgisch ventiel, Frans ventiel, Schrader ventiel, Dunlop ventiel, Auto ventiel, Presta ventiel) omdat dit bij de keuze van een fietspomp erg belangrijk is. Verder hebben we de beste winkels om goedkoop een fietspomp te kopen, de beste fietspompen uit de test en een overzicht met alle fietspompen waaruit je makkelijke de voor jou beste fietspomp kunt selecteren.

-->