Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Dutch ID fietsen. Elektrische fietsen met middenmotor

Dutch ID fietsen. Elektrische fietsen met middenmotor


Dutch ID is één van de jonge Nederlandse fietsfabrikanten die zich helemaal op elektrische fietsen richten. De Dutch ID fietsen worden in Beverwijk met de hand gemaakt.

Alle Dutch ID fietsen zijn voorzien van een middenmotor en naafversnelling. Het is een fietsfabrikant die niet de goedkoopste e-bike wil leveren en daarom op de onderdelen bezuinigd maar een fietsmerk die e-bike van hoge kwaliteit wil maken waarop het aangenaam fietsen is en die probleemloos lang meegaan.

Veel keuze uit e-bikes en speed pedelecs

Het aanbod aan Dutch ID elektrische fietsen is groot. Ze maken elektrische stadsfietsen zoals de Dutch ID City, de Dutch ID Comfort en de Dutch ID Cruise, maar ook meer sportief uitgeruste ebikes als de Dutch ID Infinity en de Dutch ID Urban.

Ook voor een speed pedelec (een snelle e-bike) kun je bij deze Nederlandse e-bike specialist terecht. De Dutch HD Trekking HS en de Dutch ID Urban HS zijn goede high speed e-bikes voor forenzen.

Altijd een middenmotor

Alle elektrische fietsen van dit merk zijn uitgerust met een middenmotor. Middenmotoren geven de meest plezierige ondersteuning omdat deze direct op de trapas plaatsvindt, Hierdoor heb je niet het gevoel dat je geduwd wordt (achterwielmotor) of getrokken wordt (voorwielmotor) maar het is alsof je de kracht zelf levert. De prijs van een middenmotor ligt echter hoger waardoor veel andere merken (en hun kopers) toch voor een minder comfortabele oplossing kiezen.

Als fietsmotor maakt Dutch ID gebruik van de fietsmotoren die het best bij het betreffende model fiets passen. Hierdoor kom je bij Dutch ID fietsen zowel Bosch, Bafang als Shimano Steps motoren tegen.

Zie ook: Meer tips elektrische fietsen
Foto en video: Dutch ID
-->