Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Fietskar, niet alleen voor vervoer kinderen

Fietskar, niet alleen voor vervoer kinderen


Een fietskar is een handige toevoeging aan je fiets. Met een fietskar breng je je kinderen veilig naar school, maar je kunt er meer  mee. Ook voor de boodschappen en de fietsvakantie is een fietskar erg handig.


Let er dus bij de aanschaf van een fietskar op dat de kar een vorm heeft die veel mogelijkheden heeft. Een bagagekarretje voor achter de fiets is reuze handig als je er spullen mee vervoerd, maar in zo'n echte bagagekar passen geen kinderen of huisdieren. In een kinderfietskar daarentegen kun je wel boodschappentassen en reistassen kwijt. Zo'n fietskar is dus veel multifunctioneler.

Max laadvermogen

Belangrijk daarbij is wel altijd het maximum gewicht. Vooral fietskarren voor (meerdere) kinderen kunnen een behoorlijk gewicht dragen, maar er zijn fietskarren die minder zwaar beladen mogen worden. Bijvoorbeeld fietskarren die speciaal gemaakt zijn om huisdieren mee te vervoeren.

Materialen fietskar

Een fietskar is meestal gemaakt van een aluminiumframe met daartussen kunststof. Een kunststof bak is interessant omdat het lang meegaat. Een fietskar met een houten bodem zal veel sneller slijten.

De bevestiging gaat meestal met een koppeling aan de bagagedrager od aan de zadelpen.

Multifunctioneel

Koop je een fietskar om een baby te vervoeren? Kijk dan eens naar een model dat ook als buggy gebruikt kan worden. Je kan dan - na het parkeren van de fiets - verder met de fietskar als kinderwagen. Erg handig!

Een fietskar voor kinderen is vaak voorzien van handige bankjes. Als je deze bankjes makkelijk kunt wegklappen is de fiets zeer geschikt voor de boodschappen en voor bagage. Voor huisdieren is het belangrijk dat je de bak van de fietskar kunt afsluiten.

Hier vind je alle goede fietskarren

Kijk op Beste Fietskar Kopen voor alle goede aanbieders van alle goede fietskarren tegen een lage prijs,

Zie ook: Alle tips fietskarren
Foto: Burley


Onderwerp:
Fietskarren worden vaak gebruikt om kinderen in te voeren, maar ook voor het transport van huisdieren, bagage, boodschappen en werkspullen zijn goede fietskarren zeer geschikt. Hier alle informatie over de beste fietskarren. Op Beste Fietskar Kopen vind je testen van fietskarren, de beste winkels om een fietskar goedkoopte kopen en een fietskar keuzehulp.

-->