Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Elektrische fietsen. Tips, informatie, aanbiedingen

Alle informatie over de e-bike, aanbiedingen van elektrische fiets bij de beste winkels en tips om je beste elektrische fiets te vinden en goedkoop te kopen.

De elektrische fiets (e-bike) is aan een niet te stuiten opmars bezig. Had de elektrische fiets aanvankelijk nog de reputatie vooral een recreatieve fiets voor ouderen te zijn, tegenwoordig heb je ook elektrische schoolfietsen en elektrische transportfietsen voor scholieren, elektrische mountainbikes, elektrische vouwfietsen voor forenzen en natuurlijk de coole snelle e-bike (speed pedelec). Jong en oud kiest steeds vaker voor een elektrische fiets.


Elektrische fiets aanbiedingen beste winkels

Bij onderstaande online winkels kun je met vaak zeer hoge kortingen e-bikes kopen. De verschillen in prijs voor de zelfde elektrische fiets bij de lokale fietsenwinkel kunnen vele honderden euro's bedragen.Beste elektrische fiets merken

Elektrische fietsen worden gemaakt door de grote en bekende fietsmerken zoals Gazelle, Sparta, Giant en Batavus, maar met de komst van de elektrische fiets zijn er ook specialisten gekomen die zich uitsluitend op elektrische fietsen richten. Stella is van deze e-bike specialisten de meest bekende, maar er zijn meer van deze in e-bikes gespecialiseerde fietsfabrikanten. Hieronder een aantal toppers op dit gebied.Elektrische fietsen in diverse soorten

Aanvankelijk waren alle e-bikes toerfietsen, fietsen die vooral bedoeld waren voor het maken van recreatieve fietstochten. Later kwamen de elektrische stadsfietsen die wat goedkoper uitgevoerd waren en daarvoor minder duur in aanschaf, en tegenwoordig kun je vrijwel ieder soort fiets ook als elektrische fiets kopen. Er zijn zelfs elektrische racefietsen en elektrische mountainbikes.

Voor ouders zijn de elektrische moederfietsen erg handig en forenzen hebben het extra makkelijk met een elektrische vouwfiets die mee kan in de trein. Heb je moeite met op en afstappen? Kies dan voor een elektrische fiets met lage instap. Hieronder vind je informatie en tips over alle soorten specifieke e-bikes.


Informatie over de e-bike motor

De motor voor een elektrische fiets is een verhaal apart. Deze motor kan in het frame zijn ingebouwd, maar ook bij het voorwiel of achterwiel. Elk van die drie soorten fietsmotoren heeft zijn voordelen en nadelen.

Een voorwielmotor is stil en een e-bike met voorwielmotor is meestal goedkoper in aanschaf. Een nadeel is dat je met een voorwielmotor het gevoel hebt voortgetrokken te worden in plaats van te worden geduwd. Veel gebruikers vinden dat minder plezierig.

Voor een elektrische fiets met middenmotor betaal je gemiddeld meer, maar dit betaalt zich terug in meer rijcomfort en meer stabiliteit. Ook is de sensor van een middenmotor beter in staat te bepalen welke ondersteuning nodig is, en dat merk je.

De elektrische fiets met achterwielmotor kom je in Nederland veel minder vaak tegen dan in het buitenland. Dat komt omdat deze motor zijn voordelen heeft in heuvelachtig en bergachtig gebied.

Hieronder lees je alle voordelen en nadelen van de diverse soorten motoren en kun je de betreffende fietsen vinden.

Informatie e-bike accu

De accu van de elektrische fiets is ook zo'n belangrijk onderdeel. Het is de accu die bepalend is hoe groot de afstanden zijn die je met ondersteuning kunt afleggen (de actieradius). Maak je lange fietstochten en maak je daarbij graag gebruik van een hoge ondersteuning, bezuinig dan vooral niet op de accu. Meestal kun je bij de aanschaf van een elektrische fiets kiezen uit een aantal verschillende accu's waarbij geldt hoe hoger de actieradius (de afstand die je met trapondersteuning kan afleggen), hoe duurder de accu in aanschaf.
Vaak is een dure e-bike voorzien van een goede accu, en is er bij de budget e-bikes op de accu bezuinigd. De dure fietsaccu is immers voor een groot deel bepalend voor de prijs van de elektrische fietsen. Toch zegt de prijs niet alles, er zijn ook goedkopere elektrische fietsen met een ver bereik.

De accu is bij Nederlandse e-bikes meestal onder de bagagedrager te vinden. Toch is dit niet de beste plaats. Een accu in het frame (of op het frame) geeft namelijk een betere gewichtsverdeling en dat fiets stabieler. Bovendien ziet een elektrische fiets met een accu die in het frame is geïntegreerd er mooier uit.
Handige extra e-bike functies

Walk assist (power assist) is een handige functie die je zeker bij je keuze kunt laten meewegen. Bij walk assist kan de fiets ook elektrische ondersteuning geven als je een "gashendel" opendraait. Dit is ideaal als je met een elektrische fiets aan de hand loopt (walk assist) of als je even wat extra power wil als je een helling op moet fietsen (power assist). Maar opgepast, lang niet alle e-bikes beschikken over walk assist.

Beste elektrische fietsen uit de test

E-bikes worden ieder jaar diverse malen getest. Alleen in Nederland zijn er ieder jaar al e-bike testen van bijvoorbeeld het Algemeen Dagblad, de ANWB, de RAI (Fiets van het jaar) en de Nationale Fietstest (Telegraaf, Fietsersbond en Consumentenbond). Op TestResults.nl vind je alle beste fietsen uit deze testen. Hieronder vind je de link.
De voor jou beste e-bike vinden

Een handig middel om de voor jou beste e-bike te vinden is via de E-Bike Keuzehulp. In deze hulp kun je stap voor stap aangeven waar jouw e-bike aan moet voldoen, waarbij je bij iedere stap uitleg krijgt. Als je al je wensen en eisen hebt opgegeven krijg je vervolgens een lijstje met aanbiedingen van elektrische fietsen die aan die voorwaarden voldoen.

In onderstaande video geeft de Consumentenbond tips voor bij het kiezen van je beste elektrische fiets.


In deze Consumentenbond video krijg je praktische tips die heel handig zijn bij het kopen van een elektrische fiets. Maar ook voor mensen die al een elektrische fiets bezitten kunnen veel aan deze tips van de Consumentenbond hebben.

Wist je bijvoorbeeld dat je veel stroom kunt besparen door - net zoals bij een auto - in een zo laag mogelijke versnelling en met een zo laag mogelijke trapondersteuning weg te rijden? Dit scheelt veel stroom, zo is je accu veel minder snel leeg en kun je dus verder fietsen met trapondersteuning.

Bekijk de video voor alle e-bike tips van de Consumentenbond.Meer informatie elektrische fietsen


Zie ook: Alle reviews en artikelen met tips over elektrische fietsen


Samenvatting:
Op zoek naar een goede e-bike / goede elektrische fiets? Hierboven vind je alle goede elektrische fietsen. We hebben aanbiedingen van de beste winkels om een e-bike goedkoop te kopen en de beste elektrische fietsen uit de test. Verder veel tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van de voor jou beste elektrische fiets / beste e-bike en uitleg over de verschillen tussen de vele e-bikes die er te koop zijn.


-->