Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Moederfiets. Informatie, tips, aanbiedingen

Kijk hier voor aanbiedingen van moederfietsen bij de beste en goedkoopste winkels voor een moederfiets.

Neem je regelmatig kinderen mee op de fiets, dan is een moederfiets voor jou een betere en meer veilige fiets dan een gewone fiets. De moederfiets (ook wel mammafiets of familiefiets genoemd) is een ideale fiets voor moeders met kleine kinderen, maar natuurlijk ook voor vaders, oma's, opa's en de oppas die regelmatig kinderen meenemen op de fiets.

Overzicht alle moederfietsen

Wil je weten wat er allemaal aan moederfietsen te koop is? En wat deze mammafietsen kosten? Kijk dan vooral eens bij de onderstaande aanbiedingen. Niet alleen vind je bij deze winkels alle in Nederland gangbare moederfietsen, ook worden de mammafietsen door deze online winkels vaak met enorme online kortingen aangeboden.Wat is een moederfiets?

Maar wat is een moederfiets eigenlijk? Waarin verschilt deze mammafiets van een gewone damesfiets? Hieronder een korte opsomming van de verschillen.
 • Een moederfiets heeft tussen zadel en stuur meer ruimte dan een gewone stadsfiets. Hierdoor is er meer plek voor een voorzitje zonder dat je er last van hebt.
   
 • In verband met dit voorzitje is ook het stuur van een goede moederfiets breder dan normaal.
   
 • Ook is de achterdrager van en moederfiets vaak extra stevig zodat daar probleemloos een achterzitje opgezet kan worden.
   
 • Voor de veiligheid is de instap van een moederfiets ook zo laag mogelijk gehouden, zodat je makkelijk en snel kunt afstappen, ook met twee kinderen in voorzitje en achterzitje.
   
 • De fiets moet stevig staan als er kinderen in de zitjes zitten. Daarom beschikt een moederfiets over een dubbele fietsstandaard (dubbelpoot standaard) die zowel links als rechts van de fiets op de grond steunt.
   
 • Om dezelfde reden is de fiets ook voorzien van een stuurvergrendeling die voorkomt dat het stuur van de geparkeerde moederfiets ineens naar links of rechts klapt.

 • Meer over de eigenschappen van een goede moederfiets.

Omdat veel vaders (maar ook opa's, oma's en oppas) ook de kinderen op de fiets meenemen, en daarom voor een goede moederfiets kiezen, wordt de moederfiets ook wel familiefiets of family bike genoemd.

Elektrische moederfiets

Zoals je hier boven kunt lezen heeft een moederfiets nogal wat extra voorzieningen en speciale eigenschappen, maar verder is het een gewone stadsfiets of hybride fiets. Je kunt de fiets dus verder zonder nadelen ook als gewone huis tuin en keukenfiets gebruiken. Voor woon-werk verkeer, voor fietstochten, voor de boodschappen. 

Omdat je de moederfiets als normale dagelijkse fiets gebruikt kun je ook kiezen voor versies als een moederfiets met voordrager (transportfiets) of voor een elektrische moederfiets (e-bike).

Vooral een e-bike versie van de moederfiets is interessant. Een elektrische moederfiets maakt het dagelijkse fietswerk, vooral met kinderen op de fiets, namelijk een stuk lichter. 

Een moederfiets wordt vaak zwaar beladen, en een goede moederfiets is daarop berekend. Maar voor moeder en vader blijft het hard werken, vooral met wind tegen of bij een helling als de fiets zwaar beladen is. De elektrische ondersteuning van een elektrische moederfiets maakt het fietsen dan een stuk lichter.

Ook maakt een elektrische moederfiets het een stuk makkelijker om een lange fietstocht te gaan maken met de kleine of kleintjes. En ook als de kinderen op school zijn, heb je aan een elektrische moederfietss een heel goede e-bike.

Kijk hier onder voor informatie over goede elektrische moederfietsen en actuele aanbiedingen van elektrische moederfietsen bij de beste winkels.

Goede moederfietsen

Hoewel het aanbod aan een specifieke fiets als de moederfiets natuurlijk een heel stuk kleiner is dan het aanbod aan meer algemene stadsfietsen, e-bikes en toerfietsen hebben de meeste belangrijke fietsmerken wel één of meer modellen moederfietsen in hun collectie. 

Kijk bijvoorbeeld eens naar de onderstaande moederfietsen:


Maar ook andere merken hebben goede moederfietsen, kijk maar bij de winkels van de bovenaan genoemde aanbiedingen. Je vindt daar ook de moederfietsen van Altec, Giant, Spirit, Cumberland en andere bekende en minder bekende fietsfabrikanten.

Familiefietsen

De term moederfiets of mammafiets is een behoorlijk achterhaald in een tijd dat ook de vaders veelvuldig met de kinderen op de fiets rondrijden. En vergeet ook opa, oma en de oppas niet.

Daarom wordt een moederfiets tegenwoordig ook wel familybike of familiefiets genoemd.

Meer informatie

Meer informatie over moederfietsen / mammafietsen / familybikes / familiefietsen of hoe je ze ook wilt noemen vind je hier onder.Onderwerpen:
We kijken hier naar de beste moederfietsen en geven tips en informatie voor bij het kiezen en kopen van zo'n mammafiets. De moederfiets wordt tegenwoordig ook wel familiefiets, familybike of gezinsfiets genoemd. Een goede moederfiets is immers ook een goede vaderfiets. Kijk hier boven voor je beste moederfiets tegen de laagste prijs.
-->