Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fiets accessoires tips, informatie, aanbiedingen

Op onze website geven we informatie en tips over fietsen. Niet alleen tips met betrekking tot de fietsen zelf, maar ook informatie en tips over zaken die met fietsen te maken hebben, waaronder ook tips over fietsonderdelen en fietsaccessoires. Hieronder een overzicht van de artikelen op het gebied van fietsaccessoires.

Klik op de gewenste fiets accessoire voor alle informatie, tips en aanbiedingen,
De tips hebben betrekking op alles rond het fietsen. We kijken naar fiets accessoires voor wielrennen, maar ook accessoires voor e-bikes en het dagelijks gebruik van de fiets. 

Zie ook:

Tips fietskratten, fietsmanden en fietstassen

Bij de tips fietsmanden, fietstassen en fietskratten kijken we naar de verschillende soorten manden, kratten en tassen voor op de fiets. We wijzen je de weg naar de beste en goedkoopste winkels voor ieder soort krat, tas of mand en hebben de beste fietskrat, beste fietsmand en beste fietstas uit de test voor je. Ook kijken we naar fietsrugzakken, fietstassen met slot, waterdichte fietstassen en naar de beste fabrikanten van al deze fietskratten, fietsmanden en fietstassen.

Fietszitjes tips

Bij de tips van fietszitjes vind je alle informatie over kinderzitjes op de fiets. Voorzitjes en achterzitjes, maar bijvoorbeeld ook kinderzitjes voor op de stang van de fiets. Hier vind je tips en informatie over het gebruik van kinderzitjes voor op de fiets, aanbiedingen van deze fietszitjes bij de beste winkels in Nederland en het beste fietszitje uit diverse testen, zoals de fietszitjes test van de Consumentenbond.

Fietsendrager tips

Kijk boven bij de fietsdrager tips voor alle soorten fietsendragers. Je vindt er informatie over fietsdragers voor op de trekhaak, het dak en de achterklep. Fietsendragers voor racefietsen, één of meerdere gewone fietsen en voor e-bikes. We kijken naar de beste fietsendrager uit de test (o.a. van de ANWB), de beste merken fietsendragers, de beste en goedkoopste aanbieders van fietsdragers en de actuele fietsendrager top 10. Natuurlijk vind je hier alle tips voor bij het kiezen van de voor jou beste fietsendrager.

Fietskleding tips

Bij fietskleding tips vind je vooral veel tips. informatie en aanbiedingen met betrekking tot regenkleding voor op de fiets, zoals regenbroeken, regencapes, regenjassen en regenpakken, maar ook de beste fietskleding voor in de winter en andere koude periodes zoals thermo fietskleding en fietshandschoenen. Ook fietskleding voor wielrenners, inclusief wielershirts, fietsbrillen en fietshelmen is hier te vinden. Al het beste uit de fiets, de goedkoopste aanbieders en tips voor bij het kiezen van de beste kleding voor op de fiets.

Tips fietsnavigatie en fietscomputers

Hierboven vind je ook tips voor de beste elektronica op de fiets zoals de beste fietsnavigatie en de beste fietscomputers. Zowel voor wielrenners als voor recreatief gebruik. Je vindt er informatie over honderden fietscomputers en fiets navigatiesystemen, met alle specificaties, mogelijkheden en prijzen. Veel tips voor bij het kiezen van de beste fietscomputer of fietsnavigatie en de beste fietscomputers en beste navigatie voor op de fiets uit de test.

Fietszadel tips

Een fiets koop je normaal gesproken met daarop een zadel. Maar zo'n zadel kan slijten en misschien bevalt dat fietszadel je helemaal niet. Bij de bovengenoemde fietszadel tips vind je alle informatie en hulp voor bij het kiezen en kopen van een los fietszadel. Met o.a. de beste fietszadels uit de test, de beste fietszadel fabrikanten, de fietszadel top 10 en natuurlijk heel veel tips voor bij het kiezen van het voor jou beste fietszadel zoals de beste zadels voor als je last hebt van zadelpijn.

Fietspomp tips

Ook vind je hier boven veel tips met betrekking tot de fietspomp. Er zijn namelijk nogal wat verschillende fietspompen. Verschillende pompen zoals de voetpomp, de handpomp, de CO2 fietspomp, de framepomp en de mini fietspomp, maar ook fietspompen voor de verschillende ventielen die je bij fietsbanden tegenkomt, zoals het Frans ventiel, het Hollands ventiel en het autoventiel (dat ook op veel fietsen gebruikt wordt). Bij de bovenaan genoemde fietspomp tips vind je alle beste fietspompen voor je fiets uit de test, de top 10 van fietspompen in diverse soorten en de beste winkels om een fietspomp goedkoop te kopen.

Fietsslot tips

Wat is voor jou het beste fietsslot? Dat kun je makkelijk achterhalen bij de bovenaan genoemde fietsslot tips. Met de beste fietssloten uit de test, de meest verkochte fietssloten, de beste winkels om deze fietssloten goedkoop online te kopen en informatie, voordelen en nadelen van alle soorten fietssloten zoals het kettingslot, het ringslot, het kabelslot en het beugelslot. Met tevens informatie over het ART keurmerk dat aangeeft hoe diefstal-veilig je fietsslot is. Met deze tips kun je diefstal van je fiets voorkomen.

Fietsverlichting tips

Bij de tips fiets accessoires mag natuurlijk ook de fietsverlichting niet ontbreken. Kijk boven voor alle tips met betrekking tot de verlichting op de fiets. Wat is de beste fietsverlichting uit de ANWB test? Wat zijn precies die regels met betrekking tot verlichting op de fiets? Waar koop je online fietslampen goedkoop?We kijken naar de beste LED verlichting, naar de voorlamp, de achterlamp, maar ook naar frame verlichting. En we kijken naar LED lampen om kinderfietsen mee te pimpen. Alle tips, informatie en aanbiedingen fietslampen.

Fietsaccu tips

Een heel belangrijk onderdeel van een elektrische fiets is de accu. Dit is namelijk een duur onderdeel dat ook nog eens bepalend is voor de afstand die je op je e-bike met elektrische ondersteuning kunt afleggen (de actieradius). Daarom ook veel aandacht voor de accu voor de elektrische fiets. Bij de accu tips bovenaan vind je tips voor een zo'n lang mogelijke levensduur van de fietsaccu, en de beste en goedkoopste winkels voor als je dan toch uiteindelijk een nieuwe accu voor je e-bike moet aanschaffen. Ook kijken we naar de voordelen en nadelen van de verschillende plaatsen van een accu in de elektrische fiets (bijvoorbeeld onder de bagagedrager of in het frame), we geven tips voor het behoud van de fietsaccu in de winter en er zijn tips om een zo'n ver mogelijke afstand af te kunnen leggen met één accu lading. Alle e-bike accu tips vind je bovenaan deze pagina.

Fietskar tips

Een bijzondere accessoire voor de fiets is de fietskar. Een bijzonder handige fietsaccessoire ook, want met een goede fietskar kun je alles vervoeren, zoals bagage, boodschappen, de hond of kinderen. De meest simpele en goedkope fietskarren zijn de bagagekarren voor aan de fiets. Voor het vervoeren voor de hond is een huif op de fietskar nodig en voor het transport van kinderen in de fietskar heb je veilige voorzieningen als riemen en een stoeltje of bankje nodig. Hier alle informatie en tips voor bij het kiezen, kopen en gebruiken van een fietskar, met de beste fietskarren uit de test en de beste winkels om een goede fietskar goedkoop online te kopen.

Fietshelm tips

Met een goede fietshelm bescherm je je hoofd bij een val met de fiets. Dat kan zwaar hoofdletsel en hersenletsel voorkomen. Daarom wordt bij kinderen en wielrenners een fietshelm ster aangeraden, maar ook bij e-bike gebruikers (die met hogere snelheden fietsen) en bij ouderen. Bij de speed pedelec (snelle e-bike) is een speciale fietshelm voor zo'n snelle elektrische fiets zelfs verplicht. Hier informatie over alle soorten fietshelmen en het kiezen, kopen en gebruiken van een helm op de fiets. Met aanbiedingen van de beste winkels om een fietshelm te kopen en de beste fietshelmen uit de test.

Fietsbril tips

Met name voor wielrenners, mountainbikers en sportfietsers is een goede fietsbril een must. Met een goede fietsbril voorkom je insecten, regen en modder in je ogen en kun je beter zien. Zo zijn er bijvoorbeeld fietsbrillen in diverse categorieën om je ogen tegen zonlicht te beschermen. De beste fietsbrillen hebben zelfs verwisselbare lenzen zodat je je fietsbril aan de zonnige omstandigheden kunt aanpassen. Bij de tips van deze fiets accessoires vind je alle goede fietsbrillen met al hun informatie, prijzen, mogelijkheden en reviews. 

Fietsenrek tips

Weer een heel ander soort fietsaccessoire is het fietsenrek. Is het een zooitje in je schuur of tuin met alle fietsen dan is een goede fietsenrek mogelijk de oplossing. Er zijn fietsenrekken van 1 tot wel 6 fietsen te koop. Bij de tips fietsenrekken hierboven vind je ze allemaal tegen een lage prijs, met alle informatie en specificaties.

Bovenaan vind je alle categorieën met tips fiets accessoires kijk daar voor alle informatie met betrekking tot al deze verschillende fietsaccessoires.

De beste fiets accessoires


-->