Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus Pick-Up / Sparta Pick-Up transportfiets

Batavus Pick-Up / Sparta Pick-Up transportfiets


De Sparta Pick-Up is een transportfiets waar je graag op gezien wil worden. Sparta heeft van de klassieke transportfiets een moderne fiets met voordrager gemaakt. De Sparta Pick-Up is een mooie eigentijdse transporter. 

De Sparta Pick-Up straalt kracht uit. Zelfs als hij in een lichte kleur gespoten is. Sparta heeft de basis van de oer-Hollandse transportfiets in ere gehouden, maar er een moderne fiets van gemaakt. Dat het een moderne transportfiets is valt vooral op bij het damesmodel. Het herenmodel is met zijn dubbele stang wat klassieker en wordt bovendien in wat meer ingetogen kleuren geleverd.

Let op! Sparta richt zich sinds 2021 helemaal op moderne e-bikes. De Sparta Pick-Up is nu de Batavus Pick Up. Batavus is namelijk een zusterbedrijf van Sparta en biedt nu de voormalige Sparta Pick Up transportfies (zowel als e-bike als als niet elektrische fiets) als Batavus Pick Up aan. 

Hieronder vind je de aanbiedingen van de Batavus Pick Up en van andere goede transportfietsen.

We noemen de Batavus Pick Up hieronder verder de Sparta Pick Up omdat deze transportfiets onder die naam bekend is.

Dat de Sparta Pick-Up een moderne fiets is blijkt onder meer uit de batterij-verlichting en de versnellingen op enkele modellen. Je hebt de keuze uit 0, 3 of 7 versnellingen.  Maar versnellingen of niet, de Sparta Pick-up blijft een echte transportfiets. Met een flinke voordrager waarop een krat of tas gezet kan worden,  een stevige dubbelpoot-standaard en stuurblokkering (zodat de fiets beladen ook stevig staat). De achterdrager is optioneel.

De Sparta Pick-Up is verkrijgbaar in 3 modellen, en binnen die modellen weer in verschillende versies. De modellen zijn de Sparta Pick-Up Dames (met een naar beneden gebogen framebuis), de universele Sparta Pick-Up Mixed (met een recht naar beneden lopende framebuis) en de Sparta Pick-Up Heren (met dubbele bovenbuis).


Sparta transportfietsBinnen deze modellen heb bij de damesfiets en herenfiets dan ook nog de Sparta Pick-Up Classic (met stalen frame) en de Sparta Pick-Up Deluxe (met een lichter aluminium frame). De mixed versie van deze Sparta transportfiets is alleen met een stalen frame verkrijgbaar.

Ook is de Sparta Pick-Up met een riem in plaats van een fietsketting verkrijgbaar. Kijk voor alle modellen bij bovenstaande aanbiedingen.


-->