Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Omafietsen. Aanbiedingen, tips, informatie

Omafietsen zijn zeer populaire fietsen in Nederland. Juist hun retro uiterlijk maakt deze damesfietsen hip en trendy. Onder het klassieke uiterlijk gaat vaak een moderne fiets schuil. Nostalgisch qua uitstraling, modern qua gemak en comfort. Hieronder alle informatie over omafietsen en tips voor bij het voordelig aanschaffen van een goede omafiets.

Aanbiedingen omafietsen

Bij onderstaande winkels kun je heel goedkoop omafietsen online kopen. Vaak met een heel hoge korting ten opzichte van de prijzen in de winkel. De fietsen worden rijklaar thuis afgeleverd.Wat is een omafiets?

Een omafiets is een stadsfiets met een klassiek uiterlijk. Normaal gesproken is de omafiets een damesfiets, maar er zijn ook herenmodellen die dan logischerwijs opafiets genoemd worden. Ondanks hun retro uiterlijk en uitstraling zijn veel omafietsen wel aan de moderne eisen aangepast. Ze zijn een stuk comfortabeler en lichter dan de fietsen waarvan ze zijn afgeleid en ze zijn niet zelden voorzien van moderne hulpmiddelen als versnellingen, led-verlichting op batterij (meestal) en handremmen. 

Ook hebben de traditioneel zwarte omafietsen gezelschap gekregen van zusjes in veel vrolijkere kleuren zoals rood, roze, lichtblauw, groen, paars, wit en nog veel meer kleuren.

Merken omafietsen

Omafietsen zijn in Nederland zo populair dat zo'n beetje ieder Nederlands fietsmerk dat stadsfietsen maakt ook omafietsen in de collectie heeft. Grote bekende fietsmerken als Batavus, Gazelle. Sparta, Cortina, BSP, Pointer en Popal, maar ook kleinere merken als Altec, Ranger, Avalon, Wheelerz, Zonix, Hollandia en Azor. 

Bij de bovenstaande aanbiedingen kom je al deze omafietsen goedkoop tegen.

Omafietsen, ook voor meisjes

Omafietsen zijn er niet alleen voor dames en tieners, er zijn ook kleinere maten voor kleinere meisjes. Bij bovenstaande aanbiedingen vind je omafietsen voor meisjes en kleinere vrouwen vanaf circa 1,40 meter. Onder andere Zonix en Popal maken echte transportfietsjes in kleine maten die er identiek uitzien als die in de grotere maten.

Omafietsen met versnellingen

Als een omafiets versnellingen heeft zijn dit er vrijwel altijd 3 of 7. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de voordelige Shimano Nexus 3 versnellingsnaaf (3 versnellingen) of de iets minder voordelige Shimano Nexus 7 versnellingnaaf (7 versnellingen). Bij de omafietsen met versnellingen vind je de aanbiedingen van deze omafietsen en meer informatie over de Shimano versnellingsnaven.

Omafietsen met terugtraprem of handremmen?

De meeste omafietsen mogen er dan wel retro uitzien, in feite zijn het moderne fietsen. Met hedendaagse veiligheid en comfort, wat geen probleem is, en ook met hedendaagse techniek zoals handremmen. Stel je daar geen prijs op? Dan is het goed te weten dat er ook nog steeds omafietsen met terugtraprem zijn.

Zie ook:


Onderwerpen:
Omafiets, terugtraprem, versnellingen, beste omafietsen.
-->