Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Omafiets:. Tips en aanbiedingen omafietsen

Omafietsen zijn zeer populaire fietsen in Nederland. Juist hun retro uiterlijk maakt deze damesfietsen hip en trendy. Onder het klassieke uiterlijk gaat vaak een moderne fiets schuil. Nostalgisch qua uitstraling, modern qua gemak en comfort. Hieronder alle informatie over omafietsen en tips voor bij het voordelig aanschaffen van een goede omafiets.

Aanbiedingen omafietsen

Bij onderstaande winkels kun je heel goedkoop omafietsen online kopen. Vaak met een heel hoge korting ten opzichte van de prijzen in de winkel. De fietsen worden rijklaar thuis afgeleverd.


Als je een omafiets online koopt is dat meestal veel goedkoper dan in de winkel. Online worden er namelijk zeer hoge kortingen op fietsen gegeven. Bij het online kopen heb je ook een ruime keuze uit goede maar goedkope omafietsen die je in de winkels vaak niet ziet.


Wat is een omafiets?

Een omafiets is een stadsfiets met een klassiek uiterlijk. Normaal gesproken is de omafiets een damesfiets, maar er zijn ook herenmodellen die dan logischerwijs opafiets genoemd worden. Ondanks hun retro uiterlijk en uitstraling zijn veel omafietsen wel aan de moderne eisen aangepast. Ze zijn een stuk comfortabeler en lichter dan de fietsen waarvan ze zijn afgeleid en ze zijn niet zelden voorzien van moderne hulpmiddelen als versnellingen, led-verlichting op batterij (meestal) en handremmen. 

Ook hebben de traditioneel zwarte omafietsen gezelschap gekregen van zusjes in veel vrolijkere kleuren zoals rood, roze, lichtblauw, groen, paars, wit en nog veel meer kleuren.

Merken omafietsen

Omafietsen zijn in Nederland zo populair dat zo'n beetje ieder Nederlands fietsmerk dat stadsfietsen maakt ook omafietsen in de collectie heeft. Grote bekende fietsmerken als Batavus, Gazelle. Sparta, Cortina, BSP, Pointer en Popal maken omafietsen, maar ook kleinere merken als Altec, Ranger, Avalon, Wheelerz, Zonix, Hollandia en Azor hebben minimaal één model omafiets in hun aanbod.

Bij de bovenstaande aanbiedingen kom je al deze omafietsen goedkoop tegen.


Omafietsen, ook voor meisjes

Omafietsen zijn er niet alleen voor dames en tieners, er zijn ook kleinere maten voor kleinere meisjes. Bij bovenstaande aanbiedingen vind je omafietsen voor meisjes en kleinere vrouwen vanaf circa 1,40 meter. Onder andere Zonix en Popal maken echte omafietsjes in kleine maten die er identiek uitzien als die in de grotere maten.


Omafietsen met versnellingen

Je hebt omafietsen met versnellingen en omafietsen zonder versnellingen. Als een omafiets versnellingen heeft zijn dit er vrijwel altijd 3 of 7. Dat komt omdat er gebruik wordt gemaakt van de voordelige Shimano Nexus 3 versnellingsnaaf (3 versnellingen) of de iets minder voordelige Shimano Nexus 7 versnellingnaaf (7 versnellingen). 

Bij de omafietsen met versnellingen vind je de aanbiedingen van deze omafietsen met versnellingen en meer informatie over de Shimano versnellingsnaven die op zo'n omafiets gebruikt worden.

Omafietsen met terugtraprem of handremmen?

De meeste omafietsen mogen er dan wel retro uitzien, in feite zijn het moderne fietsen. Met hedendaagse veiligheid en comfort, wat geen probleem is, en ook met hedendaagse techniek zoals handremmen. Stel je daar geen prijs op? Dan is het goed te weten dat er ook nog steeds omafietsen met terugtraprem zijn.


Zie ook:

Samenvatting:
Op deze pagina vind je alle informatie over het online goedkoop kopen van een goede omafiets. Vele fietsfabrikanten maken omafietsen. Soms zijn dat eenvoudige goedkope omafietsen met terugtraprem, soms ook is het een omafiets met versnellingen, handremmen en luxe onderdelen die van de omafiets een comfortabel rijdende stadsfiets maken. 

Bovenaan staan de aanbiedingen van omafietsen bij de beste online fietsenwinkels. Bij deze winkels kun je goedkoop een goede omafiets kopen, met hoge korting. Er zijn omafietsen voor dames en meisjes, de herenmodellen worden opafiets genoemd.

-->