Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietsbrillen. Tips, informatie, aanbiedingen

Een goede fietsbril is voor de sportfietser een onmisbaar attribuut. Een goede fietsbril beschermt je ogen tegen stof, insecten, vuil en vocht, maar ook tegen de zon en fel licht. Ze verbeteren je zicht, en dat vergroot de veiligheid tijdens het fietsen.


Een fietsbril is zo ontworpen dat je een optimaal zicht op de fiets hebt, geen hinder van de bril ondervindt en de bril geen last heeft van windweerstand.

Overzicht alle fietsbrillen

Kijk als je een fietsbril zoekt vooral eens in het overzicht met alle fietsbrillen. Daarin vind je meer dan 1.100 fietsbrillen met al hun gegevens, specificaties en laagste prijs. Bovendien vind je er heel veel reviews en ervaringen van gebruikers van de fietsbrillen.

Je kunt op dit grote aanbod aan fietsbrillen diverse selecties loslaten en zo de voor jou beste fietsbril tegen de laagste prijs vinden.

Hieronder vind je alle informatie over fietsbrillen.

Informatie fietsbrillen

Op onze website vind je de volgende informatie over fietsbrillen.


Verwisselbare glazen

Een fietsbril is meer dan een zonnebril voor op de fiets. Een fietsbril met donkere glazen doet dienst als zonnebril, maar gele en oranje glazen geven juist beter zicht bij bewolkt weer, en bij regen of duisternis zijn niet gekleurde glazen beter. Ze beschermen je ogen wel tegen stof, vliegjes en regen, maar vertroebelen het beeld niet.

Eigenlijk zou je dus drie fietsbrillen in drie kleuren moeten hebben, maar dat wil je niet. Daarom zijn er fietsbrillen met verwisselbare lenzen (waarbij met lenzen niets anders dan glazen bedoeld worden). Deze fietsbrillen worden met meerdere lenzen geleverd. Je kunt dan per fietstocht je glazen kiezen, of gedurende de tocht van glazen wisselen.

In het overzicht met alle fietsbrillen kun je de fietsbrillen met verwisselbare lenzen kiezen.

Lenscategorie├źn fietsbril

Hoe goed beschermt de fietsbril tegen zonlicht? Dat kun je aflezen aan de lenscategorie van de bril. Dit zijn de lenscategorie├źn.

0: Alleen geschikt bij bewolkt weer
1: Beschermt tegen zwak zonlicht
2: Beschermt tegen matig zonlicht
3: Geschikt voor helder en fel zonlicht
4: Zelfs geschikt voor uitzonderlijk fel zonlicht

De meeste fietsbrillen vallen in categorie 2 of 3.

Verstelbare fietsbrilHet is ook heel plezierig als je de fietsbril kunt verstellen. Een goede fietsbril is op meerdere plaatsen te verstellen. Bijvoorbeeld op de brug van de neus en bij de pootjes achter de oren. Dan kun je een bril perfect passend maken.

Bij het bovenstaande overzicht met fietsbrillen kun je ook verstelbaarheid als eis aanvinken.

En zo kun je nog meer eisen en wensen opgeven waaraan de voor jou beste fietsbril moet voldoen.

-->