Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Cumberland fiets: Goede goedkope fietsen

Cumberland fiets: Goede goedkope fietsen

Aanbiedingen van Cumberland fietsen. Bij Cumberland kun je terecht voor een goede goedkope stadsfiets, omafiets, transportfiets of moederfiets.

Cumberland fietsen

Cumberland zijn degelijke goedkope fietsen. Onder deze merknaam worden diverse soorten fietsen verkocht. Cumberland fietsen worden gekenmerkt door een goede kwaliteit tegen een lage prijs

Het aanbod aan Cumberland fietsen bestaat uit stadsfietsen waaronder ook transportfietsen en omafietsen. Het zijn erg eenvoudige fietsen, maar dat merk je aan de lage prijs. Ook is een Cumberland fiets degelijk en alles dat nodig is zit er op.

We hebben helaas momenteel geen aanbiedingen van Cumberland fietsen. Kijk bij de goedkope fietsen voor alternatieven.

Diverse Cumberland fietsen

Cumberland fietsen zijn stadsfietsen in diverse vormen. Hoewel de Cumberland fietsen Britse namen hebben als de Plymouth en de Brighton zijn het fietsen in een Hollandse stijl. 

Dat geldt natuurlijk helemaal voor de Cumberland omafiets (de Cumberland York) en de Cumberland transportfiets (de Cumberland Coventry). Ondanks hun naam allemaal echte Hollandse fietsen.

Hieronder kijken we naar verschillende Cumberland fietsen.

Cumberland Plymouth stadsfiets

De Cumberland Plymouth is een stadsfiets met een framehoogte van 53 cm of 57. Deze fiets is alleen als unisex fiets (voorheen damesfiets) te koop in een glanzend zilverkleurig frame met zwarte bandne/

Het is een mooie moderne en veilige stadsfiets met een glanzend stalen frame, led verlichting, ergonomische handvatten, een gesloten kettingkast en een stevige zijstandaard.

Deze Cumberland fiets is bijzonder goedkoop (zie aanbiedingen boven), maar let op, deze stadsfiets beschikt over een terugtraprem en heeft geen versnellingen.


Cumberland stadsfiets Brighton
Cumberland stadsfiets Brighton


Cumberland Brighton stadsfiets

De Cumberland Brighton is een gelijke Cumberland fiets als de Plymouth, maar dan in de kleur zwart of bruin.

Maar een belangrijker verschil is dat de Cumberland Brighton ook als herenfiets te koop is (dus als fiets met stang.

Kijk voor meer specificaties bij de aanbiedingen van Cumberland fietsen hier boven. 

Cumberland Coventry transportfiets

De Cumberland Coventry is de transportfiets van Cumberland. Dit is een stevige transportfiets (verkrijgbaar als herenfiets en damesfiets) met 3 versnellingen (Shimano Nexus). 

Ondanks zijn oversized retro uiterlijk is deze Cumberland transportfiets dus een meer modern uitgevoerde fiets dan de bovenstaande stadsfietsen. Al beschikt ook deze Cumberland fiets over een terugtraprem.

Coventry transportfiets (herenfiets)
Coventry transportfiets (herenfiets)


De Cumberland Coventry transportfiets is voorzien van een stevige voordrager en achterdrager, een bruin dubbel geveerd zadel, een klassiek lakdoek als jasbeschermer, bruine handvatten, een tweebeen fietsstandaard en een stuurslot. 

De Cumberland Coventry is vooral bij scholieren en studenten heel populair als schoolfiets.

De actuele laagste prijs is te vinden bij de bovenstaande aanbiedingen van Cumberland fietsen.

Cumberland York omafiets

Nog meer retro dan de transportfiets is de Cumberland York. Dit is de Coventry omafiets. Een sterk frame van staal, een met lakdoek afgedekte kettingkast, jasbeschermers met slotuitsparing, terugtraprem en geen versnellingen. 

Maar aan de veiligheid is wel gedacht, want goede batterij-verlichting en reflecterende banden zijn wel aanwezig op de Cumberland omafiets.

Ook is deze omafiets niet alleen in klassiek zwart te koop maar ook in een opaal blauwe kleur.

Cumberland omafiets
Cumberland omafiets (blauw)


Cumberland Moederfiets

En tenslotte is de nog de Cumberland Moederfiets. Deze Cumberland mammafiets is te koop met 3 versnellingen of 7 versnellingen. En met handremmen (rollerbrakes), want moeder moet snel kunnen stoppen.

Zoals het een goede moederfiets betaamt beschikt de Cumberland Moederfiets over veel ruimte tussen zadel en stuur (voor een kinderzitje) en een stuurslot en dubbele standaard (tegen het omvallen). De bagagedrager is voorbereid op alle soorten kinderzitjes en het aluminium is licht maar berekend op een zwaar vrachtje.

Kijk hierboven bij de aanbiedingen van Cumberland fietsen voor alle specificaties en prijzen van deze voordelige maar goede fietsen.

Zie ook:

Onderwerp:
Hier vind je een Cumberland fiets overzicht met alle fietsen van dit merk en aanbiedingen van Cumberland fietsen. Cumberland maakt stadsfietsen waaronder ook omafietsen en transportfietsen. Al deze Cumberland fietsen zijn een goedkope fiets.
-->