Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietssloten. Tips, informatie en aanbiedingen.

Bij een mooie goede fiets hoort een goed fietsslot. Het is immers niet de bedoeling dat een fietsendief op je kostbare fiets wegfietst. Hier hebben we alle informatie over fietssloten waaronder ook tests, aanbiedingen en tips.

Online een fietsslot goedkoop kopen

Maar eerst kijken we naar het goedkope aanbod aan verschillende fietssloten bij de beste winkels online.

Informatie fietssloten

Onderstaande informatie over fietssloten en het voorkomen van fietsdiefstal, onder andere met behuilp van een goed fietsslot, kun je op deze site vinden:


Kies je beste fietsslot (met aanbiedingen)

Ruim 2.500 fietssloten zijn er te vinden in het overzicht alle fietssloten.  Ringsloten, beugelsloten, kabelsloten, kettingsloten en vele andere soorten fietssloten. Je vindt hier al deze fietssloten met hun specificaties, lage actuele winkelprijs en ervaringen van gebruikers van de sloten. 


Axa Defender ringslot

Axa Defender ringslotMeer dan 2.500 fietssloten is heel veel! Gelukkig kun je vrij eenvoudig in dit enorme aanbod aan fietssloten het voor jou beste fietsslot vinden. Daarvoor hoef je alleen maar je wensen en eisen aan te vinken. Je houdt dan alleen die fietssloten over die aan jouw eisen voldoen.

ART keurmerk voor fietssloten

Heel belangrijk bij het kiezen van het beste fietsslot is het ART keurmerk.

Een fietsslot gebruiken heeft natuurlijk alleen zin als je een goed en veilig fietsslot gebruikt. Daarom is het ART keurmerk voor fietssloten in het leven geroepen. Het ART keurmerk geeft aan hoe goed het fietsslot je fiets tegen diefstal beschermt. Onder andere de ANWB, de RAI en de BOVAG hebben zitting in de Stichting ART die dit keurmerk aan fietssloten toekent.

ART-2 fietssloten (2 sterren) wordt minimaal voor gewone fietsen aangeraden, maar ART-3 is beter. Gebruik voor je dure fiets of e-bike een ART-3 fietsslot. 


Abus kettingslot

Abus kettingslotART-4 en ART-5 sloten worden vooral voor scooters en motoren gebruikt. Deze sloten zijn heel sterk, maar zwaar om op een fiets mee te nemen. 

Tips fietssloten

Fietssloten zijn er in  diverse soorten. Je hebt sloten in de vorm van een ketting. Met zo'n kettingslot zet je je fiets aan een hek of fietsenrek vast. 

Een ringslot voorkomt dat iemand op de fiets kan wegrijden (het wiel draait niet), maar de fiets kan wel opgetild en meegenomen worden. Dat maakt een ringslot maar matig diefstal veilig. 

De Fietsersbond adviseert het om 2 of zelfs 3 fietssloten tegelijk te gebruiken. Dat laatste vinden we wel een zware beveiliging, maar een combi van een ringslot en een kettingslot zal de meeste fietsendieven afschrikken.  Met alleen het doorknippen van een kabel zijn ze er dan niet. Onder andere AXA en Abus maken ringsloten waaraan je ook een kabel kunt bevestigen. Deze kabelsloten worden ook wel insteekkettingen en insteeksloten genoemd.


Axa ringslot met insteekketting

Axa ringslot met insteekkettingHet bevestigen van een kettingslot

Bevestig een kettingslot altijd aan het frame, want we zien nog regelmatig eenzame fietswielen degelijk vastgeklonken aan een hek of fietsenrek, maar de rest van de fiets is meegenomen. Ook moet de ketting natuurlijk vast gemaakt worden aan een voorwerp waarvan hij niet losgehaald kan worden zonder het slot te openen. 

Om een fietsketting met kracht door te knippen moet een fietsendief de betonschaar vaak op de grond laten rusten om kracht te zetten. Een kettingslot dusdanig hoog bevestigen dat dat niet mogelijk is verkleint de kans op fietsdiefstal aanmerkelijk. Om dezelfde reden moet je het kettingslot strak vastzetten. Hoe minder beweegruimte je de fietsendief geeft hoe beter.

Als je je fiets thuis buiten laat staan kun je fietsanker aan je muur bevestigen. Je hebt dan een heel stevige plek om je fiets aan vast te zetten.

Beugelslot

Een ander veilig soort fietsslot is het beugelslot. Een beugelslot laat zich niet doorknippen, maar het is lastiger op een willekeurige plaats te bevestigen dan een kettingslot en minder makkelijk mee te nemen.

Abus beugelslot

Abus beugelslot


Kijk voor alle soorten fietssloten en alle prijzen in het bovenaan genoemde overzicht met alle fietssloten. Je kunt daar heel makkelijk je beste fietsslot selecteren.

De beste fietsslot uit de test

Welk fietsslot is het beste fietsslot uit de test? Dat kun je zien bij de beste fietssloten test op TestResults.nl. Daar vind je een overzicht van de best geteste fietssloten in diverse soorten.

De fietsslot top 10

In de fietsslot top 10 vind je de 10 meest populaire fietssloten van dit moment. Het betreft alle soorten fietssloten zoals ringsloten (hoefijzersloten), kettingsloten, insteeksloten en beugelsloten voor de fiets. Je kunt er ook verder doorbladeren voor meer goede fietssloten.

Zie ook: Meer tips fietsen


Samenvatting:
Hier boven hebben we fietssloten tips. We kijken onder andere naar het ART keurmerk voor effectieve fietssloten en naar het beste fietsslot uit de test. Ook hebben we veel tips voor bij het kiezen en goedkoop kopen van fietssloten in alle soorten.

-->