Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Fietssloten. Tips, informatie en aanbiedingen.

Bij een mooie goede fiets hoort een goed fietsslot. Het is immers niet de bedoeling dat een fietsendief op je kostbare fiets wegfietst. Hier hebben we alle informatie over fietssloten waaronder ook tests, aanbiedingen en tips.

Informatie fietssloten

Onderstaande informatie over fietssloten en het voorkomen van fietsdiefstal kun je op deze site vinden:


Kies je beste fietsslot (met aanbiedingen)

Bijna 2.000 fietssloten zijn er te vinden in het overzicht alle fietssloten.  Ringsloten, beugelsloten, kabelsloten, kettingsloten en vele andere soorten fietssloten. Je vindt ze er allemaal met hun specificaties, lage actuele winkelprijs en ervaringen van gebruikers van de sloten. 

Natuurlijk kun je uit dit enorme aanbod aan fietssloten heel makkelijk het voor jou beste fietsslot vinden. Daarvoor hoef je alleen maar je wensen en eisen aan te vinken.

ART keurmerk voor fietssloten

Een fietsslot gebruiken heeft natuurlijk alleen zin als je een goed en veilig fietsslot gebruikt. Daarom is het ART keurmerk voor fietssloten in het leven geroepen. Het ART keurmerk geeft aan hoe goed het fietsslot je fiets tegen diefstal beschermt. Onder andere de ANWB, de RAI en de BOVAG hebben zitting in de Stichting ART die dit keurmerk toekent.

ART-2 fietssloten (2 sterren) wordt minimaal voor fietsen aangeraden, maar ART-3 is beter. ART-4 en ART-5 sloten worden vooral voor scooters en motoren gebruikt. Deze sloten zijn heel sterk, maar zwaar om op een fiets mee te nemen,

Tips fietssloten

Je hebt sloten in de vorm van een ketting. Hiermee zet je je fiets aan een hek of fietsenrek vast. Een ringslot voorkomt dat iemand op de fiets kan wegrijden (het wiel draait niet), maar de fiets kan wel opgetild en meegenomen worden. De Fietsersbond adviseert het om 2 of zelfs 3 fietssloten tegelijk te gebruiken. 

Dat laatste vinden we wel een zware beveiliging, maar een combi van een ringslot en een kettingslot zal de meeste fietsendieven afschrikken.  Met alleen het doorknippen van een kabel zijn ze er dan niet.

Bevestig een kettingslot altijd aan het frame, want we zien nog regelmatig eenzame fietswielen degelijk vastgeklonken aan een hek of fietsenrek, maar de rest van de fiets is meegenomen. Ook moet de ketting natuurlijk vast gemaakt worden aan een voorwerp waarvan hij niet losgehaald kan worden zonder het slot te openen. 

Om een fietsketting met kracht door te knippen moet een fietsendief de betonschaar vaak op de grond laten rusten om kracht te zetten. Een kettingslot dusdanig hoog bevestigen dat dat niet mogelijk is verkleint de kans op fietsdiefstal aanmerkelijk. Om dezelfde reden moet je het kettingslot strak vastzetten. Hoe minder beweegruimte je de fietsendief geeft hoe beter.

Als je je fiets thuis buiten laat staan kun je fietsanker aan je muur bevestigen. Je hebt dan een heel stevige plek om je fiets aan vast te zetten.

Zie ook: Meer tips fietsen

Onderwerpen:
Fietssloten, tips, ART, beste fietsslot.

-->