Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Sparta fietsen (aanbiedingen en informatie)

Sparta is één van de meest bekende en beste fietsfabrikanten. Sparta is tegenwoordig een specialist in elektrische fietsen. In het aanbod van Sparta fietsen kom je alleen nog maar Spara e-bikes tegen.

Sparta allround elektrische fiets


Hier kijken we naar het fietsmerk Sparta, het aanbod aan Sparta fietsen en naar de beste winkels waar je online een Sparta elektrische fiets goedkoop kunt kopen.

Sparta fietsen, online met hoge korting

Want Sparta fietsen koop je online met verbazend hoge kortingen. Kijk vooral eens bij onderstaande aanbiedingen als je een Sparta fiets koop. Het kan je vele euro's per fiets schelen!


Bij deze winkel vind je het assortiment Sparta fietsen met bijzonder hoge kortingen.

Sparta, specialist in e-bikes

Fietsmerk Sparta maakt deel uit van Accell, een groot Nederlands concern dat over de hele wereld fietsfabrieken en fietsmerken bezit. 

In Nederland is Accell naast Sparta ook eigenaar van onder andere de fietsmerken Batavus, Koga en Loekie. Vanaf 2021 is Accell zich per merk gaan specialiseren. Sindsdien maakt Sparta alleen nog maar elektrische fietsen in hogere segment. 

De niet elektrische fietsen (zoals de Sparta transpotfiets) en de goedkop Sparta e-bikes met voorwielmotor zijn tegenwoordig onder de merknaam Batavus te koop, de Sparta kinderfietsen zijn overgeheveld naar Loekie fietsen en de sportieve fietsen vind je bij Koga.

Sparta elektrische fietsen

Het aanbod aan Sparta fietsen is dus flink geslonken, maar Sparta biedt nu een duidelijk en overzichtelijk aanbod aan elektrische fietsen van hoge kwaliteit. Al deze fietsen hebben een middenmotor (de beste fietsmotor positie) of een achterwielmotor (de goedkopere op één na beste optie). De goedkopere maar minder comfortabel rijdende elektrische fietsen met voorwielmotor kom je bij Sparta niet meer tegen. Met het e-bike merk Sparta richt Accell zich helemaal op kwaliteit.

Het aanbod aan Sparta elektrische fietsen is duidelijk onderverdeeld in modellen waarvan je aan de naam al kunt zien met wat voor elektrische fiets je te maken hebt:
In de D-serie vind je ook de Sparta speed pedelec en de Sparta elektrische vouwfiets.

Sparta Bikes, een modern fiets merk

Sparta noemt zich tegenwoordig geen Sparta Fietsen meer, maar Sparta Bikes. Dat geeft de internationale aspiraties van het fietsmerk aan. In Nederland is Sparta al wereldberoemd, en staat een Sparta fiets bijna gelijk aan een e-bike. De Spartamet was ooit de voorloper van de huidige elektrische fiets,

Sparta is één van de A-merk fietsfabrikanten van Nederland. Sparta is een Hollands merk met een rijke historie, maar ook een merk dat de meest geavanceerde e-bikes en andere fietsen produceert. Vernieuwend en altijd van hoge kwaliteit. Sparta is zo'n merk dat vertrouwen uitstraalt. Geen voormalig A-merk dat op zijn oude naam teert, maar een kwaliteitsmerk dat veel aan ontwikkeling en kwaliteitsbeheersing doet.

Het aanbod van Sparta bestaat dus sinds 2021 volledig uit elektrische fietsen. Op het gebied van e-bikes en speed pedelecs behoort dit Nederlandse fietsenmerk tot de internationale top. 

Sparta fietsen zijn ook goede en degelijke fietsen. Elektrische fietsen met de nieuwste technieken aan boord, maar geen overbodige luxe. Degelijk, betrouwbaar, veilig en comfortabel zijn termen die op Sparta fietsen van toepassing zijn.

We kunnen hier hele verhalen vertellen over de rijke geschiedenis van Sparta fietsen (opgericht in 1917), over hun bromfietsen en de legendarische Sparta Mets uit de jaren 70/80, maar liever wil je natuurlijk weten wat Sparta Fietsen je vandaag de dag te bieden heeft.

Dat is een rijk aanbod aan e-bikes in alle soorten. Bijzonder goede allround elektrische fietsen als de Sparta D-Burst, Sparta D-Rule en Sparta D-Shine, speciale e-bikes als de Sparta D-Wiz Fold (een elektrische vouwfiets) en de Sparta D-Burst Speed speed pedelecs. 

Sparta fietsen goedkoop kopen

We kunnen hier alinea's vol tikken over Sparta fietsen, maar uiteindelijk wil je natuurlijk gewoon weten wat Sparta aan fietsen te bieden heeft en wat deze Sparta fietsen kosten. Dat laatste natuurlijk tegen de laagste prijs, met een hoge korting zoals je nergens anders krijgt. 

Kijk daarvoor bij de bovenaan dit artikel genoemde winkel. De aanschaf van Sparta fietsen bij deze winkel kan je tientallen, soms, honderden euro's besparen ten opzichte van de prijs die je lokale fietsenwinkel of fietsenmaker rekent.


De Sparta fietsen fabriek

Het hoofdkantoor van Sparta Bikes is in Apeldoorn te vinden, maar vanaf 2014 worden de Sparta fietsen geassembleerd in de van Batavus fietsen fabriek in Heerenveen.

Hieronder kun je zien hoe het er in deze fietsenfabriek aan toe gaat.


Zie ook:
Hier vind je alle informatie over Sparta fietsen en aanbiedingen van Sparta fietsen bij de beste winkels online. Hier koop je Sparta fietsen met een hoge online korting. Een Sparta fiets is tegenwoordig altijd een elektrische fiets, want sinds 2021 is Sparta helemaal gespecialiseerd in e-bikes. Het aanbod aan Sparta e-bikes is heel groot en Sparta elektrische fietsen zijn e-bikes van zeer hoge kwaliteit. 

Foto en video: Sparta Bikes


-->