Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Koga fietsen. Informatie en aanbiedingen.

Koga fietsen. Informatie en aanbiedingen.

Koga is een Nederlands merk fietsen. Koga is een zusterbedrijf van Batavus, want beide merken zijn eigendom van de Accell Group en de Koga fietsen worden eveneens in Heerenveen gemaakt.


Koga maakt fietsen voor veeleisende fietsers. Koga fietsen zijn dan ook niet de goedkoopste fietsen, maar het zijn wel fietsen van hoge kwaliteit.


We hebben momenteel geen aanbevolen online aanbieders van Koga fietsen.
Kijk hier voor alternatieven.


Koga fietsen zijn er in vele modellen. Koga maakt stadsfietsen, toerfietsen, elektrische fietsen, trekking-fietsen, mountainbikes en racefietsen. Al deze fietsen zijn van hoge kwaliteit. Koga is op het gebied van kwaliteit compromisloos. In een eigen testlaboratorium worden de materialen aan de zwaarste testen onderworpen. Daardoor gaan Koga fietsen bijzonder lang mee en vragen ze weinig onderhoud.

Koga-Miyata fietsen

In 1974 stopte Andries Gaastra met zijn baan bij Batavus en begon samen met zijn vrouw Marion Kowallik een eigen fietsenmerk. Als merknaam werden hun achternamen KOwalik en GAastra samengevoegd tot KOGA. Daarachter kwam als toevoeging Miyata, de naam van de Japanse framebouwer die de eerste jaren de Koga-Miyata fietsen van frames voorzag. In 2010 stopte de samenwerking, de merknaam van Koga-Miyata was voortaan Koga.

In 1974 koos Koga voor de versnellingen van de Japanse fietsonderdelenfabrikant Shimano. Koga was de eerste Nederlandse fietsfabrikant die Shimano onderdelen gebruikte. Opmerkelijk, want tegenwoordig zijn Shimano onderdelen te vinden op bijna iedere Nederlandse fiets. Koga heeft dan ook altijd de naam gehad te kiezen voor onderdelen van de beste merken en van de beste materialen.

De eerste twee jaar van zijn bestaan maakte Koga-Miyata alleen racefietsen. Na 1976 ging met merk ook toerfietsen maken. In 1986 volgde de mountainbikes en vanaf 1993 maakt Koga hybrides.
-->