Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Koga fietsen

Koga fietsen

Informatie over Koga fietsen. Met een overzicht van de Koga elektrische fietsen, toerfietsen, trekking fietsen en racefietsen.

Koga fietsen

Koga is een Nederlands merk fietsen. Koga is een zusterbedrijf van Batavus en Sparta, want deze merken zijn eigendom van de Accell Group en de Koga fietsen worden in Heerenveen in dezelfde fabriek als de Batavus fietsen gemaakt.

Koga maakt fietsen voor veeleisende fietsers. Koga fietsen zijn dan ook niet de goedkoopste fietsen, maar het zijn wel fietsen van hoge kwaliteit.

Goedkoop een Koga fiets kopen

Wel kun je goedkoop een Koga refurbished elektrische fiets kopen. Dit is een gebruikte Koga fiets die helemaal is opgeknapt en weer als nieuw is gemaakt. Je koopt zo'n refurbished e-bike met hoge korting en een jaar garantie.

We hebben momenteel verder geen aanbevolen online aanbieders van Koga fietsen.
Kijk hier voor alternatieven.

Over Koga fietsen

Koga fietsen zijn er in vele modellen. Koga maakt toerfietsen, elektrische fietsen, trekking-fietsen, mountainbikes en racefietsen. 

Al deze Koga fietsen zijn van hoge kwaliteit. Koga is op het gebied van kwaliteit compromisloos. In een eigen testlaboratorium worden de materialen aan de zwaarste testen onderworpen. Daardoor gaan Koga fietsen bijzonder lang mee en vragen ze weinig onderhoud.

Koga elektrische fiets

De e-bike is niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. In Nederland worden er meer nieuwe elektrische fietsen gekocht dan nieuwe "gewone" fietsen. 

Natuurlijk blijft Koga niet achter en heeft ook elektrische fietsen in zijn aanbod. Vooral de Koga Pace e-bike is bekend en veel geroemd. Deze Koga elektrische fiets is Beste Koop in de AD Fietstest 2021 en is ook door Kieskeurig goed getest. De Koga Pace is een heel sportieve e-bike. Een mix van een sportfiets en een elektrische fiets.

Een andere goede Koga elektrische fiets is Koga E-Nova die meer een allround elektrische toerfiets is. Voor dagelijks gebruik maakt Koga de E-Inspire en de E-lemen, , terwijl de E-Worldtraveller (zoals de naam al doet vermoeden) een echte e-bike voor vakantie is

De meeste Koga e-bikes maken gebruik van een elektrische fietsmotor van Bosch.

Koga toerfietsen en stadsfietsen

Koga is een sportief fietsmerk. Traditionele stadsfietsen, omafietsen en transportfietsen kom je in hun collectie niet tegen. Daarvoor moet je bij hun zustermerk Batavus zijn.

Aan sportieve fietsen is er bij Koga echter geen gebrek. De Koga F3 toerfiets is er in vele varianten en de Koga Supermetro is een echte sportfiets. Voor dagelijks gebruik is de Koga Venya de meest geschikte fiets. Je zou deze Koga fiets kunnen omschrijven als een heel sportieve luxe stadsfiets.

Koga trekking fiets

De Koga Worldtraveller is de Koga trekkingfiets. We noemden deze vakantiefiets al bij de Koga e-bikes, maar de Worldtraveller is er ook zonder motor.

Een tweede Koga trekking fiets is de Koga Grandtourer die zich ook heel goed leent voor dagelijks gebruik zoals woon-werk verkeer.

Koga racefiets

Koga is ooit begonnen begonnen als fabrikant van racefietsen en de fietsfabrikant uit Friesland maakt nog steeds prima racefietsen. Bijvoorbeeld de Koga Kimera, een lichte Koga racefiets met een hoogwaardige afwerking en een zeer stijf carbon frame.

En de Koga Colmaro, een racefiets die ook op onverharde paden prima zij weg vindt. Licht, sterk, sportief en met een sterk aluminium frame. Verkrijgbaar met dropbar of flatbar.

Koga-Miyata fietsen

Tenslotte een stukje geschiedenis.

In 1974 stopte Andries Gaastra met zijn baan bij Batavus en begon samen met zijn vrouw Marion Kowallik een eigen fietsenmerk. Als merknaam werden hun achternamen KOwallik en GAastra samengevoegd tot KOGA. 

Daarachter kwam als toevoeging Miyata, de naam van de Japanse framebouwer die de eerste jaren de Koga-Miyata fietsen van frames voorzag. In 2010 stopte de samenwerking, de merknaam van Koga-Miyata was voortaan Koga.

In 1974 koos Koga voor de versnellingen van de Japanse fietsonderdelenfabrikant Shimano. Koga was de eerste Nederlandse fietsfabrikant die Shimano onderdelen gebruikte. Opmerkelijk, want tegenwoordig zijn Shimano onderdelen te vinden op bijna iedere Nederlandse fiets. Koga heeft dan ook altijd de naam gehad te kiezen voor onderdelen van de beste merken en van de beste materialen.

De eerste twee jaar van zijn bestaan maakte Koga-Miyata alleen racefietsen. Na 1976 ging met merk ook toerfietsen maken. In 1986 volgde de mountainbikes en vanaf 1993 maakt Koga hybrides. Tegenwoordig maken Koga elektrische fietsen een belangrijk deel van het assortiment uit.

Zie ook:
Foto: Koga
-->