Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Batavus fietsen, aanbiedingen beste winkels

Informatie, testen en aanbiedingen van Batavus fietsen. Met reviews van de beste Batavus fietsen en aanbiedingen van de goedkoopste Batavus aanbieders online.


Batavus is een belangrijk en bekend merk fietsen uit Nederland. Samen met Gazelle en Sparta behoort Batavus tot de top van Nederland als het op het produceren van kwaliteitsfietsen aankomt.

Online Batavus fietsen goedkoop kopen

Kijk bij de onderstaande aanbiedingen van Batavus fietsen voor de lage online prijzen van alle Batavus fietsen bij de beste en goedkoopste online aanbieder van deze fietsen.


Goede Batavus fietsen

Batavus maakt een breed assortiment aan verschillende fietsen. We gaan ze niet allemaal noemen, maar dit zijn momenteel populaire modellen.

Batavus Dinsdag: Allround stadsfiets. Fiets van het Jaar 2021.
Batavus Dinsdag E-Go: E-bike versie van de Batavus Dinsdag.
Batavus Entree: Fiets met zeer lage en ruime instap. Ideaal als senioren fiets.
Batavus Entree E-Go: Elektrische fiets met zeer lage ruime instap.
Batavus Fier: Een elektrische bakfiets.
Batavus Finez: Voormalig fiets van het jaar. Een allround fiets voor stad en recreatie.
Batavus Finez E-Go: Elektrische fiets versie van de Finez. Zeer Goed in de AD Fietstest.
Batavus Fonk: Lichte wendbare Batavus stadsfiets.
Batavus Fonk E-Go: Elektrische fiets met voorwielmotor of middenmotor.
Batavus Mambo: Robuuste allround fiets.
Batavus Mambo Deluxe: Batavus moederfiets met extra ruime instap.
Batavus PackD: Robuuste Batavus transportfiets met 3 of 7 versnellingen.
Batavus PackD E-Go: Elektrische transportfiets.
Batavus Quip: Trendy transportfiets.
Batavus Quip E-Go: E-bike versie van de Quip.
Batavus Snake; Kinderfiets voor jongens.
Batavus Velder: Een moderne e-bike met een onzichtbaar in het frame weggewerkte accu.

Kijk voor al deze Batavus fietsen tegen een lage prijs bij de bovenaan genoemde Batavus fiets aanbiedingen.

Informatie Batavus fietsen

Batavus maakt al zijn fietsen in zijn fabriek in Heerenveen. Batavus is een Fries merk fietsen dat tegenwoordig deel uitmaakt van de Accell Group. Ook de fietsfabrikanten Sparta en Koga zijn onderdeel van deze Nederlandse holding en zijn dus zusterbedrijven van Batavus.

Ook veel buitenlandse fietsmerken zijn eigendom van de Nederlandse Accell Group.  

In Heerenveen heeft Accell  onder andere een montagecentrum, wielmakerij. lakkerij, controlecentrum en testcentrum. Alle Batavus fietsen worden daar gemaakt. Het gaat daarbij om e-bikes,  stadsfietsen en toerfietsen, maar ook om kinderfietsen. 

De prijs / kwaliteit verhouding van Batavus fietsen is erg goed. 

Geschiedenis Batavus fietsen

Batavus werd in 1904 in Heerenveen opgericht door Andries Gaastra als de Rijwiel- en Motorenfabriek A. Gaastra. Ondanks de naam werden er de eerste jaren naaimachines en wekkers gemaakt. Al snel begon Gaastra fietsen te importeren van het Duitse merk Presto en in 1909 kwamen onder de naam Batavus de eerste eigen fietsen op de markt.

In de jaren 30 ging Batavus fietsen met hulpmotoren maken en ook de eerste zelf geproduceerde Batavus motorfietsen kwamen op de markt. Hierbij werd gebruik gemaakt van Sachs motoren.

Na de Tweede Wereldoorlog maakte Batavus alleen nog maar fietsen en bromfietsen. Bromfietsen bleef men tot het faillissement in 1986 maken, maar de laatste paar jaar waren deze alleen nog maar in Duitsland te koop.

Zowel op het gebied van fietsen als bromfietsen was Batavus een groot merk. Door overnames van de fietsfabrikanten Germaan, Fongers en Magneet groeide Batavus alleen maar meer, toch ging de fietsenfabrikant in 1986 kopje onder. De Atag Cycle Group redde Batavus maar verkocht het later door aan de Accell Group, de eigenaar van Sparta en Koga.

Na het faillissement is Batavus weer helemaal terug. Batavus fietsen behoren tegenwoordig weer tot de beste en meest populaire fietsen.

Accell Group, eigenaar van Batavus

De eigenaar van Batavus is de Accell Group. Deze Nederlandse fietsengigant is eigenaar van vele fietsenmerken en fietsfabrieken. Onder andere in Nederland (Batavus, Sparta, Koga, Loekie), Duitsland (Ghost, Winora, Haibike), Frankrijk (Lapierre), ItaliĆ« (Atala), Finland (Tunturi) en Amerika (Raleigh, IZIP, Diamondback, Redline). 

De Accell Group is actief in ruim 70 landen en ze verkopen jaarlijks zo'n 1,3 miljoen fietsen. Het hoofdkantoor van Accell is gevestigd in de thuisbasis van Batavus, bij de fietsfabriek in Heerenveen.

Zie ook:

Onderwerp:
Op deze pagina vind je informatie over Batavus fietsen en Batavus als fietsmerk en fietsfabrikant. Met Batavus fiets aanbiedingen bij de beste en goedkoopste online aanbieders van Batavus fietsen.

-->