Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fietsen met walk assist

Elektrische fietsen met walk assist


Walk assist is een handige functie bij elektrische fietsen die er voor zorgt dat je ook elektrische ondersteuning krijgt als je met de fiets aan de hand loopt. Met een "gashendel" regel je de snelheid. Maar let op, lang niet alle e-bikes hebben walk assist.


Wat is walk assist?

Walk assist is erg handig als je fiets zwaar beladen is, als je met de fiets aan de hand op een onverharde ondergrond zoals een bospad loopt of als je een helling op moet, bijvoorbeeld bij een fietsenstalling. Of gewoon omdat je het moeilijk of vervelend vindt om de fiets aan de hand mee te neen. Een elektrische fiets is door zijn motor en vooral accu namelijk een stuk zwaarder dan een gewone fiets.

Walk assist (ook wel power assist genoemd) is dan ook een functie om absoluut rekening mee te houden al je een e-bike kiest. Lang niet alle elektrische fietsen beschikken namelijk over walk assist.

Deze elektrische fietsen hebben walk assist

Kijk in het aanbiedingen fietsen met walk assist welke elektrische fietsen deze functie wel hebben en wat deze fietsen kosten (met korting).

Walk assist als je fietst

Walk assist, de naam zegt het al, dit is een hulpmiddel voor als je naast de fiets loopt. Maar aangezien die gashendel er toch zit, en de e-bike zodanig is ontwikkeld dat hij ook zonder te trappen kan rijden, kan de walk assist vaak ook even gebruikt worden tijdens het fietsen. Draai bijvoorbeeld even de hendel open als je een helling (bijvoorbeeld een brug) op moet voor wat extra vermogen. Ook bij inhalen kan deze extra mogelijkheid van walk assist / power assist handig zijn.

Voordelige e-bikes met walk assist

In het bovenstaande overzicht kun je zien welke e-bikes over walk assist beschikken. De meeste goede fietsmerken bieden elektrische fietsen met walk assist aan, maar meestal niet op de goedkoopste modellen, hoewel er ook wel goedkope e-bikes met walk assist zijn. In het bovenstaande overzicht vind je elektrische fietsen met walk assist onder de 1100 euro (laagste winkelprijs) van Corina, Victesse en Brinckers, plus een elektrische fiets met walk assist van Gazelle die niet veel boven die prijs ligt.

Bij de duurdere modellen is walk assist / power assist vaak standaard aanwezig.

Kijk voor alle mogelijkheden en prijzen bij het overzicht elektrische fietsen met walk assist, je vindt daar tevens al deze e-bikes met een hoge online korting.

Zie ook: Meer tips elektrische fiets kiezen


Productselectie: Nr1 Fietsshop
-->