Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Elektrische fiets met walk assist

Elektrische fiets met walk assist

Uitleg over de functie walk assist bij een elektrische fiets en e-bikes met een walk assist gashendel,


Walk assist is een handige functie bij elektrische fietsen die er voor zorgt dat je ook elektrische ondersteuning krijgt als je met de fiets aan de hand loopt. De walk assist wordt ook wel loophulp genoemd. Met een "gashendel" regel je de snelheid. Een goede e-bike beschikt over walk assist.


Wat is walk assist?

Walk assist is erg handig als je fiets zwaar beladen is, als je met de fiets aan de hand op een onverharde ondergrond zoals een bospad loopt of als je een helling op moet, bijvoorbeeld bij een fietsenstalling. Of gewoon omdat je het te zwaar vindt om de fiets aan de hand mee te nemen. Een elektrische fiets is door zijn motor en vooral accu namelijk een stuk zwaarder dan een gewone fiets.

Walk assist (ook wel power assist of loophulp genoemd) is dan ook een functie om absoluut rekening mee te houden als je een e-bike kiest. Niet alle elektrische fietsen beschikken namelijk over walk assist. Vooral bij goedkope elektrische fietsen ontbreekt de walk assist vaak. Let dus op de aanwezigheid van walk assist als je een elektrische fiets kiest..


Walk assist als je fietst

Walk assist, de naam zegt het al, dit is een hulpmiddel voor als je naast de fiets loopt. Maar aangezien die functie er toch op zit, en de e-bike zodanig is ontwikkeld dat hij ook zonder te trappen kan rijden, kan de walk assist vaak ook even gebruikt worden tijdens het fietsen. Draai bijvoorbeeld even de gashendel open als je een helling (bijvoorbeeld een brug) op moet voor wat extra vermogen. Ook bij inhalen kan deze extra mogelijkheid van walk assist / power assist handig zijn.

Walk assist uitzetten

Heb je even geen behoefte aan de walk assist, en wil je hem niet per ongeluk via de gashendel activeren? Dan kun je deze functie bij een goede elektrische fiets met walk assist uitschakelen.

Voordelige e-bikes met walk assist

De meeste goede fietsmerken bieden elektrische fietsen met walk assist aan, maar walk assist kan wel eens ontbreken op goedkope e-bikes, hoewel er ook goedkope elektrische fietsen met walk assist zijn. Bij de duurdere modellen is walk assist / power assist vaak standaard aanwezig.

Zie ook: Meer tips elektrische fiets kiezen


Samenvatting:
Walk assist is een handige functie die er voor zorgt dat de fiets ook elektrische ondersteuning geeft als je deze aan de hand hebt en loopt. Zo loop je veel makkelijker met een zwaardere e-bike. Walk assist kan vaak ook voor extra kracht gebruikt worden (een turbo knop voor als je bijvoorbeeld een helling moet nemen), dit wordt dan power assist genoemd. Hierboven vind je aanbiedingen van e-bikes, waaronder ook de elektrische fietsen met walk assist / power assist.


-->