Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Stella Livorno Superior FDST (review)

Stella Livorno Superior FDST (review)

Een review van de Stella Livorno Superior FDST. De goedkoopste Stella elektrische fiets uit de Stella Livorno e-bike serie.

Stella heeft zijn populaire Livorno e-bike aangepast. Een goede reden om eens naar deze veel verkochte elektrische fiets te kijken.

De FDST is de versie van Stella Livorno die is voorzien van een Eleon voorwielmotor. Onder de naam Stella Livorno Superior MDB wordt er door Stella ook een versie met middenmotor op de markt gebracht.

Meer weten? Download de gratis Stella brochure met alle gegevens en alle actuele prijzen van alle Stella fietsen.

In bovenstaande brochure vind je alle modellen van de Stella Livorno, en dat zijn er nogal wat. Stella brengt deze elektrische fiets in meer dan 10 varianten uit. Wij beperken ons hier tot de Stella Livorno Superior FDST. Dit is de goedkoopste e-bike uit deze serie. Maar desondanks een heel goede elektrische fiets.Review Stella Livorno Superior FDST 

Versnellingen
De Stella Livorno Superior FDST  is verkrijgbaar met 3, 7 of 8 versnellingen. Drie versnellingen is prima als je de e-bike vooral als elektrische stadsfiets gaat gebruiken, maar voor wie voor kilometers maakt op de fiets is een grotere keuze uit versnellingen altijd welkom. Het schakelsysteem van de Stella Livorno is een Shimano Nexus. Aan dit meest gebruikte schakelsysteem kan je je geen buil vallen.Motor
De FDST versies zijn voorzien van de Eleon voorwielmotor (250W, 42Nm) van Stella zelf. Deze fietsmotor is stil en ook als je de ondersteuning uit hebt staan is het prima fietsen op een fiets met deze voorwielmotor. Een voordeel van een voorwielmotor is dat deze onderhoudsarm is en het is de goedkoopste optie bij een elektrische fiets wat de prijs van de e-bike ten goede komt. Wel geeft zo'n motor je het idee dat je voortgetrokken wordt onder het fietsen. Vindt je dit niet plezierig? Kijk dan in de bovenstaande brochure bij de Stella fietsen met middenmotor of achterwielmotor.De motor van de Stella Livorno Superior FDST kent 9 ondersteuningsstanden en beschikt over een rotatiesensor. Via het duidelijke Stella Eleon display is alles eenvoudig te bedienen.

Remmen
Een krachtige e-bike vraagt om goede remmen. De Stella Livorno Superior FDST is daarom voorzien van door Shimano gemaakte hydraulische schijfremmen. Bij hydraulische schijfremmen wordt de olie samengeperst waardoor de druk in de remkabel wordt opgevoerd. Hydraulische schijfremmen zijn de beste fietsremmen. In tegenstelling tot velgremmen werken ze ook prima als ze nat worden en hydraulische schijfremmen lopen niet warm.


Fietsaccu
Zoals bij de meeste Nederlandse e-bike is de accu van de Stella Livorno Superior FDST onder de bagagedrager te vinden. Hierdoor is de fietsaccu makkelijk van de fiets te halen en binnenshuis op te laden. Het betreft een lithium ion accu. Dit type accu heeft veel voordelen. Je laat ze snel op, de ontlading is gering en je kunt de accu gerust opladen als deze nog niet leeg is. Bovendien heeft een lithium ion accu het voordeel dat hij relatief klein en licht is en de levensduur van de accu is lang. Kortom, een lange lijst van voordelen die de accu van deze Stella fiets biedt.In geval van de Stella Livorno Superior FDST wordt er als fietsaccu gebruik gemaakt van een 14,5 Ah 36V 522 Wh accu. Volgens de opgave van Stella heeft deze een actieradius tot 150 kilometer. Deze kan iets worden opgehoogd, tot 185 kilometer, met een optionele 17,5 Ah 630 Wh fietsaccu. 
 
En verder
De Stella Livorno Superior is een Stella fiets voor wie een luxe comfortabele elektrische fiets wil. De voorvork van de e-bike is dual shock geveerd, er is een comfortabel gel-zadel op de fiets aangebracht, de zadelpen is eveneens geveerd en de kettingkast is gesloten. Ook zijn alle onderdelen van hoge kwaliteit. Daarvoor tekenen fabrikanten als Shimano (versnelling, remmen), Vredestein (anti-lek banden) en Axa (ringslot). 

Kijk voor de huidige prijs en meer gedetailleerde informatie in de brochure die je hier boven kunt downloaden.

Zie ook:

Onderwerp:
Review en aanbieding van de Stella Livorno Superior FDST e-bike, de goedkoopste elektrische fiets uit de Stella Livorno e-bike serie.
-->