Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Dit zijn de beste fietsen uit de AD Fietstest 2018

Dit zijn de beste fietsen uit de AD Fietstest 2018


Zoals ieder jaar heeft het AD (Algemeen Dagblad) weer een fietstest georganiseerd. Hier kun je de beste fietsen uit deze fietstest vinden.

Dit jaar zijn er vooral elektrische fietsen getest. Elektrische fietsen zijn in steeds meer soorten verkrijgbaar.

Hieronder vind je de beste fiets en de beste koop uit iedere categorie.Elektrische stadsfietsen en hybride fietsen

Het AD heeft dit jaar een verschil gemaakt tussen elektrische stadsfietsen (voor de dagelijkse ritjes binnen de stad) en hybride fietsen of toerfietsen (voor recreatieve lange fietstochten). In de praktijk is de grens tussen deze twee categorie├źn niet zo scherp. De meeste e-bikes worden voor beide doeleinden gebruikt, maar feit is dat sommige elektrische fietsen beter geschikt zijn voor gebruik binnen een stad, en andere voor lange fietstochten.

Bij een stadsfiets is het belangrijk dat de fiets wendbaar is, dat je een rechte zit hebt (voor meer overzicht) en dat bijvoorbeeld de kettingkast gesloten is. Bij een elektrische toerfiets is het handig als je veel versnellingen tot je beschikking hebt, dat de zithouding ook na vele kilometers nog aangenaam is, en dat de accu een voldoende grote actieradius heeft.

Elektrische transportfietsen

Ook scholieren en forenzen gebruiken steeds vaker een elektrische fiets. Voor hen is het belangrijk dat ze makkelijk bagage zoals een schooltas of werktas mee kunnen nemen, en dat de fiets sterk is en niet al te kwetsbaar in een fietsenstalling. Een elektrische transportfiets is voor deze groepen gebruikers een heel goede keuze.

Kijk bij de links hierboven voor alle beste fietsen uit de diverse tests.
-->