Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Deze elektrische transportfietsen zijn de beste elektrische schoolfiets

Deze elektrische transportfietsen zijn de beste elektrische schoolfiets


De transportfiets is onder scholieren met afstand de populairste schoolfiets. Een transportfiets ziet er cool uit, en met een mand of krat op de voordrager neem je makkelijk je schooltas mee. Maar wat als je ver naar school moet fietsen? Dan is een elektrische transportfiets een uitkomst. Hier de beste elektrische schoolfietsen.


Wij hebben vijf elektrische transportfietsen geselecteerd die zeer goed geschikt zijn als elektrische schoolfiets. Deze e-bikes zijn goed en kwaliteit en toch betaalbaar.

Gazelle Miss Grace C7 e-bike

De Miss Grace is een geweldige schoolfiets voor meisjes, met of zonder elektrische motor. De e-bike versie van deze populaire damesfiets is er als Gazelle Miss Grace C7 HFP (met Panasonic voorwielmotor en als Gazelle Miss Grace C7 HMB (met Bosch middenmotor).De Gazelle Miss Grace met Bosch motor biedt meer power, is stiller en heeft naast een rotatiesensor ook een krachtsensor en snelheidssensor zodat de ondersteuning beter naar de omstandigheden aangepast kan worden. Ook beschikt de HMB over een hydraulische velgrem in plaats van een rollerbrake en een V-brake.

De Gazelle Miss Grace C7 HMB is dus beter dan de HFP, maar de adviesprijs ligt ook 500 euro hoger. Hoewel het prijsverschil minder groot is via de bovenaan te verkrijgen hoge online korting blijft deze aanzienlijk. Voor een schoolfiets vinden we de veel goedkopere Gazelle Miss Grace C7 HFP dan ook een betere koop. Of de scholier moet dusdanig ver van school wonen dat de actieradius van gemiddeld 70 kilometer (of onder ideale omstandigheden 110 kilometer) niet toereikend is. Het bereik van de HMB ligt namelijk hoger.

Kijk bij de aanbiedingen van Gazelle fietsen voor de actuele prijs van deze goede elektrische schoolfiets.

Gazelle HeavyDutyNL

Voor meiden heeft Gazelle de Miss Grace, voor jongens is de Gazelle HeavyDutyNL een geweldige elektrische schoolfiets. Deze coole e-bike heeft een echte urban uitstraling en de Bosch middenmotor zorgt voor bijzonder goede en krachtige ondersteuning. Dit is dezelfde goede Bosch motor als in de bovenstaande Miss Grace.


Ook de zeven versnellingen helpen je bij het plezierig en optimaal fietsen onder alle omstandigheden. Met deze elektrische transportfiets kar je echt fluitend naar school.

Ook de actuele prijs van de Gazelle HeavyDutyNL is te vinden bij de eerder genoemde aanbiedingen van Gazelle fietsen.

Cortina E-U4 Transport

Cortina is een hip fietsmerk dat onder scholieren razend populair is Dit merk mag dan ook niet ontbreken in deze lijst. Een heel goede elektrische schoolfiets van dit Nederlandse lifestyle fietsmerk is de Cortina E-U4. Deze elektrische transportfiets is te koop als N3 (3 versnellingen, N7 (7 versnellingen) en RAW (8 versnellingen)De Cortina E-U4 Transport is een goed betaalbare e-transportfiets met een stevig maar mooi vormgegeven frame. Je kunt kiezen uit diverse accu's en het is een veilige fiets met een gesloten kettingkast en goede rollerbrakes. Een nadeel is dat de fiets wat zwaar kan sturen als je de voordrager heel zwaar belast.

Kijk voor de actuele lage prijs van deze goede elektrische schoolfiets bij de aanbiedingen Cortina fietsen.

Brinckers Baker F3

Een klassieke "bakkersfiets" maar dan wel met een aangename trapondersteuning via een krachtige middenmotor. Heuvels en tegenwind? Daar lach je om! En ook op andere punten is deze elektrische transportfiets helemaal bij de tijd.De Brinckers Baker F3 is een sterke veilige e-bike met alles dat je wenst op een elektrische schoofiets. Zoals een stevige vorodrager, een stevige achterdrager, een overzichtelijk display, veilige remmen, een stuurslot en een dubbele standaard. Om diefstal te voorkomen is er standaard een Abus ringslot aanwezig dat je nog kan uitbreiden met een insteek-kettingslot.

Vind je drie versnellingen te weinig? Kies dan voor de Brinckers Baker F7. Dat is een versie met 7 versnellingen. Ook die e-bike vind je bij de aanbiedingen Brinckers fietsen.

Victesse Atlas N3 HF

Rekening houdend met de hoge online korting via bovenstaande link is deze Victesse e-bike een opvallend goedkope elektrische fiets van prima kwaliteit. Het is een super-degelijke elektrische transportfiets met een Shengyi voorwielmotor. Deze e-bike kan tegen een stootje en dat is een belangrijke eigenschap voor een schoolfiets.Het is een eenvoudige stevige fiets. Veilig en niet storingsgevoelig. Er is keuze uit diverse accu's zodat je kunt volstaan met een goedkopere versie als je niet te ver naar school hoeft te fietsen en voor een meer krachtige accu als je ver van school woont. Woon je in heuvelachtig gebied, dan bieden de drie versnellingen van deze elektrische transportfiets misschien wat te weinig keuze als de weg flink omhoog loopt.

Zie ook: 


Foto bovenaan: Gazelle


Onderwerpen:
Elektrische schoolfietsen, elektrische transportfietsen, e-bike scholieren, elektrische fiets scholier.
-->