Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Video: Kijkje in de Batavus fietsfabriek

Video: Kijkje in de Batavus fietsfabriek


In deze video's nemen we een kijkje in de Batavus fietsfabriek in Heerenveen. Van ontwerpstudio tot de eindcontrole van de gefabriceerde fietsen, je kunt het hele productieproces van de Batavus fietsen volgen. Hoe wordt een fiets gemaakt? Hier zie je het in beeld.

Eigen fietswielen
Batavus is een fietsfabrikant die een groot deel van zijn onderdelen zelf produceert zo heeft de Friese fietsfabrikant zijn eigen wielenmakerij waar spaken opgespannen en de wielen uitgebalanceerd worden. Wielen zijn enorm belangrijk voor het comfort van het fietsen. Daarom wil Batavus om de kwaliteit te bewaken de productie van de fietswielen niet uit handen geven.

Tip: Hier koop je online Batavus fietsen met hoge korting


De lakstraat
Ook het lakken van de frames gebeurt geheel in Heerenveen. In de eigen lakkerij van Batavus worden de kleuren samengesteld en de frames gecoat en gelakt. Vervolgens worden de lagen met zeer hoge temperaturen uitgehard. Er worden wel vijf lagen lak aangebracht! De lak heeft dezelfde kwaliteit als autolak en blijft daardoor heel lang mooi.De montage
Het mooiste deel van de Batavus fabriek is de montagelijn waar dagelijks honderden fietsen in elkaar gezet worden. Dit is een mix van machines en handwerk.
Het testcentrum
Om een hoge kwaliteit te garanderen is testen en controleren nodig, en dat gebeurt continue in het Batavus testcentrum. Fietsen en onderdelen worden hier uitgebreid getest.-->