Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Moederfiets: Informatie, aanbiedingen, tips

Moederfiets: Informatie, aanbiedingen, tips

Moederfietsen zijn ideale fietsen voor moeders die hun kinderen op de fiets vervoeren. Een moederfiets biedt meer ruimte voor fietszitjes en een moederfiets is veiliger omdat deze fiets is voorzien van voorzieningen die er voor zorgen dat een mammafiets minder snel valt. Hier informatie over moederfietsen en aanbiedingen van deze fietsen voor moeders, vaders en de oppas.Een moederfiets is een fiets met extra voorzieningen om kinderen veilig op de fiets mee te nemen. Doordat moederfietsen geen nadelen hebben ten opzichte van gewone fietsen kun je een moederfiets ook blijven gebruiken als je geen kinderen meer op de fiets meeneemt. Een moederfiets is dus een goede keuze als je een fiets koopt.


Wat is een moederfiets?

Een moederfiets is een speciaal model fiets geschikt voor het vervoeren van kinderen op de fiets. Ook pappa's mogen natuurlijk op deze fiets, en ouderen of zwaardere mensen vinden een moederfiets vaak ook aantrekkelijk. Geen probleem, een moederfiets is een gewone damesfiets met wat aanpassingen.

Omdat veel vaders (maar ook opa's, oma's en oppas) ook de kinderen op de fiets meenemen, en daarom voor een goede moederfiets kiezen, wordt de moederfiets ook wel familiefiets genoemd.

Zo bieden moederfietsen meer ruimte tussen stuur en zadel. Hierdoor is er meer ruimte voor een kinderzitje. Moederfietsen zijn verder voorzien van een dubbele fietsstandaard zodat ze minder snel omvallen terwijl ze zwaar beladen zijn, bijvoorbeeld met een kindje of met boodschappen. Verder is het frame van een moederfiets er op berekend om meer gewicht te dragen. De banden zijn vaak breder, en ook de bagagedrager is sterker zodat deze beter geschikt is voor het dragen van een achterdrager plus kind.

Waar koop je moederfietsen?

Nagenoeg alle fabrikanten van fietsen hebben wel één of meerdere moederfietsen in hun collectie. Er is dus een ruime keuze uit moederfietsen. Deze mammafietsen zijn er ook in vele prijsklassen. Een moederfiets van een A-merk als Gazelle of Sparta is natuurlijk duurder dan de moederfiets van een budgetmerk.

Kijk bij de aanbiedingen van moederfietsen voor aanbiedingen van de beste online winkels die diverse merken mammafietsen leveren. Online zijn moederfietsen, net zoals andere fietsen, online veel goedkoper omdat er zeer hoge kortingen gegeven worden.

Elektrische moederfietsen

In opkomst is de elektrische moederfiets. Moederfietsen zijn vaak zwaar beladen, met boodschappen en één of twee kinderen, en hoewel ze daar op berekend zijn kan dat best zwaar fietsen zijn. Een motortje die je trapondersteuning geeft is daarom erg makkelijk. Veel moederfietsen zijn daarom ook als elektrische fiets te koop.

Meer informatie moederfietsen

Meer weten over moederfietsen. Bijvoorbeeld over populaire modellen of over de resultaten van testen van moederfietsen? Kijk dan bij onze artikelen over moederfietsen voor meer informatie en tips.

Foto's: Gazelle


Onderwerpen:
Wat is de beste moederfiets? Waar vind je goede moederfietsen aanbiedingen? Wat kost een elektrische moederfiets? Wat zijn goede maar goedkope moederfietsen? Op deze vragen vind je hier boven antwoord. Met alle informatie en tips over moederfietsen / mammafietsen / familiefietsen. Plus online aanbiedingen van goede moederfietsen bij de goedkoopste online winkels.
-->