Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » VYDZ fixies. Hippe stadsfietsen

VYDZ fixies. Hippe stadsfietsen

Op zoek naar een originele hippe stadsfiets? Bekijk dan eens de fietsen van VYDZ. 


Deze kleine Nederlandse fietsfabrikant maakt bijzonder kleurige stadsfietsen die zijn gebaseerd op de fixed gear bikes (fixies) die de Amerikaanse fietskoeriers gebruiken.

Deze bijzonder hippe fietsen van VYDZ zijn licht, stevig, snel en heel erg kleurrijk. Het zijn opvallende fietsen die in meerdere uitvoeringen te koop zijn.

Wat is een fixie?

Een echte fixie zoals de Amerikaanse fietskoeriers deze gebruiken beschikken niet over remmen, kennen geen versnellingen en je kunt de trappers niet stil houden onder het rijden. De trappers staan namelijk direct in verbinding met het achterwiel.

De fixie stamt af van de fietsen zoals deze bij het baanwielrennen worden gebruikt. De fietskoeriers in Amerika brachten de fixies naar de weg. Ze voelen zich met deze fietsen één met de weg. Maar deze fixies zonder remmen, waarbij je je voeten ook niet stil kunt houden, zijn echter levensgevaarlijk.

Zie ook: Aanbiedingen van fixie fietsen


Aangepaste fixies van VYDZ

Daarom is de fixie zoals VYDZ deze op de markt brengt aangepast zodat je een fietstocht in drukke steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem en Eindhoven ook kunt overleven. De VYDZ fixies beschikken over een terugtraprem en je kunt je trappers gewoon stil houden onder het rijden. Deze bijzondere single speed fietsen hebben echter wel helemaal de uitstraling van de echte Amerikaanse fixies.

Omdat fixies zijn samengesteld uit weinig onderdelen zijn het relatief goedkope fietsen. Dat geldt ook voor de VYDZ fixies. Kijk op onderstaande pagina voor alle informatie.


We hebben momenteel helaas geen aanbiedingen van VYDZ fietsen.

Onderwerp:
VYDZ is een Nederlandse fabrikant van hippe stadsfietsen die zijn gebaseerd op de fixie bike die in Amerika door fietskoeriers wordt gebruikt. In tegenstelling tot een echte fixie kun je bij een VYDZ fiets wel je voeten stil op de pedalen houden tijdens het rijden en hebben VYDZ fietsen ook een rem in de vorm van een terugtraprem. Dit maakt een VYDZ fiets een stuk veiliger in het verkeer dan een echte fixie zonder remmen waarbij pedalen en wielen altijd gelijktijdig draaien. Hierboven informatie over VYDZ fietsen en fixy fietsen. 

Foto's: VYDZ


-->