Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Beste elektrische fiets voor een lage prijs: Batavus Fonk E-Go

Beste elektrische fiets voor een lage prijs: Batavus Fonk E-Go

De Batavus Fonk E-Go e-bike is diverse malen uitgeroepen tot beste koop en is tevens als beste schoolfiets (elektrisch) getest. Hier informatie over deze relatief goedkope elektrische fiets.

sparta fonk e-go beste goedkope elektrische fiets test

De Batavus Fonk E-Go e-bike is een heel goede elektrische fiets die ook heel betaalbaar is. De Batavus Fonk E-Go is onder andere uitgeroepen tot beste koop in de E-bike Fietstest, de beste koop in de Telegraaf Fietstest en tot beste schoolfiets in de Nationale Schoolfietstest van het AD.

Naast de voordelige Fonk E-Go is er ook een luxere Batavus Fonk E-Go Plus. Het verschil is dat de Plus versie over een middenmotor beschikt en de "gewone" Fonk over een voorwielmotor. 

Met een middenmotor rijdt een elektrische fiets fijner met een trapondersteuning die natuurlijk aanvoelt. De ondersteuning vindt namelijk plaats waar je zelf kracht zet, op de pedalen. Daarom lijkt het alsof het je eigen kracht is. Bij een voorwielmotor heb je meer het gevoel dat je getrokken wordt.

Een middenmotor is echter duurder in de productie daarom ligt de (advies)prijs van de middenmotor versie van de Batavus Fonk E-Go 300 euro hoger dan die van de goedkoopste Batavus Fonk E-Go.





Elektrische stadsfiets

De Batavus Fonk E-Go is dan ook in eerste instantie een elektrische stadsfiets. Dat betekent overigens niet dat je er geen lange fietstochten buiten de stadsgrenzen mee kunt maken, maar het betekent dat deze Batavus elektrische fiets in de eerste plaats is ontwikkeld voor gebruik in het stadsverkeer.

Met bijvoorbeeld een hoge zit rechtop (voor een goed overzicht van het verkeer) en een stevige constructie met bijvoorbeeld weggewerkte kabels om te voorkomen dat de e-bike in de fietsenstalling beschadigd raakt.

Deze degelijkheid blijkt bij de Batavus Fonk E-Go verder onder andere uit een led-lamp die bovenop het stuur zit in plaats van er voor zodat hij veel minder snel kan beschadigen. Ook zijn de kabels zo weggewerkt dat je niet achter een ander stuur blijft haken. Allemaal voorzieningen om te voorkomen dat je je fiets in een druk fietsenrek beschadigd.

Dit maakt de Batavus Fonk E-Go ook zeer geschikt als elektrische schoolfiets. Daarbij worden dit soort eigenschappen immers ook zeer op prijs gesteld. Het is dus geen toeval dat het Algemeen Dagblad de Batavus Fonk E-Go als beste schoolfiets heeft getest.

Wat de Batavus Fonk E-Go ook erg geschikt maakt als stadsfiets is zijn makkelijke wendbaarheid en soepel bediening. Een prima fiets om mee in de drukte te fietsen en om obstakels te vermijden.

Kijk bij de bovenstaande aanbiedingen voor alle specificaties en informatie en voor de laagste prijs van de Batavus Fonk E-Go, de beste goedkope elektrische fiets en beste schoolfiets uit diverse e-bike tests.


Zie ook: 

Onderwerp:
Aanbiedingen en informatie over de Batavus Fonk E-Go en de Batavus Fonk E-Go Plus. Dit is een heel betaalbare elektrische fiets. Vooral de versie met voorwielmotor is een goede goedkope e-bike. Hierboven vind je aanbiedingen.
-->