Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Wat is een goede moederfiets / goede vaderfiets?

Wat is een goede moederfiets / goede vaderfiets?

Een moederfiets (ook wel mammafiets genoemd) is een damesfiets die optimaal is om kinderen en boodschappen te vervoeren. Een goede moederfiets is bijvoorbeeld veel beter berekend op het plaatsen van een kinderzitje dan een gewone damesfiets of stadsfiets.


Wij kijken hier naar de voorwaarden waaraan een goede moederfiets moet voldoen. We geven tips en informatie over de moederfiets en wijzen je de weg naar aanbiedingen van goede moederfietsen bij goedkope online aanbieders van fietsen.

Om met het laatste te beginnen. Bij de aanbiedingen van moederfietsen vind je het aanbod aan mammafietsen van de beste online fietsenwinkels. Je kunt daar zien wat er allemaal aan goede moederfietsen te koop is en wat deze mammafietsen kosten. Je vind er moederfietsen voor prijzen vanaf zo'n 300 euro.

Ook voor pappa, opa, oma en de oppas
Een moederfiets mag dan moederfiets heten, in een tijd dat vader ook vaak met kinderen rondfietst mag zo'n fiets ook wel vaderfiets op pappafiets genoemd worden. Deze op zich universele fiets wordt daarom tegenwoordig ook wel familybike of familiefiets genoemd. 

Ook voor een oma, opa of oppas is een moederfiets / vaderfiets / familiefiets een interessant soort fiets. Het is immers een gewone stadsfiets, maar dan met extra stevigheid, extra ruimte en extra veiligheid (zie hieronder). En dat is immers nooit verkeerd. Ook niet als je zo'n fiets zonder kinderen gebruikt.

Informatie moederfiets

Maar wat is een moederfiets? Hieronder hebben we een lijstje van kenmerken opgesteld waaraan een goede moederfiets moet voldoen:

Afstand tussen stuur en zadel: Dit is een belangrijk kenmerk van moederfietsen. De ruimte tussen het zadel en het stuur is breder dan gebruikelijk zodat je makkelijker een voorzitje kunt monteren en het kindje meer ruimte heeft.

Lage instap: Ook heel belangrijk. Bij een lage instap kun je veel makkelijker op en afstappen. Een lage instap wordt niet alleen door moeders gewaardeerd maar bijvoorbeeld ook door ouderen. Dit geldt overigens voor meer kenmerken van een moederfiets.

Stuurslot: Door een stuurslot kan het stuur niet meer bewegen en kun je kinderen veel veilig in een voorzitje of achterzitje zetten.

Middenbok: De middenbok is een standaard die midden onder de fiets staat. Bij het uitklappen til je de fiets als het ware over de standaard. Met een middenbok staat de fiets veel steviger dan bij een normale zijstandaard. Ook dit maakt het in en uit een fietsstoeltje tillen veel veiliger.

Langere bagagedrager: Bij een goede moederfiets is de bagagedrager wat langer zodat er meer ruimte is voor een achterdrager. Ook het kind heeft zo meer ruimte als hij of zij achterop de fiets zit.

Versnellingen: Versnellingen hoeven niet perse op een moederfiets, maar als je zwaar beladen bent is het wel fijn als je op of af kunt schakelen bij wind of heuveltjes.

Veel van de kenmerken van een moederfiets zijn ook voor niet moeders plezierig. Zo bieden ze meer stabiliteit en meer ruimte voor boodschappen. Goede moederfietsen worden daarom niet alleen door mamma's gebruikt en zijn nog steeds fijn in het gebruik als de kinderen groter worden.

Bij de bovenaan genoemde aanbiedingen van moederfietsen vind je alle goede moederfietsen tegen een lage prijs.


Onderwerp:
Wat is een goede moederfiets? Hierboven kijken we naar de eigenschappen die een fiets moet hebben om een goede moederfiets / goede vaderfiets genoemd te worden. Ook vind je er interessante aanbiedingen van goede moederfietsen / goede vaderfietsen.
-->