Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Wat is een moederfiets?

Wat is een moederfiets?

Een moederfiets (ook wel mammafiets genoemd) is een damesfiets die optimaal is om kinderen en boodschappen te vervoeren. Een moederfiets is bijvoorbeeld veel beter berekend op het plaatsen van een kinderzitje dan een gewone damesfiets.


Wij kijken hier naar de voorwaarden waaraan een goede moederfiets moet voldoen. We geven tips en informatie over de moederfiets en wijzen je de weg naar aanbiedingen van goede moederfietsen.

Om met het laatste te beginnen. Bij de aanbiedingen van moederfietsen vind je het aanbod aan mammafietsen van de beste online fietsenwinkels. Je kunt daar zien wat er allemaal aan moederfietsen te koop is en wat ze kosten. Je vind er moederfietsen voor prijzen vanaf zo'n 300 euro.

Informatie moederfiets

Maar wat is een moederfiets? Hieronder hebben we een lijstje van kenmerken opgesteld waaraan een goede moederfiets moet voldoen:

Afstand tussen stuur en zadel: Dit is een belangrijk kenmerk van moederfietsen. De ruimte tussen het zadel en het stuur is beder dan gebruikelijk zodat je makkelijker een voorzitje kunt monteren en het kindje meer ruimte heeft.

Lage instap: Ook heel belangrijk. Bij een lage instap kun je veel makkelijker op en afstappen. Een lage instap wordt niet alleen door moeders gewaardeerd maar bijvoorbeeld ook door ouderen. Dit geldt overigens voor meer kenmerken van een moederfiets.

Stuurslot: Door een stuurslot kan het stuur niet meer bewegen en kun je kinderen veel veilig in een voorzitje of achterzitje zetten.

Middenbok: De middenbok is een standaard die midden onder de fiets staat. Bij het uitklappen til je de fiets als het ware over de standaard. Met een middenbok staat de fiets veel steviger dan bij een normale zijstandaard. Ook dit maakt het in en uit een fietsstoeltje tillen veel veiliger.

Langere bagagedrager: Bij een goede moederfiets is de bagagedrager wat langer zodat er meer ruimte is voor een achterdrager. Ook het kind heeft zo meer ruimte als hij of zij achterop de fiets zit.

Versnellingen: Versnellingen hoeven niet persé op een moederfiets, maar als je zwaar beladen bent is het wel fijn als je op of af kunt schakelen bij wind of heuveltjes.

Veel van de kenmerken van een moederfiets zijn ook voor niet moeders plezierig. Zo bieden ze meer stabiliteit en meer ruimte voor boodschappen. Moederfietsen worden daarom niet alleen door mamma's gebruikt en zijn nog steeds fijn in het gebruik als de kinderen groter worden.
-->