Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Batavus MTB / ATB / mountainbikes

Batavus MTB / ATB / mountainbikes


Batavus is een merk dat vooral geassocieerd wordt met degelijkheid. Een beetje saai zelfs. Toch maakt Batavus ook heel sportieve fietsen. Racefietsen, maar ook mountainbikes (ook MTB of ATB genoemd). Het zijn moddervreters van prima kwaliteit. Stoer en niet bang voor een spatje modder.

Kijk voor de Batavus mountainbikes en hun (laagste) verkoopprijs bij de aanbiedingen van Batavus fietsen.

De serie mountainbikes van Batavus heeft als naam een nummer gekregen (daar is ie toch weer, die degelijkheid). Het begint met de Batavus 1.1 die op het moment dat we dit schrijven voor een scherpe prijs van 394 euro wordt aangeboden. Voor dat geld krijg je een heel leuke mountainbike / mtb / atb.

Batavus 1.1 MTB
De Batavus 1.1 2011 is een stoere MTB die voor is afgemonteerd met Shimano Alivio en voor met Shimano Altus. De Batavus 1.1 moutainbike heeft 24 versnellingen, een Suntour XCM-V3 verende voorvork met lock-out, een aluminium Tri-angle frame en brede banden. De Batavus 1.1 ATB is uitgevoerd in trendy kleuren en met stoere details. Een prima moutainbike om te zien en te rijden.

Batavus 1.3 MTB
En dat is nog maar het basis model. Dan is er ook nog de Batavus 1.3 mountainbike met Tektro Auriga Comp hydraulische schijfremmen.

Batavus 1.5 MTB
De Batavus 1.5 mountainbike gaat nog een stapje verder. Deze Batavus ATB is afgewerkt met Shimano Alivio voor en Shimano Deore achter. echt topmateriaal voor een topfiets.

Batavus 2.1 MTB
De tweede Batavus serie start met de Batavus 2.1 ATB. Deze is achter afgemonteerd met Shimano Deore SLX onderdelen en voor met Shimano Deore. Ook deze topmountainbike beschikt over hydraulische schijfremmen. Verder meldt het lijstje met specificaties een Suntour Raidon Ari verende voorvork met remote lock-out, een Shimano Deore Octalink crank, Alex aluminium dubbelwandige velgen en Wellgo M-21 pedalen. En 27 versnellingen.


Batavus 2.1 MTB
Topmodel is de Batavus 2.1 moumtainbike. Prijzig, maar dan heb je ook wat. 27 versnellingen Shimano Deore XT met hydraulische Avid Elixir-R schijfremmen, Mavic velgen en Rockshox Recon verende voorvork. Een top ATB van Batavus!

Kijk hier voor de Batavus mountainbikes en hun (laagste) verkoopprijs
-->