Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Stella Vicenza Superior e-bike (review)

Stella Vicenza Superior e-bike (review)

Een review van de Stella Vicenza Superior elektrische fietsen. De Stella Vicenza Superior FDS (voorwielmotor) en de Stella Vicenza Superior MDB (middenmotor).

Stella Vicenza Superior FDST e-bike review

Één van de meest populaire Stella e-bikes is de Stella Vicenza Superior. Deze elektrische fiets is in diverse varianten te koop, maar in alle gevallen zijn het prima elektrische fietsen met een hoog rijcomfott, een goede kwaliteit en een aantrekkelijke prijs. Maak hier kennis met de Stella Vicenza Superior.

De Stella Vicenza Superior e-bikes kun je in eerste instantie onderverdelen in de MDB en de FDST versie. Hierbij staat MDB voor Middenmotor Bosch en FDST voor Frontmotor (voorwielmotor) Stella. En dan zijn er nog modellen met verschillende schakelsystemen, dames en heren modellen en kleinere verschillen. 

Overzicht Stella Vicenza Superior e-bikes

Kijk hier onder voor alle elektrische fietsen uit de Stella Vicenza Superior serie, hun specificaties en prijs.

Stella Vicenza Superior MDB

Het frame van beide Stella elektrische fietsen is hetzelfde, maar het zijn de motoren die het verschil maken. De middenmotor is altijd de minst goedkope variant, maar wel de versie die het meest plezierig rijdt. De MDB versie is voorzien van een Bosch middenmotor.

Een middenmotor heeft de ondersteuning niet op het voorwiel (zoals een voorwielmotor) of op het achterwiel (zoals een achterwielmotor) maar op de pedalen. Dat is ook de plek waar je zelf de kracht zet, dus het zal je niet verbazen dat de middenmotor ondersteuning veel plezieriger en natuurlijker aanvoelt. Alsof je zelf deze trapkracht geeft.

Bovendien is de Bosch Active Line middenmotor die de Stella Vicenza Superior MDB gebruikt binnen deze midden motoren een topper. Deze fietsmotor is fluisterstil maar krachtig (250 Watt, 40 Nm) en biedt 4 ondersteuning standen. Voor wat betreft de fietsaccu kun je kiezen tussen drie Bosch Racktype accu's waarbij het topmodel een actieradius tot maximaal 160 kilometer biedt.

Ook op andere punten is de Stella Vicenza Superior MDB ondanks zijn aantrekkelijk lage prijs een goede en comfortabele e-bike, met zijn dual shock voorvork, hydraulische schijfremmen, overzichtelijke Bosch Purion display, krachtsensor en 7 Shimano Nexus versnellingen.

Kijk voor een online brochure met alle specificaties, foto's en prijzen van de Stella Vicenza Superior MDB bij de bovenstaande link maar de Stella Vicenza Superior modellen.

Stella Vicenza Superior FDST

Een goedkopere versie van de Stella Vicenza Superior e-bike is de FDST die is voorzien van de eigen Eleon voorwielmotor van Stella. Je mist bij de Stella Vicenza Superior FDST het extra comfort van een voorwielmotor, maar de Stella Eleon motor heeft weer het voordeel van 9 ondersteuningsstanden en de actieradius is iets hoger door de meer zuinige fietsmotor.

En ook de dual shock voorvork en hydraulische schijfremmen zijn op dit model van de Stella Vicenza Superior e-bike aanwezig. En de Stella Vicenza Superior FDST versie beschikt over een Shimano Nexus 8 naafversneling (8 versnellingen) en dagverlichting.

Bij de AD Fietstest is de Stella Vicenza Superior FDST als Zeer Goed getest op alle onderdelen.

Kijk voor alle details bij het bovenstaande overzicht met alle Stella Vicenza Superior modellen. Daar kun je ook de brochure met alle actuele prijzen en gegevens downloaden.Samenvatting:
De Stella Vicenza Superior e-bike is een populaire elektrische fiets van Stella. Deze goede maar relatief goedkope e-bike is verkrijgbaar met Bosch middenmotor (Stella Vicenza Superior MDB) en met Stella Eleon voorwielmotor (Stella Vicenza Superior FDST). Hierboven alle informatie en prijs van deze Stella e-bike versies.
-->