Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle Orange C7+ (review)

Gazelle Orange C7+ (review)


De Gazelle Orange is het grote succesnummer van de Gelderse fietsfabrikant. De Orange is er in vele versies (ook elektrisch). Wij kijken hier naar de Gazelle Orange C7+, een versie zonder elektrische ondersteuning.


De Gazelle Orange C7+ is een stadsfiets met een weinig spectaculair design. Deze Gazelle doet niet mee aan de trend van de retro fietsmodellen zoals de transportfiets en de omafiets, maar ook niet aan de trend van de moderne trendy stadsfietsen. Voor die doelgroep heeft Gazelle de CityZen, de CityGo en de Van Stael al.De Gazelle Orange is een no-nonsense fiets die qua design niet opvalt maar wel comfortabel is om op te rijden. Zo beschikt deze fiets over een verende voorvork en een verende zadelpen. 7 versnellingen zorgen er voor dat je ook zonder elektrisch motortje de wind kunt trotseren en de fiets is voorzien van veilige en onderhoudsarme rollerbrakes.


Een voordrager heeft deze Gazelle fiets niet, maar wel een stevige achterdrager met snelbinders. De combi van een neutraal design, een hoog rijcomfort en veel degelijkheid zal oudere fietsers aanspreken, maar het maakt deze fiets ook heel geschikt als schoolfiets.

En hoewel het geen moederfiets is kunnen mamma's ook veel plezier beleven aan de Gazelle Orange C7. Het damesmodel heeft een redelijk lage instap en de bagagedrager is voorzien van een Yepp Easyfit window. Met één klik kun je een Yepp fietszitje bevestigen.


Beoordeling Gazelle Orange C7+

+ Een heel degelijke fiets
+ Deze stadsfiets is dankzij zijn 7 versnellingen en hoge rijcomfort ook zeer geschikt voor langere fietstochten.
+ Er is ook een e-bike versie beschikbaar.
+ De fiets beschikt over een veilig gesloten kettingkast.
- Het design is mooi, maar niet opvallend


Een ander nadeel kan de prijs zijn. De Orange C7+ behoort tot de duurdere Gazelle stadsfietsen, wat gezien de kwaliteit en het comfort niet verwonderlijk is. Gelukkig kun je deze mooie en goede fiets online met hoge korting kopen. Dat scheelt veel geld.


Samenvatting:
Lees hier boven het review van de Gazelle Orange C7+. De Gazelle Orange C7 Plus is een goede comfortabele fiets zonder al te veel gedoe. De Gazelle Orange is er ook als elektrische fiets, maar dit betreft de "gewone"versie. Deze Gazelle Orange C7+ blinkt vooral uit in fiets comfort.


-->