Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Beste regenkleding kopen

Aanbiedingen van de beste winkels waar je regenkleding goedkoop online koopt en tips voor bij het vinden van de voor jou beste regenkleding.

beste regenkleding fiets

Bij onderstaande webwinkels kun je het beste regenkleding kopen. Goede regenkleding als een regenjas, regenbroek, regenpak of regenponcho tegen de laagste prijs.

Het betreft regenkleding voor op de fiets, maar ook andere regenkleding.

Zie ook


Beste regenkleding uit de test

Ook regenkleding wordt regelmatig getest, door bijvoorbeeld de ANWB, de Consumentenbond, door vergelijkingssites, outdoor magazines en andere specialisten. Bij de beste regenkleding uit de tests vind je al deze beste regenkleding.

Je vind daar onder andere de beste regenjassen voor kinderen en de beste regenjassen voor dames en heren uit de test. Maar ook de beste regencape en regenponcho voor op de fiets, de beste regenbroek, de beste regenlaarzen en het beste regenpak dat je onder het fietsen droogt houdt.

Tips goede regenkleding voor op de fiets

Zoek je de beste regenkleding specifiek voor gebruik op fiets, dan kom je vaak op heel andere regenkleding uit dan bij andersoortig gebruik. Hieronder vind je informatie over de beste regenkleding voor op de fiets.

Regencape / regenponcho

Populaire regenkleding voor op de fiets is de regencape of regenponcho. Dit is regenkleding die je snel kunt aantrekken als je eerste regendruppels vallen, en die je net zo snel weer uittrekt als de regen stopt. Bovendien kun je een goede regenponcho of goede regencape klein opvouwen zodat je deze makkelijk mee kunt nemen.

De vrolijkste en handigste regencape/poncho van Nederland

Happy Rainy Days regen cape


De beste regencape en beste regenponcho vind je bij de beste regenkleding test hier boven. Meer informatie over deze fietskleding voor de regen vind je hier onder.
Regencapes worden door vele fabrikanten gemaakt. Het aanbod loopt uiteen van een heel goedkope regencape die je na gebruik weggooit tot een heel goede regenponcho waarvan je vele jaren plezier hebt.

Goede regencapes en goede regenponcho's voor op de fiets worden onder andere gemaakt door Vaude, Happy Rainy Days, AGU en Btwin, maar ook door minder bekende (en vaak goedkope) regencape fabrikanten. Bij de bovenstaande regenkleding aanbiedingen vind je al deze fietsponcho's.

Regenpak fiets

Andere regenkleding voor op de fiets is een regenpak. Van alle fiets regenkleding is een regenpak de regenkleding die je het meest droog houdt. Een regenpak bestaat uit een regenjack en regenbroek en beschermt dus je hele lichaam tegen de regen en de wind.

Om droog te blijven is het wel belangrijk dat een regenpak goed ventileert. Tijdens het fietsen door de regen lever je immers een inspanning en als je zwaar gaat transpireren wordt je alsnog nat.


AGU regenpak fiets
AGU regenpak


Een goed regenpak voor op de fiets beschermt je dus niet alleen tegen de regen, de wind en eventuele kou, maar ook tegen transpiratie.

Goede regenpakken voor fietsers worden onder andere gemaakt door AGU, Helly Hansen, Jack & Jones, Regatta, Ralka, Tenson, Reece en Hydrowear, en leuke regenpakken voor kinderen worden gemaakt door o.a. Playshoes en Ducksday.

Hieronder vind je ze allemaal:

Fietsjack / regenjack fiets

Het nadeel van een compleet regenpak is dat je deze niet onderweg even snel aantrekt als het begint te regenen. De regen fietsjas is geen probleem, maar de regenbroek wel. Daarom kiezen veel fietsers voor een regencape of gebruiken alleen een regenjack en accepteren daarbij dat hun broek wel nat wordt.


Craft Verve wind en regenjack

Craft regenjack fiets


Gebruik je alleen de regenjas, dan hoef je geen regenpak te kopen maar volstaat alleen het regenjack. Let er wel op dat er aan een regenjack voor op de fiets andere eisen gesteld worden dan aan een standaard regenjas. 

Een fiets regenjas mag geen transpiratie veroorzaken, moet dusdanig kort zijn dat je er geen last van hebt tijdens het fietsen en moet dusdanig goed passen dat je je er goed in kan bewegen.

Ook is lang niet ieder fietsjack een goede regenjas voor op de fiets. Het fietsjack moet geheel waterdicht en winddicht zijn.

Kijk bij de beste regenkleding uit de test voor de best geteste regenjacks of kijk bij onderstaande beste fietsjacks die je droog houden tijdens het fietsen. Je vindt er onder andere goede regenjassen voor op de fiets van AGU, Craft, Rogelli, BBB Cycling, Castelli, Regatta en andere top merken, maar ook goede regenjacks van fabrikanten van goedkope regenkleding en goedkope fietskleding.

Overschoenen fiets

Ook overschoenen beschermen je tegen de regen en opspattend water. In dit geval alleen de voeten. Met overschoenen voorkom je dat je schoenen nat en / of vuil worden onder het fietsen.

Leuke hippe regenkleding voor dames

Veel vrouwen kijken niet alleen naar de functionaliteit van de regenkleding, ze willen er ook leuk uitzien als ze door de regen fietsen. Gelukkig komt er steeds meer regenkleding voor dames op de markt die de dames niet alleen beschermt tegen weer, wind en regen, maar er ook leuk, modieus en hip uitziet.

Kijk hier onder voor de leukste en mooiste regenkleding voor dames.


Zie ook:


Tips regenjassen en andere regenkleding

Kijk bij de kleding tips voor alle tips met betrekking tot regenkleding, regenjassen en andere jassen en kleding geschikt voor de regen.


Onderwerpen:
Op de pagina hierboven vind je links naar tips en informatie over alles dat met regenkleding op de fiets te maken heeft. De beste regenkleding uit de test en de beste winkels om deze beste regenkleding goedkoop online te kopen. Je vindt hier boven de beste regenpakken, regenjassen, regenbroeken en regenponcho's voor op de fiets, maar ook de beste overschoenen om bij regen en plassen je schoenen op de fiets droog te houden.
-->