Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Wat kan een smart e-bike?

Wat kan een smart e-bike?

Hier kijken we naar de mogelijkheden van een smart e-bike (een slimme elektrische fiets).

Sparta smart e-bike

Sparta heeft diverse smart e-bikes in zijn assortiment. Maar wat is een smart e-bike? En wat kan zo'n slimme elektrische fiets? Hier aandacht voor de smart e-bike.


Heel veel informatie via de Sparta Connect app
Zoals zoveel moderne slimme apparatuur staat de smart e-bike in contact met een app op je mobiele telefoon, waardoor de elektrische fiets toegang heeft tot internet, telefonie en GPS. Bij een Sparta e-bike werkt dat via de Sparta Connect app. 

Via deze app kun je precies zien waar je hebt gefietst en welke afstand je hebt afgelegd, maar ook hoeveel calorie├źn je daarbij hebt verbrand en hoeveel CO2 je hebt uitgespaard door de fiets te pakken in plaats van de auto.

Je fiets online
Maar de fiets krijgt ook een eigen sim-kaart. Deze staat dus altijd met internet in verbinding ook als je niet in de buurt bent. Hiervoor vraagt Sparta een kleine vergoeding van 2,95 euro per maand.

Altijd je fiets terugvinden
Waar had je je fiets ook alweer geparkeerd? Bij een Sparta slimme fiets is dat geen probleem. Via de track & trace functie op de app vind je hem altijd terug. En als je elders geparkeerde fiets valt of verplaatst wordt? Dan krijg je ook een melding op je mobiele telefoon. 

Daarbij kun je ook zien of de verplaatsing heel snel gaat (meer dan 50 km/u). In dat geval is er echt een probleem want heeft iemand je fiets meegenomen in een auto. Gelukkig kun je dan snel handelen en zien waar je fiets zich bevindt.

Ook als je accu leeg raakt of als je slimme elektrische fiets aan een onderhoudsbeurt toe is krijg je daarvan een melding via de Sparta Connect app.

Sparta smart e-bike (slimme elektrische fiets)
Sparta Smart e-bike


Slimme trapondersteuning
Maar het slimme van een Sparta smart e-bike zit hem ook in trapondersteuning. Een sensor registreert hoe hard je vaak je trapt en stemt dat af met de gekozen ondersteuningsstand. Zo is de elektrische fiets in staat om te bepalen of je meer of minder hulp bij het trappen wil hebben. Dit fiets heel relaxed.

Sparta heeft een hele serie smart e-bikes. Luxe elektrische fietsen, maar ook goedkopere instap modellen. Kijk bij de aanbiedingen van Sparta fietsen wat deze slimme fietsen (met hoge korting) online kosten.

Zie ook: Meer informatie en tips elektrische fietsen

-->