Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Gazelle stadsfietsen en toerfietsen (incl e-bikes)

Gazelle stadsfietsen en toerfietsen (incl e-bikes)

Gazelle stadsfietsen en toerfetsen


Met de term stadsfiets die je de meeste fietsen die zo genoemd worden te kort. Een goede stadsfiets gebruik je niet alleen binnen de grenzen van je stad of dorp. Een goede stadsfiets is ook geschikt voor langere fietstochten, bijvoorbeeld recreatieve fietstochten in het weekend of woon-werk of woon-school verkeer over langere afstanden. Gazelle maakt van deze goede stadsfietsen die ook goed en comfortabel genoeg zijn voor lange afstanden. Je kan ze dus ook gerust toerfiets noemen Hier informatie over deze goede Gazelle stadsfietsen en toerfietsen, waaronder ook de e-bike versies.

Gazelle Chamonix

Al jaren een topper bij Gazelle is de Chamonix serie. De Gazelle Chamonix is een lichte sportieve fiets die ook licht en comfortabel fietst. De Gazelle Chamonix is een echte allround fiets. Geschikt voor dagelijkse ritjes, maar ook comfortabel bij het afleggen van grote afstanden. Dankzij een comfortabel verende voorvork,  brede banden en een comfortabel zadel rijdt deze fiets ook geweldig op een slechte ondergrond.

Gazelle Chamonix (niet-elektrisch)
Gazelle Chamonix (niet-elektrisch)

Met of zonder e-bike motor
De Gazelle Chamonix serie bestaat uit wel acht modellen, waarvan er drie een motortje hebben. Het zijn prachtig vormgegeven slanke fietsen. Aan de Gazelle Chamonix e-bikes zie je niet eens af dat het een elektrische fiets is. 

Gazelle Chamonix elektrische fiets
Gazelle Chamonix elektrische fietsDe accu zit zo in het frame verwerkt dat je hem niet ziet (maar hij is wel uitneembaar). Door die accu is het frame van de Gazelle Chamonix e-bike wat dikker dan het frame van een Chamonix zonder trapondersteuning, maar niet merkbaar dikker dan de gemiddelde andere fiets (zie foto boven). Ook de middenmotor is heel mooi  de trapas weggewerkt.

De Gazelle Chamonix is er in diverse versies, met verschillende schakelsystemen, met ketting en met beltdrive, met en zonder trapondersteuning.Gazelle Orange

Een ander succesnummer van Gazelle is de serie Orange fietsen. Ook de Gazelle Orange is een echte allrounder die zowel met als zonder elektrische trapondersteuning verkrijgbaar is.

De Gazelle Orange kenmerkt zich door een ergonomisch design en een extreem stijf frame. De instap is breed en laag wat de Gazelle Orange ook bij ouderen erg populair maakt.

Gazelle Orange fiets

Gazelle Orange e-bike versie

Gazelle Orange met middenmotor
In tegenstelling tot bij de Gazelle Chamonix is de accu van de Orange wel "gewoon" onder de bagagedrager te vinden. De motor van de Gazelle Orange is ook een Bosch middenmotor. De middenmotor is de beste motor voor een elektrische fiets omdat deze de kracht het best overbrengt (op de trappers) en het meest natuurlijk aanvoelt. Alleen om de prijs te drukken wordt er vaak voor een voorwielmotor of achterwiel motor gekozen. Bij de Gazelle Orange heeft men echter voor kwaliteit gekozen.


Gazelle CityGo

Zoals de naam al aangeeft is de Gazelle CityGo meer een pure stadsfiets dan de Orange of de Chamonix. Niet dat de CityGo niet geschikt is voor lange tochten, integendeel (hij is er bijvoorbeeld ook als elektrische fiets), maar de Gazelle CityGo heeft wel allemaal voorzieningen die voor gebruik in de stad erg handig zijn.

Gazelle CityGo elektrische stadsfiets

Gazelle City Go elektrische stadsfiets


Deze Gazelle stadsfiets is bijvoorbeeld fietsstalling-proof. De voorlamp en achterlamp zijn helemaal geïntegreerd, kabels zijn in het frame weggewerkt, er is een speciale optionele beschermende voordrager en er wordt (helaas ook nodig in de stad) zowel een ringslot als een kabelslot meegeleverd. Deze Gazelle stadsfiets is zeer goed beschermt tegen zowel beschadiging als diefstal.

Gazelle CityGo e-bike
Ook de Gazelle CityGo is dus als elektrische fiets te koop. Deze maakt ook gebruik van een middenmotor, maar bij de CityGo is er gekozen voor een Shimano Steps motor. 

Gazelle Esprit

Ook de Gazelle Esprit kun je gerust tot de betere stadsfietsen rekenen. Het is een robuuste veilige fiets zonder poeha. Gewoon een goede Gazelle fiets met een licht aluminium frame. een stevige achterdrager, een niet-kwetsbare geïntegreerde koplamp en een achterlamp die ook in stilstand nog minutenlang blijft branden zodat je ondanks dat het een naafdynamo-lamp is veilig staat bij het stoplicht.

Gazelle Esprit elektrische stadsfiets

Gazelle Esprit (e-bike versie heren)


Je kan de Gazelle Esprit omtoveren tot transportfiets met de design voordrager van bamboe of metaal (dezelfde als bij de CityGo), en ook de Gazelle Esprit is als elektrische stadsfiets te koop. 

Ook als e-bike
Deze elektrische fiets is voorzien van een Bafang voorwielmotor wat heel gunstig is voor de prijs van deze Gazelle elektrische stadsfiets.


Gazelle Marco Polo

Met een fiets die Marco Polo heet kan natuurlijk best een stukkie gereden worden! De Gazelle Marco Polo is een sportieve lichte fiets, zeer geschikt voor recreatieve dagtochten en langere afstanden naar werk of school.

Het is een moderne strak ogende Gazelle fiets met een hoogwaardige afwerking. Licht en wendbaar, ideaal voor in druk verkeer. Vormgegeven in een moderne minimalistische stijl en kundig afgewerkt, met bijvoorbeeld glad afgewerkte lasnaden. Een echte urban lifestyle fiets.

In tegenstelling tot bovenstaande Gazelle fietsen is deze hippe stadsfiets niet als elektrische fiets verkrijgbaar. Dat past ook niet bij deze fiets.


Gazelle Van Stael

Een unieke stadsfiets is de Gazelle Van Stael. Een echte urban bike. een lifestyle fiets voor in de stad. Geen onderdeel te veel op deze bijzondere Gazelle fiets die is gebaseerd op een fiets uit 1915. Een echte retro fiets dus.

Gazelle Van Stael retro lifestyle fiets

Gazelle Van Stael retro lifestyle fiets
De Gazelle Van Stael is gemaakt van staal (goh, wat een verrassing), dit sterke materiaal maakt slanke buizen mogelijk die samenkomen in retro lugs. De lifestyle fiets van Gazelle is voorzien van een klassiek lederen Brooks zadel, retro racebanden en stalen spatborden.

En natuurlijk is deze retro fiets niet als e-bike verkrijgbaar. 
 

Gazelle Vento

Geen behoefte aan een hippe lifestyle fiets? De Gazelle Vento is weer zo'n lekkere allround stadsfiets / toerfiets zonder gedoe. Gewoon een lekker comfortabele fiets om meters mee te maken. Licht en comfortabel rijdend met zijn verende voorvork, Shimano Nexus versnellingsnaaf met 7 versnellingen en onderdelen van hoge kwaliteit.

Gazelle Bloom

De Gazelle Bloom is niet zomaar een stadsfiets maar een moederfiets (of familiefiets zoals dat tegenwoordig wat meer geëmancipeerd heet). Een moederfiets / familiefiets is een stadsfiets die langer is en daardoor meer ruimte heeft tussen zadel en stuur voor een kinderzitje voor. Ook is het frame extra sterk en beschikt de mammafiets over veilige voorzieningen zoals een stuurslot en een fietsstandaard met twee poten zodat de fiets met kinderen aan boord minder snel zal omvallen.

Gazelle Bloom moederfiets  stadsfiets

Gazelle Bloom familiefiets


De Gazelle Bloom voegt daar ook nog een sterke achterdrager aan toe, ideaal voor een kinderzitje achterop. 

Ook als elektrische fiets
Deze stadsfiets voor pappa's en mamma's (en andere die deze lekker ruime Gazelle fiets wel zien zitten) is ook te koop in versies met een Shimano middenmotor. Deze Gazelle elektrische stadsfietsen beschikken ook over een voordrager.

Meer Gazelle stadsfietsen


Zijn dit alle Gazelle stadsfietsen? Nee er zijn nog meer specifieke modellen. Deze vind je hier onder.


-->