Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Regencape (regenponcho) op de fiets

Regencape (regenponcho) op de fiets

Met een regenjas krijg je op de fiets vaak nog een natte broek en het aantrekken van een compleet regenpak, met regenbroek, is een heel gedoe. Daarom is de regencape (of regenponcho zoals deze tegenwoordig meestal genoemd wordt) heel populair bij fietsers.


Een regencape heeft als grootste voordeel dat je hem snel en makkelijk kunt aantrekken. Bovendien heeft een regencape (of regenponcho) meer bewegingsvrijheid dan een regenjas.

Een regencape is ook nog eens veilig in het verkeer. Vooral als je een opvallende kleur kiest of een regencape met reflecterende elementen koopt.

En de tijd dat regencapes een stuk saai plastic waren ligt ook wel achter ons. Sinds de regencape een regenponcho wordt genoemd is het niet zelden een hip en modieus kledingstuk. Veel fabrikanten besteden tegenwoordig echt aandacht aan het design van hun regencapes. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar de regencapes / regenponcho's van Hipinderegen en HappyRainyDays.
Kijk hier voor de beste en goedkoopste aanbieders van regenkleding.

Tips: Regencape voor op de fiets

Als je een regencape koopt voor gebruik op de fiets let er dan op of deze goed zit bij de polsen. Anders kunnen namelijk je mouwen nat worden. Ook moet de cape lang genoeg zijn om te voorkomen dat je voeten tijdens het fietsen nat worden.

Zie ook: Meer fietskleding en regenkleding  tips
Foto's: HappyRainyDays hippe regenkleding

-->