Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Regen en wind? Het beste fietsjack / fietsjas / windjack fiets

Regen en wind? Het beste fietsjack / fietsjas / windjack fiets

Blijf droog in weer en wind. Hier de beste fietsjacks en fietsjassen om droog te blijven op de fiets.


Helaas is het niet altijd mooi weer als je gaat fietsen. Ook in de zomer kan het regenen en waaien, en in de winter komt daar de nodige kou bij. Daarom kijken we hier naar enkele goede fietsjacks, want met een goed fietsjack kun je alle omstandigheden aan.

De beste jas voor op de fiets beschermt je tegen de regen, maar ook tegen de wind. De beste jas voor op de fiets houdt je lichaam warm als het koud is, maar voorkomt ook zweten als het warm is. 

Hier vind je aanbiedingen van goede fietsjassen en kijken we naar een aantal van de beste fietsjacks voor in de regen.

Fietsjas aanbiedingen

En goed fietsjack is veel minder duur dan de meeste mensen denken. Kijk maar eens in het overzicht met  aanbiedingen alle fietsjacks. Daar vind je meer dan 3.000 (!) fietsjassen gesorteerd op populariteit. Zelfs populaire fietsjacks van topmerken als Craft, Rogelli, Vaude en AGU blijken dan helemaal niet duur te zijn.

Om de weg te vinden tussen zoveel fietsjacks kun je de jassen ook sorteren op prijs of er selecties op los laten zoals het merk, het materiaal, de kleur en natuurlijk de maat. 

Ook kun je tal van gewenste opties aanvinken zodat je na selectie een kort lijstje overhoudt met alleen de voor jou beste fietsjacks.

Hieronder kijken we zoals beloofd naar een aantal van de beste fietsjassen.

Craft Verve fietsjack

Een van de meest populaire regenbestendige fietsjacks is van van Craft. Hun Craft Verve Rain regenjack is een heel licht fietsjack dat volledig windbestendig en waterbestendig is en bovendien zeer elastisch waardoor de jas je niet hindert bij het fietsen. 

De getapte naden van dit regenjack voor op de fiets geven je een nog betere bescherming.


Craft Verve wind en regenjack

Craft Verve wind en regenjack fiets


Verder is het regenjack voor op de fiets voorzien van veilige reflectie, een silicone gripper en achterzakken.

Het Verve fietsjack ventileert uitstekend. Dat is heel belangrijk, want ook als het regent kan het erg warm zijn en nat worden van het zweet is minstens zo vervelend als nat worden van de regen.

Rogelli Arizona windjack fiets

Ook het Arizona fietsjack van Rogelli biedt op de fiets een prima bescherming tegen regen en wind. Het jack is gemaakt van winddicht materiaal dat toch uitstekend ademt. Rogelli wielerkleding staat bekend om zijn geweldige draagcomfort en dat is bij dit  Rogelli Arizona fietsjack niet anders.


Rogelli fietsjack / windjack fiets

Rogelli fietsjack / windjack fiets


Voor als het koud is beschikt dit Rogelli fietsjack over een zachte en warme kraag. De lange rits beschikt over een ritsbeschermer en een verlengde achterzijde biedt bescherming tegen opspattend water. 

Verder ben je met deze fietskleding goed zichtbaar dankzij de aanwezigheid van reflectie op de mouwen en rugzijde van dit fietsjack.

Kijk bij de link hier boven voor een aanbieding van dit regenbestendige Rogelli windjack voor op de fiets.

21Virages wind- en regenjack

Op zoek naar een goedkoop fietsjack dat zijn werk goed doet? Kijk dan eens naar het windjack/regenjack van 21Virages (genoemd naar de 21 bochten van L'Alpe d'Huez). 

Dit is een relatief goedkope fietsjas, maar ook een heel functioneel fietsjack met een langere rugzijde, extra lange mouwen, ventilatiegaten onder de armen en diverse reflecterende details. 

Dit 21Virages fietsjack is in vele kleuren te koop.

21virages fietsjas
21virages fietsjas


Hou er wel rekening mee dat dit winddichte fietsjack sterk waterafstotend is, maar niet 100% waterdicht. Kijk in het bovenstaand overzicht voor de laagste prijs.

AGU Vernio windjack 

Natuurlijk mag AGU als fietskledingmerk niet ontbreken in deze top vijf van goede fietsjacks. De AGU Vernio is vooral als windbreaker ontworpen. Dit fietsjack is superlicht en geheel winddicht. Een elastische band met siliconen houdt dit jack op zijn plaats.

AGU fietsjack / windbreker

AGU fietsjack / windbreker


Handig zijn de openingen (beschermd met rits) zodat je nog bij de zakken kunt komen als je een andere jas of een wielershirt onder deze windbreaker draagt. Met de ventilatie van dit windjack is het minder goed gesteld. De afvoer van transpiratie is niet geweldig.

In het bovenstaande overzicht met alle fietsjacks zijn al deze jacks tegen een lage prijs te vinden.

Zie ook: 

Onderwerp:
De beste fietsjassen / beste fietsjacks. Deze jassen voor op de fiets beschermen je niet alleen tegen regen, maar ook tegen wind en transpiratie. Kijk hier voor je beste jas voor op de fiets. De beste fiets regenjas. Met regenjacks en windjacks van AGU, Craft, Rogelli en 21virages. Plus nog veel meer fietsjack aanbiedingen bij de beste winkels.
-->