Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Overschoenen voor op de fiets

Overschoenen voor op de fiets

Overschoenen houden je voeten in de winter warm en droog op de fiets. Ze zijn vooral bij mountainbikers populair, maar kunnen natuurlijk op iedere fiets gedragen worden. Ook om met droge schoenen op je werk te komen.

Je hebt waterafstotende en waterdichte overschoenen voor op de fiets, waarvan de laatste je voeten echt helemaal droog houden.

Goedkoop goede fiets overschoenen kopen kan via de onderstaande link met aanbiedingen van al dit soort overschoenen voor de fietser.


Droge voeten met fietsoverschoenen
En droog betekent ook een stuk warmer, want niets is zo koud als natte voeten bij een lage temperatuur. En die temperaturen hoeven helemaal niet zo heel laag te zijn. Als het buiten 5 graden Celisius is en je fietst met een snelheid van 25 kilometer per uur, dat heb je in feite te maken met een temperatuur van rond het vriespunt. En dan wil je echt geen natte voeten hebben!

Winddicht, waterdicht, isolerend
Ook winddicht of windbestendig is bij overschoenen van groot belang. Met name als je een flink tempo rijdt. Kies in dat geval voor een overschoen van winddicht materiaal.

Een fiets overschoen trek je aan over je gewone schoenen of fietsschoenen. Goede overschoenen voor fietsers zijn gemaakt van isolerend, winddicht en waterdicht of waterafstotend materiaal. Mountainbike overschoenen zijn tevens van vak vuilafstotend materiaal gemaakt. Neopreen is een populair materiaal voor fiets-overschoenen. Dit voldoet aan al deze eigenschappen.


 Overschoenen voor fietsers en schaatsers
Vaak hebben overschoenen een klittenbandsluiting. Dit klittenband zit aan de onderkant, niet alleen blijven de schoenen zo aan de bovenkant goed waterdicht, je kunt ook een eventueel kliksysteem op een racefiets of mountainbike blijven gebruiken. Ook zijn deze overschoenen te gebruiken in combinatie met skeelers en schaatsen.

Beste merken overschoenen
Populaire merken die overschoenen voor fietsers maken zijn AGU, Pro en Pearl Izumi.

Kijk voor goede maar goedkope overschoenen in het bovengenoemde overzicht met aanbiedingen van overschoenen.

Zie ook:
-->