Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Test schoolfiets jongens: Batavus CNCTD3 de beste

Test schoolfiets jongens: Batavus CNCTD3 de besteHet Algemeen Dagblad heeft in samenwerking met de Fietsersbond de schoolfietsen voor jongens getest. Batavus werd door de doelgroep, jongens van circa 13 jaar, als beste schoolfiets uitgeroepen.

De brugpiepers in de dop gaven de Batavus CNCTD3 een 9,4 als rapportcijfer. Een heel goed cijfer voor een heel goede fiets voor deze schoolgaande jeugd. Kijk bij aanbiedingen van Batavus fietsen voor fietswinkels die deze en andere schoolfietsen voor jongens goedkoop aanbieden.

De Batavus CNCTD3 is een fiets zoals jongens van 13 deze graag zien. Een stevige fiets met een stoer uiterlijk en natuurlijk een voordrager zodat je je schooltas en andere spullen makkelijk kunt meenemen. Maar het was vooral het rijgedrag waarvan de jongens onder de indruk waren. De Batavus schoolfiets rijdt licht en is bijzonder comfortabel om op te rijden. Een heel geschikte schoolfiets dus, ook al moeten er lange afstanden op afgelegd worden.


Eigenlijk waren de jongens alleen negatief over de dubbele middenstandaard. Zowel de jongens als de meisjes bleken hier tijdens de test niet van gecharmeerd. Ze hebben moeite om de fiets op zo'n standaard te zetten.

De deskundige van de Fietsersbond noteerde ook wat nadelen. Hij was minder te spreken over de pedalen en de ouderwetse fietsbel met afschroefbaar deksel, al belt deze laatste wel goed.

Pluspunten zijn er voor de sterke brede achterdrager en de robuuste spatborden.

Zie ook: Jongensfietsen kopen tips
-->