Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Navigatiesysteem fiets: Meer dan alleen de kortste route

Navigatiesysteem fiets: Meer dan alleen de kortste routeMet een navigatiesysteem op de fiets kun je niet alleen altijd en overal de weg vinden, maar fiets-navigatie biedt nog meer mogelijkheden die normaal gesproken alleen door een uitgebreide fietscomputer geboden worden.

Wat zijn populaire navigatiesystemen voor op de fiets?

Op de website Topvijf.com vind je een overzicht van de meest verkochte navigatiesystemen voor op de fiets van dit moment. Vooral de fietsnavigatie van Mio en Garmin is erg populair.

Wat is het beste navigatiesysteem voor op de fiets?

Navigatiesystemen voor op de fiets worden regelmatig getest. Wat is het beste fietsnavigatiesysteem? Dat kun je zien bij de navigatiesysteem test. Daar vind je de beste navigatiesystemen uit de test, waaronder ook de beste navigatiesystemen voor fietsers.

Fietsroutes

Zoals we al schreven, met een navigatiesysteem voor de fiets is veel mogelijk

Maar de hoofdtaak van een navigatiesysteem is natuurlijk het wijzen van de weg, en dat is voor fietsnavigatie niet anders. Fiets navigatiesystemen leiden je langs routes die voor de fiets toegankelijk zijn. Wel over fietspaden, maar niet over snelwegen en langs autowegen zonder fietspad. 

Fiets je in het buitenland? Let er dan op welke kaarten meegeleverd worden. Alleen de Benelux? Alleen West Europa? Of ook Spanje en Italiƫ?

Meteen een fietscomputer

Een goed navigatiesysteem voor op de fiets kan zich meten met een fietscomputer. Een kilometerteller en een stopwatch, maar ook sensoren voor hoogte en cadans en een hartslagmeter. Alles wordt gemeten en in het geheugen opgelagen. Soms kun je zelfs al deze statistieken door je navigatiesysteem op internet laten publiceren.

Een goed fietsnavigatiesysteem kan tegen een stootje

Natuurlijk moet een goed fiets navigatiesysteem ook tegen een stootje kunnen. En niet alleen tegen een stootje, maar ook tegen weer en wind. Op de fiets, in de regen en in de sneeuw, heeft zo'n navigatie systeem echt wel wat te voortduren. Een goed fietsnavigatiesysteem is daarop berekend.

Navigatiesystem fiets voor training

Voor racefietsers en sportieve fietsers hebben de fietsnavigatiesystemen vaak ook leuke extra's. Neem bijvoorbeeld de Virtuele Partner (terug te vinden op de navigatie systemen van Teasi en Garmin. Hiermee kun je tegen een virtuele ik (jij in een vorige training) opnemen.

Prijzen en modellen navigatiesystemen fiets

Kijk voor een overzicht van alle prijzen en mogelijkheden van navigatie voor op de fiets bij de beste aanbieders. Je vindt daar ook een fietsnavigatie keuzehulp en de actuele top 10 van navigatiesystemen voor de fiets.

Zie ook: Alle tips en informatie navigatie fietsOnderwerp:
Er zijn mobiele navigatiesystemen die je zowel in de auto als op de fiets kunt gebruiken, en ook je telefoon kun je voor fietsnavigatie gebruiken. Waarom zou je dan een apart navigatiesysteem voor de fiets aanschaffen? Deze navigatiesystemen fiets hebben veel voordelen en extra mogelijkheden. Een gieod navigatiesysteem fiets kan tegen een stootje en kent functies voor training, is te gebruiken als fietscomputer, kent niet alleen de kortste weg maar ook leuke fietsroutes en is makkelijker op de fiets te gebruiken om te navigeren.


-->