Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » » Navigatiesysteem fiets: Meer dan alleen de route

Navigatiesysteem fiets: Meer dan alleen de routeMet een navigatiesysteem op de fiets kun je niet alleen altijd en overal de weg vinden, maar fiets-navigatie biedt nog meer mogelijkheden die normaal gesproken alleen door een uitgebreide fietscomputer geboden worden.


Wat zijn populaire navigatiesystemen voor op de fiets

Op de website Topvijf.com vind je een overzicht van de meest verkochte navigatiesystemen voor op de fiets van dit moment. Vooral de fietsnavigatie van Mio en Garmin is erg populair.

Fietsroutes

Zoals we al schreven, met een navigatiesysteem voor de fiets is veel mogelijk
Maar de hoofdtaak van een navigatiesysteem is natuurlijk het wijzen van de weg, en dat is voor fietsnavigatie niet anders. Fiets navigatiesystemen leiden je langs routes die voor de fiets toegankelijk zijn. Wel over fietspaden, maar niet over snelwegen en langs autowegen zonder fietspad. Fiets je in het buitenland? Let er dan op welke kaarten meegeleverd worden. Alleen de Benelux? Alleen West Europa? Of ook Spanje en Italiƫ?

Fietscomputer

Een goed navigatiesysteem voor op de fiets kan zich meten met een fietscomputer. Een kilometerteller en een stopwatch, maar ook sensoren voor hoogte en cadans en een hartslagmeter. Alles wordt gemeten en in het geheugen opgelagen. Soms kun je zelfs al deze statistieken door je navigatiesysteem op internet laten publiceren.

Kan tegen een stootje

Natuurlijk moet een goed fiets navigatiesysteem ook tegen een stootje kunnen. En niet alleen tegen een stootje, maar ook tegen weer en wind. Op de fiets, in de regen en in de sneeuw, heeft zo'n navigatie systeem echt wel wat te voortduren. Een goed fietsnavigatiesysteem is daarop berekend.

Training

Voor racefietsers en sportieve fietsers hebben de fietsnavigatiesystemen vaak ook leuke extra's. Neem bijvoorbeeld de Virtuele Partner (terug te vinden op de navigatie systemen van Teasi en Garmin. Hiermee kun je tegen een virtuele ik (jij in een vorige training) opnemen.

Prijzen en modellen

Kijk voor een overzicht van alle prijzen en mogelijkheden van navigatie voor op de fiets bij de beste aanbieders op de consumentensite BesteKopen. Je vindt daar ook een fietsnavigatie keuzehulp en de actuele top 10 van navigatiesystemen voor de fiets.

Zie ook: Alle tips en informatie navigatie fiets

-->