Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , » Cortina fietsen. Aanbiedingen en informatie.

Cortina fietsen. Aanbiedingen en informatie.

De Nederlandse fietsfabrikant maakt heel mooie en heel goede stadsfietsen en elektrische fietsen. Kijk hier voor aanbiedingen van deze Cortina fietsen en Cortina e-bikes bij de beste winkels.

Cortina fietsen

Cortina is een Nederlands fietsenmerk dat in de oliecrisis van de jaren 70 doorbrak. Er was in die tijd veel vraag naar eenvoudige maar kwalitatief sterke fietsen, en dat is precies wat Cortina maakt. Nu nog steeds!

Al is het merk in 2006 wel een nieuwe weg ingeslagen. Vanaf dat jaar is Cortina meer trendy fietsen gaan produceren. Lifestyle en design werden belangrijker, maar de kwaliteit heeft hier niet onder geleden.

Aanbiedingen van Cortina fietsen

Cortina maakt goede en mooie fietsen die tegen heel aantrekkelijke prijzen worden aangeboden. Vooral online zijn Cortina fietsen vaak goedkoop, want er worden hoge online kortingen gegeven. 

Kijk hieronder voor de goedkoopste aanbiedingen bij de beste online aanbieders van Cortina fietsen.


De doorbraak van Cortina nieuwe "style" kwam in 2008 toen de eerste Cortina moederfiets op de markt kwam. de grote klapper werd echter de Cortina Transport U4, een transportfiets die nog steeds zeer populair is.

Cortina transportfiets

De Cortina U4 transportfiets is de meest populaire Cortina fiets. Maar deze heeft onder andere wel concurrentie van de Cortina Common. Dat is niet echt een transportfiets om te zien, maar meer een stadsfiets met voordrager. Een moderne Cortina transportfiets.Overigens is de Cortina Transport U4 ook een meer moderne transportfiets dan je op het eerste gezicht zou denken. Met bijvoorbeeld 7 versnellingen en een dubbele handrem. Robuust, stevig en stoer. Klassiek om te zien, maar wel gemaakt volgens de moderne techniek. Betrouwbaar en sterk.


Cortina stadsfiets

Bij Cortina fietsen heb je de indruk dat je de fietsen met de term stadsfiets zwaar tekort doet. Bij stadsfiets denk je aan een boodschappenfiets voor korte ritjes, maar de Cortina fietsen zijn veel meer dan dat. 

De Cortina Common noemden we hier boven al. Een prima stadsfiets met voordrager. En dan zijn er nog de Cortina Mozzo (8 versnellingen) en de bijzonder strak vormgegeven Cortina Blau (7 versnellingen). De Cortina Blau zal vooral de liefhebbers van een modern design aanspreken met zijn geïntegreerde verlichting en weggewerkte kabels. 

Maar opgepast, de Cortina Mozzo mist niet alleen een voordrager, maar ook de achterdrager. Voor het meenemen van bagage ben je op deze trendy fiets dus aangewezen op je jaszakken en rugzak. Maar het ontbreken van de bagagedrager komt het design wel ten goede.


Cortina familie fiets (voorheen moeder fiets)

Ook heel populair zijn de Cortina moederfietsen. Cortina kun je gerust beschouwen als één van de beste moederfietsen. Alleen noemt Cortina de moederfietsen geen moederfiets, maar familiefiets. Wel zo modern, want ook vaders, maar ook opa, oma en de oppas brengen kinderen van en naar de school / opvang / sportclub enz.

De Cortina familie fietsen zijn aangepaste versies van andere Cortina fietsen zoals de Cortina Common Family fiets, de Cortina transportfiets. De meeste Cortina family fietsen zijn elektrische fietsen zoals de Cortina E-U4 Family transportfiets en  de Cortina E-Common Family.

Elektrische fietsen zijn dan ook heel goede moederfietsen / familiefietsen. Want als je met 1 of 2 kinderen plus de nodige bagage / boodschappen rondfietst wil je graag een elektrische ondersteuning geven. De Cortina elektrische moederfietsen geven deze.

Cortina fietsen

De speciale Cortina moederfietsen geven veel gemak zoals een extra lage instap, een sterk fietsframe, veel ruimte (bijvoorbeeld voor een kinderzitje tussen zadel en stuur), een stevige dubbel fietsstandaard en stuurslot.

Cortina herenfiets

De Cortina U4, de Cortina, Blau, de Cortina Common en Cortina Mozzo, zijn allemaal als herenfiets verkrijgbaar. Of met andere woorden, een fiets met stang. 

Daarnaast zijn er nog Cortina herenfietsen zoals de Cortina U1. Dat is een retro herenfiets die verkrijgbaat is als een basic transportfiets, zonder versnellingen, met terugtraprem, maar ook on versies met 3 of 7 versnellingen, en met terugtraprem.

Een meer sportieve en moderne Cortina fiets voor heren is de Cortina Foss. Deze Cortina herenfiets beschikt over een modern design en 3 of 7 versnellingen.

Cortina damesfiets

Over de Cortina damesfietsen kunnen we kort zijn. Lang niet alle Cortina fietsen zijn er in een herenmodel, maar alle Cortina fietsen zijn wel als damesfiets verkrijgbaar (al heten ze dan unisex fiets of universele fiets).

Cortina e-bikes

En dan zijn er natuurlijk nog de Cortina elektrische fietsen. De Cortina Common, de Cortina Foss, maar ook de Cortina U1 en U4 transportfiets en de Corina Blau ze zijn allemaal ook in een e-bike versie te koop.

Daarnaast zijn er nog Cortina fietsen die alleen als elektrische fiets te koop zijn, zoals de Cortina E-Silento Pro (met Shimano middenmotor, geïntegreerde accu en 7 versnellingen), de Cortina E-Octa (8 versnellingen Bafang M300 middenmotor), de Cortina Octa Plus (met een sterkere Bafang M420 motor) en de Cortina E-Nite (middenmotor en accu in frame).

Cortina Blau e-bike

Cortina Blau e-bike


Goedkope elektrische fietsen van Cortina uit de E-U1, E-U4, E-Common en E-Foss beschikken over een Bafang H400 of Cortina SportDrive voorwiel motor, de wat minder goedkope Cortina e-bikes beschikken over een luxere middenmotor van Bafang (M300, M320, M400) of Shimano (Steps E-6100) of zelfs een luxe Bosch middenmotor (Bosch Active Line).

De Cortina E-Silento, E-Blau en E-Nite hebben de accu geïntegreerd (maar welk makkelijk uitneembaar) in het frame. De overige Cortina e-bikes hebben de accu onder de achterdrager,


Kijk bij eerder genoemde link naar Cortina fietsen voor alle goede en goedkope aanbieders van de fietsen van dit merk.

Zie ook:

Onderwerpen:
Een Cortina fiets is een hippe lifestyle fiets. Cortina fietsen zijn elektrische fietsen, moederfietsen (familiefietsen), transportfietsen en sportieve stadsfietsen. Hier boven informatie over Cortina fietsen en aanbiedingen van deze Cortina fietsen bij de beste winkels waar je een Cortina fiets goedkoop online kunt kopen.

Foto's: Cortina Fietsen
-->