Informatie over fietsen, fietsmerken en accessoires

Home » , , » Cortina omafiets

Cortina omafiets

Officieel is het een transportfiets maar met zijn klassieke uiterlijk, zijn robuuste sterke frame en retro details is de damesfiets versie van de Cortina U4 transportfiets een serieuze concurrent van de omafiets.
Cortina omafiets


Onder de liefhebbers van de omafiets is deze klassiek zwarte transportfiets dan ook een grote hit. Je kunt kiezen voor de Cortina U4 in een echte omafiets configuratie (geen versnellingen, terugtraprem), maar de Cortina U4 is er onder andere ook met een dubbele handrem en zeven versnellingen.

En daartussenin bevinden zich nog wat versies van deze Cortina omafiets / transportfiets met bijvoorbeeld een combinatie van handrem en terugtraprem, met 3 versnellingen en in diverse andere kleuren dan zwart.

Bij de aanbiedingen van Cortina fietsen vind je al deze Cortina omafietsen / transportfietsen tegen een lage prijs. Vaak met een zeer hoge online korting.


Meer dan een omafiets

De omafiets versie van de Cortina U4 maakt deel uit van een breed aanbod aan transportfietsen. De U4 is dan ook altijd voorzien van een voordrager en daarmee officieel geen omafiets maar een transportfiets. Liefhebbers van omafietsen lopen echter weg met deze Cortina fiets met zijn klassieke uiterlijk. Dat geldt ok voor de liefhebbers van opafietsen, want deze omafiets met voordrager is ook als herenfiets (met stang) te koop.

Maar de Cortina U4 is dus meer dan een omafiets. Met zijn voordrager, 


Elektrische omafiets

Deze transportfiets is er ook in een e-bike versie, een elektrische fiets voorzien van een Bafang middenmotor. Hoewel deze uitvoering wat moderner is uitgerust dan de basic niet elektrische versies komen maar weinig e-bikes meer in aanmerking voor de benaming elektrische omafiets dan de e-bike versie van de Cortina U4 (de Cortina E-U4).

Cortina E-U4 transportfiets elektrische omafiets
Cortina E-U4 elektrische fiets


Kijk bij de eerder genoemde aanbiedingen van Cortina fietsen voor alle versies van de Cortina E-U4 transportfiets en omafiets tegen de laagste prijs.

Zie ook: Aanbiedingen omafietsen (alle merken)


Samenvatting:
De Cortina U4 is een transportfiets, maar de basic versies van de klassieke U4 kun je ook gerust als Cortina omafiets bestempelen. Deze transportfiets / omafiets is er ook als elektrische fiets als Cortina E-U4.

-->